Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

De Beren bekroond als meest herkende restaurantketen van Nederland

26 augustus 2024

In een recente studie, uitgevoerd door Multiscope in het kader van de Nationale Benchmark Restaurantketens, is De Beren uitgeroepen tot de bekendste restaurantketen van Nederland. Dit grootschalige onderzoek onder ruim 5.100 Nederlanders laat zien dat maar liefst 63% van de volwassen bevolking de keten herkent. Deze indrukwekkende score plaatst De Beren bovenaan de lijst van meest herkende ketens, waarmee het zich onderscheidt als een dominante speler in de Nederlandse horecasector.

Een sterke positionering onder jongeren

De resultaten van het onderzoek wijzen erop dat De Beren bijzonder populair is onder jongvolwassenen tussen de 18 en 35 jaar. Deze leeftijdsgroep blijkt over het algemeen meer restaurantketens te herkennen dan oudere generaties. Dit kan deels worden toegeschreven aan de opkomst van moderne en trendy ketens zoals Wagamama en DADAWAN, die zich specifiek richten op een jonger publiek. De sterke positie van De Beren binnen deze groep kan gezien worden als een bevestiging van de aantrekkingskracht en het succes van hun formule, die moderniteit en toegankelijkheid weet te combineren met een breed scala aan gerechten en een informele sfeer.

Succes versterkt door uitbreiding en herkenbaarheid

De naamsbekendheid van De Beren is nauw verbonden met het grote aantal vestigingen dat de keten door het hele land heeft. Met hun strategische uitbreiding en herkenbare branding heeft De Beren zich verzekerd van een plek in het dagelijks leven van veel Nederlanders. Dit wordt onderstreept door de tweede plaats van Loetje (59%) en de derde plaats van La Cubanita (51%) in het onderzoek, beide ketens die eveneens succesvol hebben geïnvesteerd in landelijke dekking.

Voor potentiële franchisenemers biedt deze positie van De Beren een kansrijke propositie. De herkenbaarheid en populariteit van de keten maken het een aantrekkelijke optie voor ondernemers die willen profiteren van een bewezen formule met een stevige positie in de markt. Dit onderzoek bevestigt nogmaals dat De Beren niet alleen een sterke merknaam heeft, maar ook een toekomstbestendige franchiseformule biedt.

×