Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Van 0 naar 100 in één jaar

Maak kennis met Claudia Palma en Robin Mertz, het gedreven franchiseduo achter de Olympia-vestiging in Maastricht. Een bijzonder stel, want ze zijn partners in business én in de liefde. In hun eerste jaar hebben zij een indrukwekkende groei weten te realiseren. In dit artikel lees je hun inspirerende verhaal en leer je hoe zij, ondanks de uitdagingen, dat bereikt hebben en hun droom hebben verwezenlijkt. Ontdek hoe Claudia en Robin hun passie voor ondernemerschap combineren met de sterke franchiseformule van Olympia om impact te maken op de lokale markt in Maastricht.

Robin Mertz, 32 jaar en geboren en getogen in Maastricht, heeft een achtergrond commerciële dienstverlening. Tijdens zijn studie Commercieel Management liep hij stages bij diverse uitzendorganisaties, waaronder Olympia. Hij verdiende bij in verschillende horecazaken en werkte graag nauw samen met de eigenaren. Zo ontstond er ook voor hem een passie voor het ondernemerschap. Na zijn studie koos Robin ervoor om contact op te nemen met de franchisenemer van Olympia, waar hij zo prettig mee had gewerkt tijdens zijn stage: “Ik mocht meteen aan de slag en kreeg de kans om de vestiging te helpen groeien. En dat is gelukt,” zegt Mertz. Olympia Maastricht richtte zich in die tijd hoofdzakelijk op klantcontactcenters en had een coördinerende rol voor meerdere locaties in Nederland.

Toen in 2022 de vestiging Maastricht beschikbaar kwam als franchiselocatie wilde Robin deze kans grijpen. Samen met Claudia, zijn partner en geliefde, koos hij voor het ondernemerschap.

Claudia Palma, 28 jaar en afkomstig uit Portugal, startte vier jaar geleden bij Olympia Maastricht. Ze kwam in 2018 naar Nederland voor haar master in International Business en ontmoette Robin in het bruisende uitgaansleven van Maastricht. Na het afronden van haar studie in 2020, midden in de coronatijd, kreeg Claudia de kans om als administratief medewerker bij Olympia te beginnen. Ze zorgde ervoor dat de ze Nederlandse taal bleef ontwikkelen en met haar energie en inzet is ze snel eindverantwoordelijk geworden voor de hele backoffice.

De meest logische stap na haar studie zou de corporate wereld zijn geweest. Maar, het ondernemerschap met Robin trok haar meer aan. En Olympia als organisatie beviel haar ook: “Je bent onderdeel van een bedrijf met een half miljard omzet, maar krijgt de vrijheid om je eigen ding te doen,” aldus Claudia. De franchiseformule van Olympia bood haar de perfecte mix van werken voor een corporate én zelfstandig ondernemen.

Een vliegende start

Op 1 april 2023 openden Claudia en Robin officieel hun Olympia-vestiging in Maastricht. In een korte tijd hebben ze indrukwekkende resultaten behaald: dagelijks werken er 75 flexkrachten via hun vestiging. Hun klantenbestand telt inmiddels 24 bedrijven en hun team bestaat uit vier fulltimers.

Met een recordomzet van 90.000 euro per week laten Claudia en Robin laten zien hoe ze impact kunnen maken, op profit en purpose. Dit succes is echter niet zonder uitdagingen gekomen. “De eerste weken waren spannend,” herinnert Robin zich. “Het opstarten van een vestiging hadden ze beiden nog nooit gedaan. We moesten allebei uit onze comfortzone stappen en leren door gewoon te doen.”

Het franchiseduo ontdekte al in de tijd dat ze collega’s waren dat ze elkaar perfect aanvullen. Ze genoten ervan om hun successen en frustraties te delen. Uit persoonlijkheidstests en gesprekken met een consultant kwamen waardevolle inzichten over hun talenten, managementstijlen en de ideale rolverdeling. Uit Claudia’s analyse kwam het profiel van Manager en Specialist en Robin blijkt de Pioneer en Verkoper. Zo is logischerwijs Claudia haarzelf gaan richten op de operationele kant van de zaak en heeft Robin de commerciële kant op zich genomen. “Soms is het wel lastig om onze werkzaamheden en rollen gescheiden te houden, omdat we in een klein team werken. Maar voorop staat dat het ontzettend waardevol en leuk is om samen een onderneming te runnen,” zegt Robin. Samenwerken kan uitdagend zijn, vooral omdat groei vaak ongemak met zich meebrengt. Wanneer het moeilijk wordt, herinneren ze zich dat hun partnerschap hen steunt en dat ze elkaar elke dag helpen beter te worden.

Lokale betrokkenheid en maatschappelijke impact

Claudia en Robin hechten veel waarde aan lokale betrokkenheid en maatschappelijke impact. Ze werken nauw samen met re-integratiecoaches en gemeenten om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen. Dit vergt veel inspanning, maar het winnen van vertrouwen van opdrachtgevers in de regio is de moeite waard.

Toekomstige franchisenemers

Claudia en Robin raden het franchisenemerschap bij Olympia van harte aan. “Olympia biedt je de ondersteuning en middelen om te slagen, maar geeft je ook de vrijheid om je eigen succes te creëren,” zegt Claudia. Robin voegt toe: “Het gevoel van vrijheid, de voldoening van het helpen van mensen en bedrijven, en de steun van een solide netwerk – dat is wat Olympia biedt. We zijn trots om deel uit te maken van deze organisatie en kijken uit naar een succesvolle toekomst.”

Meer weten over frachisen bij Olympia? Vraag dan nu vrijblijvend meer informatie aan.

Ontvang gratis meer informatie over Olympia Uitzendbureau

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

Olympia Uitzendbureau

×