Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Hoe Glenn de transportwereld verruilde voor een eigen Verhage

Na jaren in de transportwereld besloot Glenn Kroonen (43) het roer radicaal om te gooien en zijn oude passie voor horeca nieuw leven in te blazen. In juni opende hij officieel de deuren van zijn Verhage-vestiging in Papendrecht. Maar zijn eerste werkdag was al op 16 april. “Ik wilde vanaf dag één alles zelf ervaren,” vertelt hij stralend.

Passie voor gastvrijheid zat er altijd al in

Glenn werkte jarenlang in de transportsector, onder andere als leidinggevende bij een van de grootste transportbedrijven van Nederland. Toch bleef de horeca trekken. “Ik heb ooit de koksopleiding gedaan dus de passie voor gastvrijheid zat er altijd al in,” legt hij uit.

Via De Nationale Franchise Gids op zoek naar een passende formule

Toen zijn kinderen ouder werden, greep hij zijn kans. Zijn zwager en zusje runnen al een Verhage-vestiging, maar Glenn besloot via De Nationale Franchise Gids zelf op zoek te gaan naar een passende formule. “Ik wilde echt op eigen kracht binnenkomen.”

Werken in, en aan de zaak

De eerste maanden als ondernemer waren intensief. Glenn: “Ik werkte bijna 100 uur per week, maar dat is investeren. Je moet aanwezig zijn voor je mensen.” Inmiddels zoekt hij de balans tussen werken in, en aan de zaak. “Je moet eerst alle facetten beheersen voordat je kunt sturen.”

Alles is geregeld, maar je houdt wel je eigen zeggenschap

Voor Glenn was het al snel duidelijk dat hij wilde franchisen. “Waarom alles zelf bedenken als er een sterk concept klaarstaat? Verhage biedt structuur, alles is geregeld – van inkoop tot marketing – maar je houdt wel zeggenschap over je eigen team en winkel.”

Het voelt als familie

Zo is er vrijheid om het assortiment lokaal aan te passen en denkt hij actief mee via commissies binnen de organisatie. “Het voelt echt als familie. Zelfs de directeur is altijd bereikbaar. Die betrokkenheid is goud waard.”

Toekomstplannen

Nu de basis staat, richt Glenn zijn blik op uitbreiding. “We starten binnenkort met bezorging en willen tafelservice op het terras invoeren. Ook zie ik kansen in catering voor bedrijven in de buurt.” Zijn vrouw en kinderen helpen inmiddels ook mee in de zaak. “Dat familiare gevoel neem ik dus letterlijk mee. Het voelt alsof alles nu op z’n plek valt.”

Ben jij benieuwd naar franchisen bij Verhage? De koffie staat klaar, Glenn vertelt je er graag alles over!

Ontvang gratis meer informatie over Verhage

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

Verhage