Franchiseformules in dienstverlening

Op deze pagina vind je informatie over franchising in de dienstverlening. Franchise-ondernemer worden in de dienstverlening? Wil je ondernemer worden in deze branche? Hieronder vind je alle formules op zoek naar ondernemers.

Franchisenemer worden in de dienstverlening?

De dienstverlening is een sterk groeiende branche. Franchise was in Nederland vooral sterk vertegenwoordigd in de retail. Dat is veranderd, sinds enige jaren is de dienstverlening de sector met de meeste franchiseformules. Daarnaast is de dienstverlening ook de meest diverse branche binnen franchise. Het biedt de grootste variëteit aan de formules. Hierbij kan het gaan om particuliere en zakelijke dienstverlening. Ruim 60% van de starters begint in de dienstverlening. Dit komt ook omdat er meestal minder eigen vermogen benodigd is. Er hoeft geen winkel in worden te gericht, er is geen voorraad nodig en je kunt vaak vanuit huis starten.

Vereisten aan dienstverlenende ondernemers

Het hangt natuurlijk sterk af van de branche over welke kwaliteiten je moet beschikken. Mocht je de benodigde  kwaliteiten of diploma’s missen dan kun je die vaak met begeleiding van de franchisegever alsnog halen. Voor ondernemen in de zakelijke dienstverlening (dan lever je een product of dienst aan een bedrijf) is het belangrijk dat je communicatief sterk bent en beschikt over een goed netwerk.

Franchise dienstverlening in cijfers

De dienstverlening is naast food & horeca één van de beste presterende branches van de afgelopen vijf jaar. Ieder jaar groeit de branche zowel in aantal franchiseformules, aantal franchisenemers en in omzet. In  2020 werd er maar liefst 4,1 miljard euro omgezet. Verwachting is dat de groei ook in komende jaren zal doorzetten: franchiseformules in deze branche zijn flexibel en innovatie maakt ze gemakkelijk schaalbaar. Onderstaande franchiseformules zijn op zoek naar franchisenemers.

Andere formules in dienstverlening