LMI Nederland

LMI Nederland franchise formule

franchisen bij LMI Nederland

Bent u een ondernemende business coach?

Leadership Management International (LMI) begeleidt medewerkers in bedrijven om effectiever te worden en de leiderschapskwaliteiten in zichzelf te ontdekken en te benutten. Gewaardeerde punten van LMI franchise zijn de meetbare resultaten en de ‘training on the job’. Training en begeleiding vindt plaats op locatie tijdens het werk van de cliënt. En dat slaat aan.

LMI1

Leiderschap & managers

In de huidige wereld zijn er veel managers en te weinig leiders te vinden. De vraag die dan ook vaak gesteld wordt is: Kan men leiderschap leren? Het antwoord is: Ja! De capaciteit voor leiderschap zit in essentie in iedereen, maar de meeste mensen nemen nooit de tijd om het te ontwikkelen; ook omdat ze vaak niet weten hoe. Leiderschap staat namelijk voor inzicht, daadkracht, doorzettingsvermogen, moed en toewijding. Persoonlijke inbreng die zorgt dat initiatieven resulteren in constante voortgang en waardevolle resultaten.

Visie/ Missie/ Meetbare resultaten

Onze internationale missie is: “Developing Leaders worldwide to their full potential”. Onze missie hier in Nederland is dan ook: “Voor elke klant meetbare resultaten realiseren richting diens belangrijke doelen”.

Overtuigend punt van LMI is dat het resultaat concreet en meetbaar is. Vooraf wordt met iedere cliënt besproken wat de doelstelling is, wanneer er sprake is van succes en hoe dat gemeten wordt. De opbrengst van het LMI-programma is eenvoudig in meetbare resultaten te kwantificeren. Het kunnen concretiseren van geleverde resultaten leidt tot tevreden klanten: Maar liefst meer dan 80% (!) van de bedrijven komt terug voor een volgend programma.

Groei als LMI franchisenemer

Behalve persoonlijk groeien kunnen franchisenemers ook hun bedrijf laten groeien door managing partners in dienst te nemen. Franchisenemer Jan Berkelmans: “Om aan de vraag te kunnen voldoen wil ik er graag dit jaar nog een tweede managing partner bij hebben.”

Voorwaarden franchisenemer worden

Ervaring als consultant, trainer of coach is niet nodig, de starterstraining van LMI voorziet u in alle benodigde competenties. Om deze rol goed te kunnen invullen is het volgende van belang:

  • Passie om mensen te helpen ontwikkelen;
  • Een praktische en resultaatgerichte houding;
  • De wil om zelf voortdurend te blijven leren en ontwikkelen;
  • Leidinggevende ervaring;
  • Bereidheid om samen te werken met gelijkgestemde collega’s;
  • Ervaring met B2B-verkopen is niet nodig maar wel een pré.
Interesse? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op!

 

Leadership Management franchise

Aangesloten bij De Nationale Franchisegids - logo voor op website formule

 


LMI Nederland franchise informatie

Activiteit:

Het breed en doelgericht ontwikkelen van personen en organisaties op het inspirerende vlak van Leiderschap.

Branche: - - -
Werkt met ondernemers sinds: 1966
Entreegeld: €9.500 (MP) of €19.000 (FN) eenmalig (voor materialen, opleiding en (veld)training)
Jaarlijkse franchisefee: €175 (MP) of €350 (FN) per maand (voor support)
Totale investering: Entree- & maandbijdrage en persoonlijke tijd om het proces te leren en een klantenbestand te ontwikkelen.
Benodigd eigen vermogen: Afhankelijk van individu (zie totale investering)
Gemiddelde omzet pv: Wordt bij nadere kennismaking besproken.
Type samenwerking: Franchise
Omschrijving training: Training & Coaching worden van begin tot eind in Nederland verzorgd en waar opportuun in het buitenland.
Hoe is de inkoop geregeld: LMI (TM) materialen worden in Nederland op voorraad gehouden.
Verkoop oppervlakte: Niet van toepassing (werkt vanuit thuis en bij klanten)
Locatie omschrijving: Vanuit huis / klein kantoor
Verzorgingsgebied: Nederland
Contact franchisegever: Neem contact op met deze formule

interview met LMI Nederland

LMI Nederland ziet de vraag naar leiderschapsontwikkeling groeien

‘Bijna iedereen kan een leider zijn’

Niet harder maar slimmer werken Van ontbijtworkshops tot een eigen Academy: bij LMI Nederland, een instituut voor leiderschapsontwikkeling, bruist het van de activiteiten. Leadership Management International (LMI) begeleidt medewerkers in bedrijven om effectiever te worden en de leiderschapskwaliteiten in zichzelf te ontdekken en te benutten. En dat slaat aan. Zeker nu de BV Nederland weer lekker op toeren komt.

“Ja, dat merken we wel”, zegt Edwin Hoek, directeur van LMI Nederland. “Bedrijven hebben meer ruimte in de budgets voor opleidingen en ontwikkeling. Het gaat de goede kant op. Dit is een mooi moment om een start te maken als franchisenemer of managing partner bij LMI.”

Edwin-Hoek-franchisegever-LMI-Nederland

LMI is vooral actief in het MKB, maar werkt ook voor multinationals en zzp’ers. Vooral in Zuid-Holland, Utrecht, Overijssel, Drenthe en Groningen wil het haar activiteiten uitbreiden. Hoek: “Nieuwe franchisenemers vertellen me dat ze het prettig vinden om collega’s te hebben die met hetzelfde product bezig zijn. LMI bestaat al 50 jaar en opereert in meer dan 80 landen. Voor bedrijven die internationaal opereren is dat een groot voordeel. Medewerkers in of uit het buitenland kunnen we in hun eigen taal een programma aanbieden.”

LMI gaat uit van vier elkaar aanvullende ontwikkelprogramma´s, het ‘Total Leader Concept’. Het begint met programma’s voor persoonlijke productiviteit en persoonlijk leiderschap. Dan volgen programma’s gericht op het leiden van anderen. “Bijna ieder een is een leider, bij de een ligt het wat meer aan de oppervlakte dan bij de ander.”

Meetbare resultaten

Een van de sterke punten van LMI is dat het resultaat meetbaar is. Hoek: “We bespreken vooraf met de opdrachtgever wat succes betekent en hoe we het gaan meten. De opbrengst van een LMI-programma is dan eenvoudig te kwantificeren. 80% van de bedrijven waar we een eerste programma gedaan hebben, komt terug voor een volgend programma.”

“Veel deelnemers bereiken meer dan het beoogde succes. Daarnaast zijn er nog steeds deelnemers, gelukkig heel weinig, die niet het beoogde succes bereiken. Die laatste groep heeft natuurlijk onze bijzondere aandacht en de oorzaken worden steeds duidelijker. Er is een oude wijsheid: ’de trainer verschijnt als de student er klaar voor is’. Soms zijn mensen er nog niet klaar voor. Bepaalde overtuigingen kunnen mensen belemmeren. ‘Waarom zou ik iets veranderen?’ Of: ‘Ik heb er geen tijd voor, want ik heb het te druk met al mijn werk’. Dat kunnen we vooraf vaststellen, bijvoorbeeld met een LMI assessment. Ook gaandeweg een ontwikkeltraject kunnen we dit steeds beter oplossen.”

Bij zichzelf ontdekte Hoek ook een belemmerende overtuiging. “Ik ben blogs gaan schrijven met direct toepasbare ideeën en tips. Dat wilde ik al heel lang, maar het kwam er niet van. Waarom niet? Ergens dacht ik: Er zijn al zoveel blogs. Gaan ze dit wel lezen en gebruiken?”

Meerwaarde door ervaring

“Al onze collega’s hebben nuttige contacten en uitgebreide ervaring opgedaan in een bepaald vakgebied voordat ze bij LMI kwamen. Daarmee zijn wij klanten regelmatig extra van dienst. Zelf was ik vorig jaar bijvoorbeeld bij een klant van het eerste uur. Ik zat met het management om tafel om eens bij te praten. Het bedrijf heeft een nieuw product ontwikkeld met grote mogelijkheden, maar het bleek een onvoorziene milieu-impact te hebben. De hele organisatie was in mineur. Met mijn technische achtergrond kon ik als buitenstaander een suggestie aandragen waaraan ze zelf nog niet hadden gedacht. Die stuitte uiteindelijk trouwens op problemen in de uitvoering. Maar het zette ze wel op het spoor van de uiteindelijke oplossing.”

Begeleiden bij acquisitie

Nieuwe franchisenemers van LMI worden uitgebreid getraind. Voorheen werd die training voltooid voordat ze aan de slag konden met het werven van klanten. Sinds vorig jaar ga je als franchisenemer direct aan de slag met acquisitie, en met name in de eerste maanden word je daarin intensief begeleid. “Wij kunnen nieuwe mensen direct de kneepjes van het vak bijbrengen. En dat zien we terug in de resultaten. De meeste franchisenemers staan eerder op eigen benen.”

Nieuwe apps

Ook online staat LMI niet stil. Vorig jaar is de website vernieuwd. “De LMI-methode, en de franchisenemers die deze uitvoeren, komen zo beter in beeld”, vindt Hoek. LMI is ook bezig de overstap te maken naar tablet. “Met nieuwe apps, die de bestaande materialen aanvullen. Daarmee kunnen klanten via smartphone of tablet werken aan hun leiderschapsontwikkeling. De tablets worden steeds groter en sneller, waardoor dat steeds gemakkelijker werkt.”

In 2015 is LMI uitgebreid met twee nieuwe franchisenemers. Daarnaast ging in Oost-Gelderland een nieuwe managing partner aan de slag. Een managing partner opereert niet zelfstandig, maar onder de hoede van een franchisenemer. “De startersfee is wat lager, maar ook de inkomsten zijn wat lager, omdat je voor materialen een aparte fee betaalt aan de franchisegever.”

franchisenemers-LMI-Nederland

v.l.n.r: Ellen Pütz, Jan Berkelmans, Bart Lieven en Hans van der Kooij.

De franchisenemer:

Hans van der Kooij, LMI Oost-Gelderland

“Hier in Oost-Gelderland hebben we een bloeiende klantenkring opgebouwd voor onze leiderschapstrajecten. Er is vorig jaar een derde managing partner bijgekomen. En we hebben onze handen vol”, stelt Hans van der Kooij vast. In Kotten, bij Winterswijk, waar LMI Oost-Gelderland zetelt, is inmiddels ook de LMI Academy gevestigd, waar nieuwe franchisenemers worden opgeleid. Ook is het de plaats waar Van der Kooij zogenaamde ‘ontbijtbijeenkomsten’ houdt, voor ondernemers in de regio. “Die ontbijten zijn een groot succes. Voor ons, en voor de deelnemers, een mooie gelegenheid om te netwerken. Koude acquisitie is noodzakelijk, echter een kunst die je door je doelen te stellen en daadwerkelijk te doen gaat beheersen, de start is niet altijd eenvoudig; met de ontbijten werken we eerder aan warme relaties. De meeste deelnemers aan die ontbijten zien we vroeg of laat terug als klant.”

Dit jaar wil Van der Kooij, met twee nieuwe medewerkers, het ontwikkelprogramma ‘Succesvol Ouderschap’ van LMI’s ‘Familiy Motivation Institute’ gaan opstarten. “Dan mik je dus op een heel andere doelgroep. We hebben contact met scholen, ouderverenigingen, coaches. Op het gebied van ouderschap is nog veel werk aan de winkel, ik zie dat als een mooie uitdaging.”


Vraag aan

franchise vestigingen van LMI Nederland

Aantal vestigingen

2016:
1 eigen en 6 zelfstandig
2017:
1 eigen en 5 zelfstandig
2018:
1 eigen en 9 zelfstandig
Buitenland:
Meer dan 1.000

 

skyscraper-banner-website

banner-volop-kansenV2

franchise-banner-abn-amro-3

Meer informatie  

Bent u geïnteresseerd in deze formule?

Vraag dan nu geheel vrijblijvend informatie aan.

Ja ik wil gratis informatie over
LMI Nederland