LMI Nederland

LMI Nederland franchise formule

franchisen bij LMI Nederland

Bent u een ondernemende business coach?

Leadership Management International (LMI) begeleidt medewerkers in bedrijven om effectiever te worden en de leiderschapskwaliteiten in zichzelf te ontdekken en te benutten. Gewaardeerde punten van LMI franchise zijn de meetbare resultaten en de ‘training on the job’. Training en begeleiding vindt plaats op locatie tijdens het werk van de cliënt. En dat slaat aan.

LMI1

Leiderschap & managers

In de huidige wereld zijn er veel managers en te weinig leiders te vinden. De vraag die dan ook vaak gesteld wordt is: Kan men leiderschap leren? Het antwoord is: Ja! De capaciteit voor leiderschap zit in essentie in iedereen, maar de meeste mensen nemen nooit de tijd om het te ontwikkelen; ook omdat ze vaak niet weten hoe. Leiderschap staat namelijk voor inzicht, daadkracht, doorzettingsvermogen, moed en toewijding. Persoonlijke inbreng die zorgt dat initiatieven resulteren in constante voortgang en waardevolle resultaten.

Visie/ Missie/ Meetbare resultaten

Onze internationale missie is: “Developing Leaders worldwide to their full potential”. Onze missie hier in Nederland is dan ook: “Voor elke klant meetbare resultaten realiseren richting diens belangrijke doelen”.

Overtuigend punt van LMI is dat het resultaat concreet en meetbaar is. Vooraf wordt met iedere cliënt besproken wat de doelstelling is, wanneer er sprake is van succes en hoe dat gemeten wordt. De opbrengst van het LMI-programma is eenvoudig in meetbare resultaten te kwantificeren. Het kunnen concretiseren van geleverde resultaten leidt tot tevreden klanten: Maar liefst meer dan 80% (!) van de bedrijven komt terug voor een volgend programma.

Groei als LMI franchisenemer

Behalve persoonlijk groeien kunnen franchisenemers ook hun bedrijf laten groeien door managing partners in dienst te nemen. Franchisenemer Jan Berkelmans: “Om aan de vraag te kunnen voldoen wil ik er graag dit jaar nog een tweede managing partner bij hebben.”

Voorwaarden franchisenemer worden

Ervaring als consultant, trainer of coach is niet nodig, de starterstraining van LMI voorziet u in alle benodigde competenties. Om deze rol goed te kunnen invullen is het volgende van belang:

  • Passie om mensen te helpen ontwikkelen;
  • Een praktische en resultaatgerichte houding;
  • De wil om zelf voortdurend te blijven leren en ontwikkelen;
  • Leidinggevende ervaring;
  • Bereidheid om samen te werken met gelijkgestemde collega’s;
  • Ervaring met B2B-verkopen is niet nodig maar wel een pré.
Interesse? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op!

 

Leadership Management franchise

Aangesloten bij De Nationale Franchisegids - logo voor op website formule

 

 


LMI Nederland franchise informatie

Activiteit:

Het breed en doelgericht ontwikkelen van personen en organisaties op het inspirerende vlak van Leiderschap.

Branche: - - -
Werkt met ondernemers sinds: 1966
Entreegeld: €9.500 (MP) of €19.000 (FN) eenmalig (voor materialen, opleiding en (veld)training)
Jaarlijkse franchisefee: €175 (MP) of €350 (FN) per maand (voor support)
Totale investering: Entree- & maandbijdrage en persoonlijke tijd om het proces te leren en een klantenbestand te ontwikkelen.
Benodigd eigen vermogen: Afhankelijk van individu (zie totale investering)
Gemiddelde omzet pv: Wordt bij nadere kennismaking besproken.
Type samenwerking: Franchise
Omschrijving training: Training & Coaching worden van begin tot eind in Nederland verzorgd en waar opportuun in het buitenland.
Hoe is de inkoop geregeld: LMI (TM) materialen worden in Nederland op voorraad gehouden.
Verkoop oppervlakte: Niet van toepassing (werkt vanuit thuis en bij klanten)
Locatie omschrijving: Vanuit huis / klein kantoor
Verzorgingsgebied: Nederland
Contact franchisegever: Neem contact op met deze formule

interview met LMI Nederland

Coaching-formule LMI garandeert meetbare resultaten

‘Maak je medewerkers tot 10 tot 20% productiever’

Nu de orderportefeuilles in het bedrijfsleven steeds beter gevuld raken, is er veel vraag naar personeel. Maar waarom nieuwe mensen aannemen als de bestaande medewerkers productiever gemaakt kunnen worden? Daar komt LMI in beeld: een wereldwijde formule met ontwikkeltrajecten die de prestaties van ondernemers, leidinggevenden en ondernemingen verbeteren. Er is volop werk voor actieve franchisenemers.

Geen poespas

Evert Lassche, sinds 2015 franchisenemer van LMI, heeft Noord-Holland als werkgebied. Hij werkt vanuit Wognum, bij Hoorn. “West-Friesland is een gebied waar veel bedrijvigheid is. Er is dus ook vraag naar mensen die kunnen helpen de productiviteit te verbeteren.  Het zijn harde werkers hier, ze willen geen poespas. Je moet gewoon doen wat je zegt. Resultaten laten zien. En daar slagen wij blijkbaar goed in, want de zaken gaan hier uitstekend.” Inmiddels is Lassche vrijwel rond met een managing partner om zijn franchise te versterken.

LMI heeft vestigingen in meer dan 80 landen. LMI geeft geen trainingen of cursussen, maar doet aan ontwikkeling van werknemers, op de werkplek. Hoek: “Vaak worden medewerkers op een training of een cursus gestuurd, of gaat het managementteam een dagje de hei op. Wat wij zien is dat zoiets niet leidt tot een structurele verandering in de werkwijze en resultaten. LMI heeft een heel ander concept dan een training of cursus. Wij ontwikkelen organisaties door mensen op sleutelposities doelgericht te ontwikkelen vanuit hun intrinsieke motivatie en drijfveren.”

Persoonlijke ontwikkeling

LMI  begeleidt volgens het ‘Total Leader’ concept: vier ontwikkelprogramma´s die een duidelijk meetbaar rendement garanderen, nieuwe effectieve gewoonten helpen ontwikkelen en persoonlijke levens in balans brengen. “Het gaat om persoonlijke ontwikkeling”, aldus Hoek. “Om mensen inzicht te bieden, belemmeringen te helpen opruimen, en ze een effectieve aanpak aan te reiken.”

Het ontwikkelprogramma Effectieve Persoonlijke Productiviteit is momenteel meest gevraagd. Hoek: “Dat is vaak als eerste nodig in een organisatie. Prestaties verbeteren, mensen tot het inzicht brengen hoe dingen beter kunnen. Niet dat ze daardoor meer gaan doen, maar ze maken betere keuzes. Ze leren dat bepaalde dingen in hun werk of hun aanpak ook anders kunnen. Bij persoonlijke ontwikkeling gaat het erom dat je je meer bewust wordt van jouw invloed op de resultaten. Vervolgens ontwikkel je nieuwe gewoonten waardoor meer of betere resultaten worden geboekt; door jezelf en door het team.”

Afspraken over resultaten

LMI stelt dat vooraf met opdrachtgevers afspraken worden gemaakt over het behalen van meetbare resultaten. Lassche: “Concrete resultaten, daar gaat het om. Voordat we aan de slag gaan, maken we met de opdrachtgever afspraken over welke doelen we willen bereiken; die zijn SMART.”

Wie het programma voor persoonlijke productiviteit met succes doorloopt, kan daarna aan de slag met bijvoorbeeld een programma persoonlijk leiderschap. Of, voor het senior management, een programma rond motiverend of strategisch leiderschap.

Franchisenemer en managing partner

In Nederland heeft LMI 7 franchisenemers. Sommige franchisenemers hebben een ‘managing partner’, die een beperkte fee betaalt en een deel van de omzet met de franchisenemer deelt. Zo’n managing partner kan ervaring opdoen voordat hij of zij zelf franchisenemer wordt. “Maar mensen komen en gaan, net als in loondienst”, zegt Hoek. “Mensen vertrekken als bijvoorbeeld hun persoonlijke situatie wijzigt of een andere uitdaging toch leuker lijkt. Ik ben ook altijd wel in gesprek met kandidaten. Nu bijvoorbeeld met een vrouw met ervaring in het maatschappelijke veld, en een mannelijke ondernemer. Een derde kandidaat, voorheen directeur in een internationale organisatie, is aangedragen door een collega vanuit LMI Zweden.”

Met ingang van 2018 zit de formule financieel iets anders in elkaar. De franchise-fee is flink verlaagd. Het gemiddelde inkooptarief van de trainingsmaterialen is verhoogd. Maar daar staat een korting tegenover: hoe productiever je als franchisenemer bent, des te meer voordeel je krijgt op de inkoop.

Van vakman naar leider

Franchisenemer Evert Lassche werkt veel voor MKB-bedrijven. “Dat zijn ondernemers die vaak hun bedrijf begonnen vanuit hun vak, hun passie. Als zo’n bedrijf groeit, moet je in plaats van vakman meer ondernemer en leider zijn. Dat roept vragen op als: Hoe houd ik grip op mijn bedrijf? Daarvoor moeten vaak gewoontes veranderen. Dat doe je niet in 1 of 2 trainingen en alleen als duidelijk is waarom. Een LMI begeleidingstraject vraagt daarom gemiddeld 6 tot 9 maanden. Wij werken dan samen ín het bedrijf, tussen de echte bedrijfsprocessen, aan belangrijke verbeteringen. Zo raken mensen intrinsiek gemotiveerd om te veranderen en zijn de resultaten beter geborgd.”

Intensief begeleiden

Jan Berkelmans is al 5½ jaar bij LMI. “In het begin werkte ik vooral voor de kleinere MKB-bedrijven, inmiddels heb ik ook bedrijven van 100 en meer werknemers als klant. Mijn manier van begeleiden is intensief en vraagt tijd; ik kan en wil als coach maximaal 3 mensen per dag begeleiden om het maximale uit de deelnemers te halen. Het is belangrijk dat je als coach laat zien dat je gedreven bent, dat je er veel energie in stopt. Ik ben de afgelopen jaren 5 dagen per week volle bak aan de slag geweest en pas over een half jaar heb ik momenteel weer wat ruimte. Nieuwe klanten kloppen ook zelf bij mij aan.”

Berkelmans heeft een managing partner in opleiding, maar is al op zoek naar een tweede. “Juist omdat iemands persoonlijke kenmerken vaak de sleutel tot succes zijn, is het niet eenvoudig de juiste persoon te vinden. Je moet weten hoe het werkt in het bedrijfsleven, maar je ook goed kunnen verplaatsen in mensen.”

Empathie en ervaring

“Wij zoeken mensen die het leuk vinden om samen met collega’s iets op te bouwen”, geeft Hoek aan. “Ervaring in deze branche hoeven franchisenemers niet te hebben. Inlevingsvermogen en empathie zijn veel belangrijker. En wat managementervaring. Als franchisenemer zit je bij het management aan tafel dus moet je hun taal spreken.”

Een goede franchisenemer bij LMI is dus inhoudelijk expert en tegelijkertijd moet hij acquisitie plegen, een goede verkoper zijn. Hoek: “Dat is een moeilijk te vinden combinatie, maar die kan gelukkig wel ontwikkeld worden. Het voordeel van de combinatie is dat je bij de klant direct kunt doorvragen en tot de essentie kunt komen. Zo kom je in een eerste gesprek tot een diepgang die een gewone verkoper niet snel zal bereiken. De nadruk in een eerste gesprek ligt op het begrijpen van de situatie waarin een potentiële klant zich bevindt, en het duidelijk krijgen wat LMI daarin kan betekenen. Zo ontstaat een vertrouwensband en wordt het te verwachten rendement direct duidelijk; het is zakelijk mensenwerk.”


Vraag aan

franchise vestigingen van LMI Nederland

Aantal vestigingen

2017:
1 eigen en 5 zelfstandig
2018:
1 eigen en 9 zelfstandig
2019:
1 eigen en 12 zelfstandig
Buitenland:
Meer dan 1.000

skyscraper-banner-website

banner-tubz-europe

banner-volop-kansenV2

franchise-season-art-class

Meer informatie  

Bent u geïnteresseerd in deze formule?

Vraag dan nu geheel vrijblijvend informatie aan.

Ja ik wil gratis informatie over
LMI Nederland