LMI Nederland

LMI Nederland franchise formule

franchisen bij LMI Nederland

Bent u een ondernemende business coach?

Leadership Management International (LMI) begeleidt medewerkers in bedrijven om effectiever te worden en de leiderschapskwaliteiten in zichzelf te ontdekken en te benutten. Gewaardeerde punten van LMI franchise zijn de meetbare resultaten en de ‘training on the job’. Training en begeleiding vindt plaats op locatie tijdens het werk van de cliënt. En dat slaat aan.

LMI1

Leiderschap & managers

In de huidige wereld zijn er veel managers en te weinig leiders te vinden. De vraag die dan ook vaak gesteld wordt is: Kan men leiderschap leren? Het antwoord is: Ja! De capaciteit voor leiderschap zit in essentie in iedereen, maar de meeste mensen nemen nooit de tijd om het te ontwikkelen; ook omdat ze vaak niet weten hoe. Leiderschap staat namelijk voor inzicht, daadkracht, doorzettingsvermogen, moed en toewijding. Persoonlijke inbreng die zorgt dat initiatieven resulteren in constante voortgang en waardevolle resultaten.

Visie/ Missie/ Meetbare resultaten

Onze internationale missie is: “Developing Leaders worldwide to their full potential”. Onze missie hier in Nederland is dan ook: “Voor elke klant meetbare resultaten realiseren richting diens belangrijke doelen”.

Overtuigend punt van LMI is dat het resultaat concreet en meetbaar is. Vooraf wordt met iedere cliënt besproken wat de doelstelling is, wanneer er sprake is van succes en hoe dat gemeten wordt. De opbrengst van het LMI-programma is eenvoudig in meetbare resultaten te kwantificeren. Het kunnen concretiseren van geleverde resultaten leidt tot tevreden klanten: Maar liefst meer dan 80% (!) van de bedrijven komt terug voor een volgend programma.

Groei als LMI franchisenemer

Behalve persoonlijk groeien kunnen franchisenemers ook hun bedrijf laten groeien door managing partners in dienst te nemen. Franchisenemer Jan Berkelmans: “Om aan de vraag te kunnen voldoen wil ik er graag dit jaar nog een tweede managing partner bij hebben.”

Voorwaarden franchisenemer worden

Ervaring als consultant, trainer of coach is niet nodig, de starterstraining van LMI voorziet u in alle benodigde competenties. Om deze rol goed te kunnen invullen is het volgende van belang:

  • Passie om mensen te helpen ontwikkelen;
  • Een praktische en resultaatgerichte houding;
  • De wil om zelf voortdurend te blijven leren en ontwikkelen;
  • Leidinggevende ervaring;
  • Bereidheid om samen te werken met gelijkgestemde collega’s;
  • Ervaring met B2B-verkopen is niet nodig maar wel een pré.
Interesse? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op!

 

Leadership Management franchise
Aangesloten bij De Nationale Franchisegids - logo voor op website formule


LMI Nederland franchise informatie

Activiteit:

Het breed en doelgericht ontwikkelen van personen en organisaties op het inspirerende vlak van Leiderschap.

Branche: - - -
Type samenwerking: Franchise
Startjaar: 1966
Entreegeld:
Het bedrag dat betaald moet worden door een franchisenemer aan een franchisegever bij de start van de samenwerking.
€9.500 (MP) of €19.000 (FN) eenmalig (voor materialen, opleiding en (veld)training)
Franchisefee:
Een (jaarlijkse) vergoeding te betalen door de franchisenemer aan de franchisegever.
€175 (MP) of €350 (FN) per maand (voor support)
Benodigd eigen vermogen:
Gedeelte van de totale financiering dat de franchisenemer uit eigen geld investeert.
Afhankelijk van individu (zie totale investering)
Totale investering:
De totale kosten om een LMI Nederland te starten.
Entree- & maandbijdrage en persoonlijke tijd om het proces te leren en een klantenbestand te ontwikkelen.
Gem. omzet per vestiging: Wordt bij nadere kennismaking besproken.
Gem. oppervlakte vestiging: Niet van toepassing (werkt vanuit thuis en bij klanten)
Locatie omschrijving: Vanuit huis / klein kantoor
Verzorgingsgebied: Nederland
Training/opleiding: Training & Coaching worden van begin tot eind in Nederland verzorgd en waar opportuun in het buitenland.
Inkoop: LMI (TM) materialen worden in Nederland op voorraad gehouden.
Aantal medewerkers: 1
Contact franchisegever: Neem contact op met deze formule

interview met LMI Nederland

‘LMI wordt in Nederland steeds bekender en slagvaardiger’

Nieuwe franchisenemers blijven komen

Dat er in het bedrijfsleven grote behoefte is aan persoonlijke ontwikkeling en leiderschap, gaat niet aan LMI Nederland voorbij. Deze formule, met ontwikkeltrajecten die de prestaties van leidinggevenden en medewerkers sterk verbeteren, heeft het druk en groeit gestaag verder. Actieve franchisenemers krijgen er de kans om samen de formule verder uit te bouwen en maken daarvan graag gebruik.

LMI, een van oorsprong Amerikaanse formule, is actief in meer dan 80 landen. LMI geeft geen trainingen of cursussen, maar doet aan resultaatgerichte ontwikkeling van medewerkers en teams in (vooral) het MKB. Dat doet het in Nederland met een team van 13 franchisecollega’s. Het doel is om volgend jaar door te stoten naar de 20 LMI-ondernemers.

“We hebben een leuke groep collega’s”, vertelt franchisegever Edwin Hoek. “Zij zijn enthousiast over het concept en hebben het ook zelf ervaren. Er zijn opnieuw meerdere collega’s bijgekomen en dat brengt nieuwe diversiteit en energie. Het versterkt de toch al uitstekende sfeer in het team en de manier waarop we samenwerken. Naarmate het aantal collega’s toeneemt, worden we in Nederland steeds bekender en slagvaardiger.”

Al doet LMI meer om zichzelf te profileren, van online-activiteiten tot een stand op de Franchisebeurs, toch constateert Hoek dat de groei van het aantal franchisenemers niet zozeer komt doordat zich méér kandidaten aanmelden. “Degenen die zich melden blijken goede ondernemers, die de LMI-filosofie omarmen, passie hebben om mensen en organisaties te helpen en de energie om klanten te acquireren. Het belangrijkste is dat je energie krijgt van het begeleiden en ontwikkelen van mensen. Je krijgt op allerlei gebieden ondersteuning, maar je moet het als ondernemer uiteindelijk wel zelf doen.”

Internationale conferenties

Dit jaar was er een internationale LMI-conferentie in Brussel, met LMI-collega’s uit met name Europa en het Midden-Oosten. Hoek: “Daar zijn we met 7 franchisenemers en hun partners bij geweest. Je leert er de fijne kneepjes van succesvolle collega’s, hoort er de laatste nieuwtjes, en je kunt er goed netwerken met internationale collega’s. Zo leer je elkaar ook beter kennen en krijg je soms ook referenties naar internationale klanten die ook in Nederland vestigingen hebben.” In 2020 is de LMI-wereldconferentie in Las Vegas waar we vele honderden collega’s ontmoeten.

LMI wil zich in 2020 nog verder profileren. Hoek: “We gaan de website verder uitbouwen, waarmee we verwachten nog meer leads te genereren. We hebben al veel promotie-content; niet alleen blogs, maar ook filmpjes, advertenties, presentaties en promotieartikelen, van mokken en markeerstiften tot kalenders. Ook dat zullen we in 2020 verder uitbreiden.”

Mensen doelgericht ontwikkelen

LMI heeft verschillende ontwikkelprogramma’s, waarvan het programma Effectieve Persoonlijke Productiviteit één van de populairste is. “Een ontwikkelprogramma is een heel ander concept dan een training of cursus”, vertelt Hoek. “Wij versterken organisaties door mensen doelgericht te helpen ontwikkelen en ze effectiever te maken. Een cursus of training ‘overgiet’ mensen met kennis of kunde. Wij ondersteunen mensen met het ontwikkelen van nieuwe attitudes en gedrag, waardoor ze dingen echt anders gaan doen en de investering in onze begeleiding direct vele malen terugverdienen.”

De ontwikkelprogramma´s van LMI garanderen een duidelijk meetbaar rendement, en helpen effectieve gewoonten te ontwikkelen en persoonlijke levens in balans te brengen. Naast de vier meest gebruikte programma’s zijn er voor specifieke personen en omstandigheden nog veel meer beschikbaar. De begeleiding vindt plaats op de werkplek en wordt direct in de dagelijkse praktijk toegepast. Dat is voor veel deelnemers een groot pluspunt.

Met elkaar in gesprek

Het traject dat een deelnemer aan een LMI-programma doorloopt, duurt minimaal 3 tot 4 maanden. Hoek: “De sessies zijn meestal eens per 2 weken. Dat zijn vaak 1-op-1-sessies, maar we begeleiden ook regelmatig groepen. De persoonlijke sessies zijn kort, 1 tot 1,5 uur per keer. Groepssessies duren wat langer, meestal 3 uur. Alle sessies zijn heel praktisch, gericht op het bereiken van belangrijke zakelijke doelen. In een groep heb je een andere dynamiek en leren deelnemers elkaar ook beter kennen, begrijpen en ondersteunen.”

“Buiten de sessies moet de deelnemer zelf aan de slag; in de praktijk. Die gaat daardoor dingen anders zien zodat hij of zij bijvoorbeeld meer initiatief neemt, meer zelfverzekerd is, zich beter voelt en minder gestrest is, beter samenwerkt en meer resultaat boekt.”

Extra productiviteit

“Bedrijven en organisaties snappen dat het belangrijk is steeds meer uit hun mensen te halen”, stelt Hoek vast. “De economie draait heel goed en dan is alle extra productiviteit die van medewerkers komt vaak erg welkom. Voordat je als werkgever mensen gaat zoeken, is het verstandig eerst te kijken of je meer kunt halen uit de mensen die je al hebt. Ook omdat mensen met bepaalde vaardigheden vaak schaars zijn. Wij helpen inzichtelijk maken wat een samenwerking met LMI oplevert aan extra productiviteit en rendement. Daarbij weegt ook mee dat medewerkers goed in hun vel moeten zitten als je wilt dat ze blijven.”

“Persoonlijke ontwikkeling gaat ook verder dan de werksituatie.”, geeft Hoek aan. “De ontwikkelprogramma’s van LMI hebben ook aandacht voor het privéleven; als je thuis beter in je vel zit, ben je op het werk effectiever. En andersom: je laat dingen makkelijker los, en als je thuis bent dan ben je ook echt thuis.”

De franchisenemer: Frans Couwenberg

Frans Couwenberg uit Veldhoven is al ruim een jaar actief als franchisenemer bij LMI. “Dat heeft me zeker gebracht wat ik ervan verwacht had. Opstarten is altijd hard werken. In deze sector is het krijgen van opdrachten een kwestie van vertrouwen. Het aanbod van training, coaching en begeleiding is groot, het is voor een ondernemer heel moeilijk om daar de juiste keuze in te maken. Dat vertrouwen moet groeien; je moet elkaar vaak een aantal keren ontmoeten en je in elkaar verdiepen. Dat vergt tijd en energie.”

“Ik ben hier in de regio daarom begonnen met het vergroten van mijn netwerk en lid geworden van ondernemersverenigingen en van VNO-NCW. Ik heb 30 jaar ervaring in allerlei commerciële en bestuurlijke functies in de bouwwereld en bouworganisaties. Als je de taal spreekt van die ondernemers, kom je makkelijker tot een gesprek.”

Bij LMI heeft Couwenberg nog steeds het goede gevoel. “Ik krijg de vrijheid me helemaal te richten op wat ik belangrijk vind. Bij andere organisaties werd me vooral verteld hoeveel geld ik zou kunnen verdienen. Bij LMI hebben we het over het krijgen van voldoening door mensen en organisaties te helpen groeien.”

De franchisenemer: Evert Lassche

“Ik ben nu ruim 5 jaar bezig in Noord-Holland en de zaken gaan steeds beter”, vertelt de in Wognum gevestigde franchisenemer Evert Lassche. “Ik heb managing partners (LMI collega’s die in naam van zijn franchise werken, red.), want er is hier zoveel werk dat ik geen tijd meer over had.”

Het opbouwen van een netwerk werpt zijn vruchten af. Sinds kort heeft Lassche een nieuw ‘wapen’ in de strijd gegooid: de LMI-workshop. Een workshop met als thema ‘Doe meer met je waardevolle tijd’ trok 24 deelnemers. “Het is geen vervanger voor een LMI-programma, maar wel een introductie en een mooi opstapje naar verdere gesprekken met de potentiële klanten.”

“Wat er nodig is om succesvol te zijn bij LMI? Een open mind en belangstelling voor ondernemerschap. Kunnen inspelen op kansen, en het concreet weten te maken. Eerlijk zijn naar jezelf, weten waar je wel en niet goed in bent. Zorg dat je energie krijgt van de dingen die je doet; dat je het leuk vindt. Dan bereik je mooie dingen.”


Vraag aan

franchise vestigingen van LMI Nederland

Aantal vestigingen

2019:
1 eigen en 13 zelfstandig
2020:
1 eigen en 13 zelfstandig
2021:
1 eigen en 16 zelfstandig
Buitenland:
Meer dan 1.000

Youtube video's
skyscraper-banner-website

Meer informatie  

Bent u geïnteresseerd in deze formule?

Vraag dan nu geheel vrijblijvend informatie aan.

Ja ik wil gratis informatie over
LMI Nederland