Anytime Fitness

Anytime Fitness franchise formule

franchisen bij Anytime Fitness

Anytime Fitness in de Benelux: de gezondste franchiseformule die balans geeft tussen werk en privé.

Met haar oorsprong in Amerika is Anytime Fitness in 2011 in de Benelux gestart. De franchisegever voor Anytime Fitness Benelux is Petro Hameleers. Met een achtergrond in fysiotherapie en een aantal eigen sportscholen raakte Petro Hameleers geïnspireerd door het 24/7 concept dat hij in Amerika leerde kennen. Inmiddels zijn er 130 clubs in de Benelux! De franchiseformule heeft de ambitie om door te groeien naar 300 clubs.

In 2002 bedachten twee jonge maar ervaren Amerikaanse ondernemers uit de fitnessbranche het concept van Anytime Fitness, waar gemak destijds centraal stond: 24 uur per dag kunnen sporten en dat het hele jaar door zónder beperkingen. In 2021 telt de franchiseformule bijna 5.000 clubs wereldwijd in 36 landen op alle 7 continenten. Elke dag wordt er ergens in de wereld een nieuwe Anytime Fitness locatie geopend en om de 3 minuten schrijft een nieuw lid zich in. De franchiseformule telt maar liefst vier miljoen leden wereldwijd.

Waar andere sportscholen steeds meer inzetten op digitalisering en het weghalen van personeel op de vloer zet Anytime Fitness in op meer persoonlijke aandacht. Meer begeleiding, meer sfeer, meer beleving.

In 2021 stond Anytime Fitness voor het zevende jaar op rij op nummer 1 in de jaarlijkse lijst met Top Global Franchises van Entrepreneur Magazine in de categorie fitness. Anytime Fitness is daarnaast ook de snelst groeiende franchise fitnessketen ter wereld.

Investeren in een groeisector met beperkt risico?

Het Anytime Fitness concept leent zich perfect voor multi-ondernemerschap. Ruim 60% van de franchisenemers is multi-clubowner. Zowel in de Benelux als wereldwijd. Het Anytime Fitness concept is ook een ideale formule voor ondernemers met bedrijven in andere sectoren zoals detailhandel. Franchisenemers die al ondernemend zijn, ervaren dat de franchiseformule uitstekend te combineren is en een aanvulling vormt die goed rendement op de investering geeft.

Ben jij toe aan een nieuwe stap in je carrière?

Je zoekt een nieuwe uitdaging en wilt resultaten boeken. Voor jezelf! Je hebt een succesvol trackrecord in het bedrijfsleven, maar zit niet meer op je plaats. Je wil je hart volgen. Iets doen wat je écht leuk vindt! Een volgende stap zetten. Én daar een goede boterham mee verdienen. Dat komt goed uit, want wij willen ook graag dat jij succesvol bent. Maak daarom nu kennis met de Anytime Fitness formule.

Bewegen blijft altijd relevant!

In 2021 is duidelijker dan ooit geworden dat bewegen en een gezonde leefstijl van levensbelang zijn. Dus sportscholen zijn en blijven relevant voor jong tot oud.

Wil jij met jouw eigen bedrijf levens verrijken?

Je hebt passie voor het omgaan met mensen, sport en gezondheid. Je zoekt mogelijk een nieuwe uitdaging en wilt geld gaan verdienen. Als Anytime Fitness clubeigenaar ben je in staat om de levens van jouw leden te verrijken door middel van een actieve en gezonde levensstijl. Als lokale expert op het gebied van bewegen en gezondheidsverbetering neemt jouw Anytime Fitness club een voorname plaats in de gemeenschap in. Je biedt zo een healthier place aan de omgeving en zorgt voor de actieve coaching naar de persoonlijke doelen van de leden.

Aangesloten bij De Nationale Franchisegids

Anytime Fitness franchise logo


Anytime Fitness franchise informatie

Activiteit:

Het snelst groeiende fitness franchiseconcept van Nederland en ter wereld! 24/7 en 365 dagen per jaar open. Plezier, gemak en persoonlijke begeleiding zijn de belangrijkste USP’s. Open een eigen club met uitgebreide ondersteuning en zeer beperkt risico!

Branche: -
Type samenwerking: Hard Franchise
Startjaar: 2010
Lid NFV: Ja
Entreegeld:
Een éénmalige fee bij de start van de samenwerking die je moet betalen aan de franchisegever.
€ 39.995
Franchisefee:
Periodieke vergoeding die je moet betalen aan de franchisegever voor de geleverde diensten/ondersteuning. Soms wordt het opgesplitst in een marketingfee, royalty of servicebijdrage.
6,5% van de totale omzet
Benodigd eigen vermogen:
Dat deel van de totale investering in je eigen Anytime Fitness dat je uit eigen geld en/of familielening moet financieren. Dit kun je dus niet lenen van de bank.
€ 110.000 - € 130.000
Totale investering:
De totale investering in je eigen Anytime Fitness. De totale investering kan bijv. bestaan uit je eigen vermogen en een lening van de bank.
€ 500.000
Gem. omzet per vestiging: € 350.000
Gem. oppervlakte vestiging: 350 - 600 m²
Locatie omschrijving: Zichtlocatie (A2/B1) met parkeerfaciliteiten
Verzorgingsgebied: Vanaf 8.000 inwoners
Training/opleiding: Je wordt uitgebreid getraind vóór je club open gaat en er is uitgebreide begeleiding, ondersteuning en bijscholing op het gebied van marketing en operations ook als je club (al jaren) open is!
Inkoop: Via voorkeursleveranciers
Aantal medewerkers: 1,5/2 fte
Contact franchisegever: Neem contact op met deze formule

franchise vestigingen van Anytime Fitness

Aantal vestigingen

2019:
9 eigen en 81 zelfstandig
2020:
13 eigen en 104 zelfstandig
2021:
17 eigen en 120 zelfstandig
Buitenland:
5.000 in 34 landen

Youtube video's


Meer informatie  

Bent u geïnteresseerd in deze formule?

Vraag dan nu geheel vrijblijvend informatie aan.

Ja ik wil gratis informatie over
Anytime Fitness