The Power Community

The Power Community franchise formule

franchisen bij The Power Community

The Power Community is een high-end full-service personal training formule waarin we geloven in complete menselijke optimalisatie. Een krachtig lichaam is de bron voor een krachtig leven en bij The Power Community helpen we dit te bereiken.

HOE HET BEGON

Inner Stance is in 2014 opgericht door Tommy Kruizinga en Albert Elsenaar. Als professionals in de sportsector zagen zij hoe de markt met grote snelheid veranderde, waarbij kwaliteit steeds minder belangrijk leek te worden. Hier wilden zij verandering in brengen, door juist de focus te leggen op kwaliteit én resultaat. Vervolgens werd de naam Inner Stance aangepast naar The Power Community in 2020.

THE POWER COMMUNITY FRANCHISE FORMULE

In de afgelopen jaren hebben wij een werkbare formule ontwikkeld, bestaande uit fysieke training, voeding en mentale coaching, waarin verschillende programma’s worden aangeboden die uiteindelijk allemaal hetzelfde doel dienen:

Het creëren van een krachtig lichaam en een krachtige leefstijl, wat de basis is voor een succesvol leven. Hierbij focussen wij op 4 fundamentele pijlers die onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden:

 1. BODY >> Een fit, gezond en krachtig lichaam
 2. BEING >> Een gefocust leven met rust en overzicht
 3. BALANCE >> Een échte connectie en waardevolle relatie met de mensen in je omgeving
 4. BUSINESS >> Door een fit en vitaal lijf in staat zijn meer focus, energie en uithoudingsvermogen te creëren voor een effectieve werkhouding.

WIJ ZIJN ANDERS.

Over ons onderscheidend vermogen hoefden wij niet lang na te denken. Wij zijn ervan overtuigd dat onze persoonlijke en small-group trainingen, gecombineerd met onze exclusieve coachingmethode, gericht op transformatie van de innerlijke houding (Inner Stance) van de cliënt, het belangrijkste verschil maakt.

Als collega franchisenemer van het hechte en betrokken The Power Community team bouwen we samen aan een uniek merk. Een merk dat indrukwekkende resultaten creëert binnen zeer korte tijd. Een merk dat levens transformeert en nieuwe toekomsten bouwt. Hierbij gaan wij uit van 4 belangrijke kernwaarden.

ONZE 4 KERNWAARDEN:

 1. We hebben een commitment op jouw resultaat.
 2. We zijn brutaal eerlijk.
 3. We verleggen grenzen.
 4. We werken altijd vanuit de 4b’s methode.

SAMENWERKING

Wij werken niet zomaar met iedereen die geïnteresseerd is in het openen van een The Power Community studio. We werken alleen met mensen die zich 100% vinden in onze visie, bereid zijn een commitment te maken om een groter spel te spelen en zichzelf continue naar het volgende level willen tillen.

Kwaliteit begint namelijk bij jezelf. Wij vinden het belangrijk dat wij als merk kwaliteit blijven leveren aan onze klanten. Dit start bij jou als Ondernemer. Kies je voor The Power Community, dan kies je voor persoonlijke ontwikkeling, groei en innovatie.

DE ACADEMY

Als startende Franchisenemer van een The Power Community Studio is het noodzakelijk om competent te worden in coaching. In de afgelopen 5 jaar hebben wij een bewezen programma ontwikkeld, het I AM programma, waarbij wij mensen helpen om hun fysieke doelen te bereiken én te behouden. Naast fysieke training, maakt coaching een belangrijk deel uit van dit programma.

Na het tekenen van de overeenkomst start je daarom zo snel mogelijk met de The Power Community Academy, onze interne opleiding gericht op het verkrijgen en verbeteren van de competenties als trainer, coach én ondernemer.

Onderdeel van de Academy zijn de wekelijkse online meetings en de maandelijkse live bijeenkomsten voor alle vestigingseigenaren. Dit doorlopende traject laat je groeien naar een succesvol ondernemer en stelt je in staat uitzonderlijke kwaliteit te leveren als coach.

PROFIELBESCHRIJVING

Wij werken niet zomaar met iedereen die geïnteresseerd is in het openen van een The Power Community studio. We werken alleen met mensen die zich 100% vinden in onze visie, bereid zijn een commitment te maken om een groter spel te spelen en zichzelf continue naar het volgende level willen tillen.

Wanneer je je daarnaast kunt vinden in de volgende uitspraken, maken we graag kennis met je:

 • Ik ben ondernemend en ga erop uit om mijn netwerk op te bouwen.
 • Ik ben resultaat gedreven.
 • Ik heb affiniteit met sport of met het aansturen van mensen binnen de sportbranche.
 • Ik kan wat toevoegen aan de organisatie en het team.

Om te onderzoeken of er een match is, zowel met onze manier van werken als met het team, hebben wij een selectieprocedure waarin je verschillende stappen doorloopt.

Wat je mag verwachten

Als onderdeel van het The Power Community team ervaar je direct de voordelen van onze full-service franchise. Na het tekenen van het contract ondersteunen wij vanuit het hoofdkantoor op alle denkbare vlakken:

 • Verbouwing en inrichting studio
 • Uitvoering (online) openingscampagne
 • Opzetten lokale marketingstrategie en events
 • Coaching op gebied van netwerken, krachtig spreken, sales en acquisitie
 • Coaching in gespreksvoering en presenteren
 • Maandelijkse live dag Academy t.b.v. verdieping in training, voeding, coaching en ondernemerschap
 • Financieel en juridisch (boekhouding, prognoses, budgetten, contracten, personeel etc.)

We zijn in staat waarde te creëren door ons te focussen op de kwaliteit van onze producten èn daarbij exclusieve en professionele begeleiding te bieden. Hierdoor is resultaat vanzelfsprekend. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je met een minimaal aantal klanten al een hoge omzet draait.

De omzet van een studio in het eerste jaar ligt tussen €120.000 en €150.000. In het tweede jaar ligt het gemiddelde op €180.000 en in de jaren die hierop volgen stijgt dit met gemiddeld €40.000.

Elke vestiging werkt in een bepaald exclusief postcodegebied. In een grotere plaats of stad kan het dan ook goed zijn dat meerdere studio’s zich hier kunnen vestigen, elk in een eigen postcodegebied.

Interesse om ondernemer te worden bij deze sportieve formule? Vraag geheel vrijblijvend meer informatie aan 

Aangesloten bij De Nationale Franchisegids


The Power Community franchise informatie

Activiteit:

Wij bij The Power Community weten dat een krachtig lichaam de basis is voor een krachtig leven. En een krachtig leven bouw je niet zomaar op. Dat begint bij een sterk fundament.

Branche: -
Type samenwerking: Hard Franchise
Startjaar: 2016
Entreegeld:
Een éénmalige fee bij de start van de samenwerking die je moet betalen aan de franchisegever.
€ 12.500
Franchisefee:
Periodieke vergoeding die je moet betalen aan de franchisegever voor de geleverde diensten/ondersteuning. Soms wordt het opgesplitst in een marketingfee, royalty of servicebijdrage.
Een vaste vergoeding van €15.000 per jaar, en een variabele fee van 15% voor franchise en marketing
Benodigd eigen vermogen:
Dat deel van de totale investering in je eigen The Power Community dat je uit eigen geld en/of familielening moet financieren. Dit kun je dus niet lenen van de bank.
€ 12.500
Totale investering:
De totale investering in je eigen The Power Community. De totale investering kan bijv. bestaan uit je eigen vermogen en een lening van de bank.
€ 50.000 - € 75.000 afhankelijk van de grootte van de studio
Gem. omzet per vestiging: € 200.000
Gem. oppervlakte vestiging: Een gemiddelde Power Community vestiging beslaat 150-200m2. Hier wordt 100-140m2 gebruikt voor training en ongeveer 50m2 voor lounge en coaching.
Locatie omschrijving: De meeste studio’s zijn te vinden aan de rand van de betreffende plaats (op een bedrijventerrein), makkelijk te bereiken met de auto. Een zichtlocatie is uiteraard een pré, maar niet noodzakelijk.
Verzorgingsgebied: In overleg
Training/opleiding: Kick-off Power Community Academy | 3 mnd | 6 live dagen en wekelijkse online trainingen op Training, Coaching en Ondernemerschap. Wekelijks 1 uur businesscoaching
Inkoop: Centraal
Aantal medewerkers: 1-2 fte
Contact franchisegever: Neem contact op met deze formule

interview met The Power Community

De kracht van The Power Community: de 4B’s voor een succesvol leven

De formule The Power Community is uniek in het franchiselandschap voor sport. De trainers en coaches combineren personal training met coaching op het individu, zodat die fysiek én mentaal krachtiger in het leven komt te staan. CEO Janika Elsenaar legt uit hoe deze bijzondere combinatie zorgt voor succesvol ondernemerschap.

“Wij zagen in de praktijk dat mensen wel weten wat ze moeten doen om fitter en gezonder te worden, maar dat de meeste mensen het simpelweg niet doen”, legt The Power Community- CEO Janika Elsenaar uit. “Daar komt ons unieke standpunt om de hoek kijken. Door onze exclusieve samenwerking met de van origine Amerikaanse businesscoaching-methode Straight-Line Leadership Int. kunnen wij onze leden niet alleen trainen, maar ook coachen om op een effectieve manier in het leven te staan. We richten ons daarmee op verantwoordelijkheid nemen. Mensen hebben altijd redenen om dingen niet te hoeven doen. Onze personal trainers en coaches maken het verschil voor hun klanten door ze niet naar de mond te praten, maar door brutaal eerlijk te zijn en ze een spiegel voor te houden.”

Kwaliteit in plaats van kwantiteit

The Power Community ontstond vijf jaar geleden, toen oprichters Tommy Kruizinga en Albert Elsenaar zagen dat er steeds meer oog kwam voor kwantiteit en minder voor kwaliteit wat sporten betrof. Aan de ene kant schoten sportscholen en studio’s voor personal training als paddenstoelen uit de grond, maar aan de andere kant zegden mensen steeds makkelijker af met gemakkelijke excuses. Ze kwamen in die tijd in contact met Straight-Line Leadership Int., een organisatie die deze methode naar Europa haalde. “Dit had een geweldige impact, zowel op henzelf als individu en als ondernemer, dus besloten ze dit te vertalen in programma’s gericht op fysiek resultaat”, legt Janika uit.

De 4B’s: Body, Being, Balance en Business

The Power Community werkt volgens vier pijlers die volgens Janika het hele leven beslaan. “Wij zijn van mening dat succesvol leven start bij een krachtig lichaam. Onze pijlers, de 4B’s, reflecteren dat en zijn essentieel voor succes op elk vlak in je leven. Body staat bovenaan: een fit en krachtig lichaam zorgt voor energie en vitaliteit. Als je goed in je vel zit, sta je ook op mentaal vlak (Being) sterker in het leven. Je bent weerbaarder, meer stressbestendig, gefocust en je hebt overzicht. Op het moment dat je fysiek en mentaal fit en energiek bent, ben je ook in staat om meer uit je persoonlijke relaties (Balance) te halen; er is een betere balans. De laatste B staat voor Business. Wij helpen onze cliënten, voornamelijk ondernemers, te ontdekken hoe een fit en krachtig lijf invloed heeft op hun werk. De sterke fundering die wij met de 4B’s helpen te realiseren, kan echter pas gedragen worden wanneer mensen een krachtige ‘The Power Community’ (houding) creëren, zodat zij verantwoordelijkheid kunnen nemen voor hun leven.”

In de spiegel kijken

De coaches van The Power Community zeggen mensen niet wat of hoe ze iets moeten doen, maar helpen ze te zijn wie ze zouden moeten zijn, zodat ze gaan doen wat ze moeten doen. “Een unieke aanpak”, aldus Janika. “Ter illustratie: als jij jezelf hebt gecreëerd als Bourgondiër, dan heb je dat op een bepaald moment in je leven zelf beslist. Je wordt immers niet zo geboren. Op een bepaald moment haalt die levensstijl je in en zit je bij de arts, die zegt: ‘zo kan het niet langer’. Dan ga je aan de slag: je laat de wijn staan, eet minder en beweegt meer. Vaak is het echter zo dat die goede intenties niet blijven plakken. Waar onze coaches dan naar kijken is iemands innerlijke houding: welk beeld heb je van jezelf en hoe kan je dat veranderen, zodat die intenties wel blijven plakken en je je doelen bereikt? Die coach kan je personal trainer zijn, maar dat hoeft niet. Vooral in het begin van het traject dat mensen met ons aangaan, zien we dat iemands ware identiteit naar boven komt op de sportvloer. Dan kunnen we iemand daarmee confronteren en een spiegel voorhouden, zodat ze in staat zijn om hier correcties te maken.”

I AM programma

“We werken individueel met onze leden, of in een groepstraject van zes, dat gelinkt is aan ons I AM programma”, vervolgt Janika. “Alle vestigingen starten op een bepaalde datum. In drie maanden gaan de deelnemers aan de slag om samen met hun trainers en coaches een basis te creëren om vandaaruit verder te kunnen groeien. In die drie maanden stellen we ons tot doel om van bepaald gedrag en patronen af te komen, door te focussen op de innerlijke houding van de cliënt. Er wordt twee keer in de week getraind en de deelnemers krijgen één uur per week (groeps)coaching. Niets zweverigs overigens. Vooral heel helder, straight en direct toepasbaar.”

Assertief, extravert en inventief

The Power Community heeft op dit moment één eigen studio en dertien franchisevestigingen. “Deze liggen redelijk verspreid over Nederland”, zegt CEO Janika Elsenaar. “Onze studio’s variëren van 130 tot 300 vierkante meter en zitten aan de rand van het centrum of op een bedrijventerrein. De franchisenemer die bij The Power Community past, is in de eerste plaats een ondernemer. Dat wij een franchiseformule zijn, betekent natuurlijk niet dat je achterover kunt gaan hangen zodra je je bij ons aansluit. Je zult er echt zelf op uit moeten om een netwerk op te bouwen en lokaal bekend te worden. Je moet dus assertief, extravert en inventief zijn. Daarnaast is ervaring op het vlak van personal training een must, al is er ook zeker een mogelijkheid om zelf trainers aan te nemen als het je passie is om mensen verder te helpen, maar je van origine geen trainer bent. Het team van The Power Community is heel hecht: we zijn als een familie. Mensen die zich bij ons aan willen sluiten, moeten dus echt bij ons passen en net zoveel commitment hebben als de andere ondernemers. Is er ook maar enige twijfel, dan raad ik direct aan om er niet voor te gaan, om teleurstelling aan beide kanten te voorkomen.”

Uitgebreid opleidingstraject

Ondernemers die zich aansluiten bij The Power Community kunnen rekenen op een zeer uitgebreid opleidingstraject. Janika: “Omdat wij samenwerken met Straight-Line Leadership Int., worden ook onze vestigingseigenaren gecoacht in de zogenoemde Academy, onze interne opleiding. Deze bestaat uit verschillende onderdelen. De eerste drie maanden leggen we het fundament: het ontwikkelen van de competenties die ervoor zorgen dat je een goed ondernemer, coach of trainer bent. We focussen daarnaast op onderwerpen als netwerken, bedrijfsinrichting en hoe je aan klanten komt. De Academy is overigens niet tijdelijk, maar zorgt ervoor dat onze vestigingseigenaren zich blijven ontwikkelen. Zo is er elke maand een live-dag op vrijdagmiddag, die in het teken staat van resultaat en ontwikkeling. Ook zijn er wekelijks online meetings, geleid door een coach van Straight-Line Leadership Int., die zich richten op coaching van de vestigingseigenaren. Voor het trainergedeelte werken wij samen met Overload Worldwide. Dit opleidingsinstituut heeft een geheel eigen kijk op training die precies overeenkomt met onze visie.”

Match met ondernemers

In de afgelopen vijf jaar heeft The Power Community zich als formule enorm ontwikkeld. “Binnen nu en een jaar is het ons doel om in ieder geval in elke provincie gevestigd te zijn, waarbij de Randstad twee vestigingen of meer kent”, vertelt Janika. “Dan zitten we rond de twintig vestigingen. Eigenlijk praat ik liever niet over aantallen vestigingen. Het allerbelangrijkste is de match met de franchisenemers. De persoon en wat hij of zij toe kan voegen aan ons bedrijf en ons team staat altijd op één. We verwelkomen iedereen die actief met ons mee wil denken en op een missie is om het verschil te maken op het gebied van gezondheid in Nederland.”


Aantal vestigingen

2019:
1 eigen en 8 zelfstandig
2020:
1 eigen en 14 zelfstandig
2021:
1 eigen en 20 zelfstandig
Buitenland:
1 in Belgie

Meer informatie  

Bent u geïnteresseerd in deze formule?

Vraag dan nu geheel vrijblijvend informatie aan.

Ja ik wil gratis informatie over
The Power Community