Seniorenkrant

Seniorenkrant franchise formule

franchisen bij Seniorenkrant

SK banner

Altijd al een eigen krant in uw regio willen uitgeven? 

Kies dan voor De Seniorenkrant Franchise!

De Seniorenkrant is een gratis regionale krant voor de 50-plusser. De 50-plusser is een snelgroeiende en kapitaalkrachtige bevolkingsgroep. Opbrengsten komen voort uit advertenties, adverterende bedrijven mogen naast een advertentie ook een redactioneel artikel plaatsen. Voor de bedrijven is dit aantrekkelijk omdat zij zo op een inhoudelijke manier onder de aandacht komen bij de doelgroep. De Seniorenkrant Franchise komt zo gratis aan relevante content zodat de redactionele kosten beperkt blijven. Vaste rubrieken zijn wonen en welzijn, gezondheidszorg, sport en beweging, evenementen, cultuur en reizen.

De Seniorenkrant maakt gebruik van periodieke huis-aan-huis verspreiding. Sinds vier jaar wordt De Seniorenkrant uitgegeven in Noord-Holland in de gemeenten Den Helder/Julianadorp, Schagen/Hollandse Kroon, Heiloo/Castricum en Heerhugowaard. Per jaar worden hier 300.000 tot 400.000 kranten verspreid. De uitgever van De Seniorenkrant is Jong Media. Jong Media wil gezien het succes in Noord-Holland nu door middel van franchise expanderen in heel Nederland.

sk man en vrouwDe Seniorenkrant franchise formule

De franchisegever faciliteert de franchisenemer zodanig dat die zich helemaal kan concentreren op het contact met de klant en de verkoop van advertenties. Aanvullend kan de ondernemer zorgen voor ‘couleur locale’ door het aanleveren van lokale content. Bijvoorbeeld een reportage over een lokaal evenement of ander belangrijk lokaal nieuws. De rest van de inhoud bestaat uit redactionele artikelen van adverteerders en door de centrale organisatie geleverde artikelen.

De franchisegever zorgt voor de opmaak van de krant, levert circa 30% van de inhoud aan redactionele artikelen (nieuws, recepten, puzzels, etc.). Ook realiseer je inkoopvoordelen op het gebied van opmaak, drukken en verspreiding. Alles is transparant, de ondernemer krijgt inzage in daadwerkelijke kosten van opmaak, drukken en verspreiding.

Daarnaast ontvangt de franchisenemer een starterspakket incl. visitekaartjes, e-mail met automatische back up, dagelijkse ondersteuning en de mogelijkheid om het mobiele nummer door te schakelen naar het 085-nummer van het hoofdkantoor.

Profiel van de kandidaat ondernemer

Bij voorkeur beschikt u over ervaring in de media, in ieder geval hebt u affiniteit met media. U bent communicatief, commercieel en ondernemend. U vindt het leuk om te netwerken en u beschikt over een goed lokaal netwerk.

Seniorenkrant - logoAangesloten bij De Nationale Franchisegids


Seniorenkrant franchise informatie

Activiteit:

Seniorenkrant is een gratis regionale krant speciaal voor de 50-plusser. De 50-plusser is een snelgroeiende en kapitaalkrachtige bevolkingsgroep. Opbrengsten komen voort uit advertenties.

Branche: - -
Type samenwerking: Soft Franchise
Startjaar: 2016
Entreegeld:
Een éénmalige fee bij de start van de samenwerking die je moet betalen aan de franchisegever.
€ 3.500
Franchisefee:
Periodieke vergoeding die je moet betalen aan de franchisegever voor de geleverde diensten/ondersteuning. Soms wordt het opgesplitst in een marketingfee, royalty of servicebijdrage.
Vaste fee van € 1.000 per krant
Benodigd eigen vermogen:
Dat deel van de totale investering in je eigen Seniorenkrant dat je uit eigen geld en/of familielening moet financieren. Dit kun je dus niet lenen van de bank.
€ 6.000
Totale investering:
De totale investering in je eigen Seniorenkrant. De totale investering kan bijv. bestaan uit je eigen vermogen en een lening van de bank.
€ 3.000 - € 6.000
Gem. omzet per vestiging: € 50.000 - € 150.000
Gem. oppervlakte vestiging: Kantoorruimte van circa 20 tot 80 m²
Locatie omschrijving: Kleine kantoorruimte volstaat, vanuit huis starten is mogelijk.
Verzorgingsgebied: Een nader overeen te komen exclusief gebied
Training/opleiding: Verplichte intensieve training op het hoofdkantoor en optioneel de mogelijkheid om een stage te lopen.
Inkoop: Centraal
Aantal medewerkers: 0 - 1 fte
Contact franchisegever: Neem contact op met deze formule

Aantal vestigingen

2019:
2 eigen
2020:
3 eigen
2021:
4 eigen en 1 zelfstandig

Meer informatie  

Bent u geïnteresseerd in deze formule?

Vraag dan nu geheel vrijblijvend informatie aan.

Ja ik wil gratis informatie over
Seniorenkrant