QoQo Massage

QoQo Massage franchise

franchisen bij QoQo Massage

QoQo Massage is hard op weg naar een absolute marktleiderspositie op het gebied van massage in Nederland. Wij zijn op zoek naar gepassioneerde ondernemers die onderdeel van dit succes willen zijn en een bijdrage hieraan kunnen leveren.

qoqo massage banner

Over QoQo Massage franchise

QoQo Massage combineert traditionele Chinese massagetherapieën met het moderne westerse concept van een gezonde en duurzame levensstijl. Het professionele team helpt niet alleen bij het verbeteren van de fysieke conditie van de bezoekers, maar ook met het verbeteren van hun mentale staat.

De formule is in 2012 opgericht door Coco en haar man, franchisegever, Robert Reijnders. Robert vervulde samen met zijn vrouw, welke professioneel masseuse is, een ondernemingsdroom en zijn QoQo Massage begonnen.

De formule is ontstaan vanuit de gedachte om de eerste te zijn met een keten van betrouwbare massagesalons in de Nederlandse markt. Het concept is kwalitatief hoogstaande behandelingen in een weldadige en professionele omgeving tegen een zeer scherp tarief. De formule staat haaks op het negatieve stigma waar deze branche onder lijdt en daarom heeft QoQo Massage enkel getrainde professionele masseurs in dienst welke tevens dienen te voldoen aan de hoogste eisen van integriteit en gastmanschap. De vestigingen kenmerken zich door een warme, moderne, lichte en transparante uitstraling.

QoQo Massage franchise groeit snel en wil op korte termijn een landelijke dekking bereiken welke uniek is in dit marktsegment. Klanten zijn hiernaar op zoek en zijn daardoor verzekerd van een continu hoog niveau van dienstverlening.

Lees hier over de positieve ervaring van één van de klanten: http://beautytag.nl/qoqo-traditionele-chinese-massage-meer-dan-massage/

QoQo Massage zoekt franchisenemers

QoQo Massage heeft ruimte voor gedreven ondernemers die ook blij worden van tevreden klanten. Wij verwachten van u passie en vinden de onderstaande punten ook van belang:

  • Ervaring met het geven van massages is niet vereist. U moet hier wel een grote interesse/affiniteit in hebben.
  • U heeft passie voor het ondernemerschap en wilt de naam QoQo Massage naar een hoger niveau tillen.
  • U bent bereid een investering te doen in uw eigen onderneming.
  • U wilt een winkel openen in (één van) de grotere steden in Nederland.

Bij QoQo Massage krijgt u als franchisenemer ondersteuning op alle vlakken. Na een uitgebreide training en stage hebt u gelijk baat bij onze trainingsmodules, gebruik van ons klanten contact centrum, on-line faciliteiten, kennis en netwerk alsmede onze marketingactiviteiten.

Meer weten? In contact komen met deze formule? Vraag dan direct via deze pagina meer informatie aan of mail rechtstreeks naar robert@qoqofm.com.

www.qoqofm.com

QoQo-Massage-logoAangesloten bij De Nationale Franchisegids - logo voor op website formule


QoQo Massage franchise informatie

Activiteit:

Hoogstaande eeuwenoude Chinese massagetechnieken betaalbaar en bij u in de buurt!

Branche: -
Entreegeld:vanaf € 5.000,-
Jaarlijkse franchisefee: maximaal 6% per maand en vast 1% quality fee 2% sales/marketing fee and 3% voor klantenservice per maand.
Totale investering:vanaf +/- € 60.000,-
Benodigd eigen vermogen:vanaf +/-€ 30.000
Gemiddelde omzet pv:Dit is afhankelijk van de franchisenemer.
Type samenwerking:Franchise
Omschrijving training:Uitgebreide opleiding voorafgaand aan start
Hoe is de inkoop geregeld:Centraal
Verkoop oppervlakte:vanaf 90m²
Locatie omschrijving:Zichtlocatie in grote steden
Verzorgingsgebied:vanaf 30.000 inwoners
Contact franchisegever: Neem contact op met deze formule

interview met QoQo Massage

QoQo Massage op weg naar marktleiderspositie op massagegebied in Nederland

QoQo-Massage-Laan-op-Zuid-Rotterdam-002-1024x682

De korte historie van QoQo Massage is er één van passie én liefde. Zakenman Robert Johan Reijnders leerde in januari 2012 zijn Chinese vrouw Coco kennen, die op dat moment in een massagesalon werkte. Hij liet zich er uren masseren en was onder de indruk van de kwaliteit. Daarna ging het snel: per 1 november van dat jaar startte QoQo Massage aan de Beukelsdijk in Rotterdam. Nog geen tien maanden later kwam daar de Oostzeedijk bij en binnen een halfjaar volgden de Laan op Zuid en de Peppelweg. In 2015 is de zesde vestiging geopend op het Jacob van Campenplein. “We dromen groot. Als het aan ons ligt, hebben we straks wereldwijd duizenden vestigingen.”

QoQo Massage is een professioneel wellnesscenter dat traditionele Chinese therapieën combineert met het moderne westerse concept van een gezonde en duurzame levensstijl. De gemiddelde QoQo-vestiging heeft zeven à acht bedden en er worden ruime openingstijden gehanteerd: klanten kunnen terecht van 10:00 uur in de ochtend tot 24:00 ’s avonds.

Toen iemand de mogelijkheid van franchise opperde, vond Reijnders, die nog midden in het openen van de Rotterdamse vestigingen zat, dat te vroeg. Na de opening van de Peppelweg nam het echtpaar Reijnders een jaar de tijd om hun stap naar franchise voor te bereiden. Op dit moment bestaat QoQo Massage 3,5 jaar, heeft tien vestigingen en 130 man personeel.

Heel Nederland ontsluiten

Franchisegever Robert Reijnders

Franchisegever Robert Reijnders

De ambitie voor 2016 is helder: heel Nederland ontsluiten. “We openen binnenkort een vestiging in Breda”, vertelt Reijnders. “Op dit moment wordt er nog volop verbouwd. In Eindhoven vinden onderhandelingen plaats. We zouden dit jaar onder andere vestigingen willen openen in Arnhem, Nijmegen, Maastricht, Groningen, Amsterdam en Gouda. We hebben al geïnteresseerden en dat biedt perspectief. Veel mensen die al voor onze organisatie werken, willen de stap naar franchise nu wagen.”

In 2017 verwacht Reijnders onder andere samen te kunnen gaan werken met een investeerder in New York. “Dat is nu nog te vroeg; we willen wel stappen maken, maar niet meteen gigantische.”

Effectieve massagetechnieken

Concurrentie voor de formule in Nederland is er amper, maar China heeft wel formules die op grote schaal hetzelfde concept aanbieden. “Ze zijn daar eigenlijk veertig jaar verder dan wij in de westerse wereld, vindt Reijnders. “Twee van de meest effectieve massagetechnieken die bij QoQo Massage worden gehanteerd, zijn Tuina en Shiatsu. Beiden zijn afkomstig uit traditionele Chinese medische therapieën. Tuina is één van de therapieën uit de traditionele Chinese geneeskunde. De letterlijke betekenis van dit woord is ‘tui’ – duwen en ‘na’ – grijpen. De methode heeft geen bij-effecten en wordt hierom zowel door de oosterse als de westerse wereld omarmd. Shiatsu is in het westen een gewaardeerde alternatieve behandeling. De wortels van deze techniek zijn te vinden in de Chinese acupunctuur. Door middel van druk van duimen, handpalmen en vingers, en massage van de acupunctuurpunten, helpt de Shiatsu-techniek om de energiekanalen en meridianen te ontspannen en zo vermoeidheid en pijnklachten te verminderen. Westerse studies hebben aangetoond dat het stimuleren van de acupunctuurpunten de aanmaak van lichaamseigen endorfine bevordert, wat op natuurlijke wijze stress en spanning opheft.”

Hoge kwaliteit tegen een betaalbare prijs

Reijnders’ vrouw verzorgt de financiën en ziet toe op de technieken die de masseurs gebruiken. Reijnders zelf houdt zich bezig met marketing en sales. “Al onze masseurs worden intern opgeleid om de kwaliteit te waarborgen. Een unique selling point: hoge kwaliteit tegen een uiterst betaalbare prijs. Het waarborgen van de kwaliteit en techniek gebeurt door middel van maandelijkse testen bij onze masseurs. Iedere masseur masseert een examinator en op basis van de beoordeling en resultaten krijgen de masseurs feedback over hun kennis, techniek en vordering. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar kennis, feeling, kracht en snelheid. Na de beoordelingen en resultaten wordt een individueel trainingsprogramma aangeboden om de opgedane feedback toe te passen.”

Twee partijen

Twee partijen kunnen bij QoQo Massage terecht, verduidelijkt Reijnders. ”In de eerste plaats de franchisenemer die passie heeft voor masseren en met een team zijn of haar eigen vestiging wil runnen. Aan de andere kant bieden we investeerders uit andere branches de kans om rendement uit onze business te halen. Ook kunnen wij indien gewenst de gehele operatie verzorgen.”

Waarom zou je kiezen voor QoQo Massage?

QoQo-Massage-Laan-op-Zuid-2-1024x682

Over de vraag waarom een potentiële franchisenemer zou moeten kiezen voor QoQo Massage, hoeft Reijnders niet lang na te denken. “We hebben een open, transparant en recht-toe-recht-aan-businessmodel. Ook bieden we volledige support. We onderscheiden ons door middel van onze technieken en de hoge mate van klantenservice. We bieden onze franchisenemers een complete opleiding, van CRM tot hoe je met klanten en het personeel omgaat. We zijn sterk begaan met het bedrijf en houden daarom graag vast aan de cultuur van een familiebedrijf. Daar staat tegenover dat we passie en een heel sterkte motivatie verwachten.”

Traject

Na een kennismakingsgesprek nodigen Reijnders en zijn vrouw de potentiële franchisenemer uit voor een officiële presentatie. “Als de ondernemer hierna nog steeds geïnteresseerd is, nodigen we hem of haar uit voor een tweede gesprek waarin we dieper ingaan op wie we zijn en wat we verwachten van onze ondernemers. Ook krijgen ze een contract ter inzage mee. Het uiteindelijke, heldere en open contract is overigens voor iedereen hetzelfde. We willen voorkomen dat er afwijkende afspraken worden gemaakt. Onze franchisenemers krijgen natuurlijk ruim de tijd om het contract te bekijken.”

Ontkrachten vooroordelen

Op Chinese massagesalons berusten enkele – in het geval van QoQo Massage absoluut onware- vooroordelen. “Het ontkrachten daarvan heeft me drie jaar vechten gekost”, zegt Reijnders. “Zo zijn de eerste tewerkstellingsvergunningen voor ons personeel afgewezen door het UWV, die geen vraag stelde, maar direct een aanname deed. Dat is voor een uitvoeringsorganisatie gewoon niet toegestaan. Ik heb daarop een kort geding aangespannen en dat heb ik gewonnen. We krijgen ook regelmatig onaangekondigd bezoek van inspectiediensten. Dat is erg onplezierig en onnodig. Bij ons is alles open, soms vergelijk ik het wel eens met een aquarium. In Rotterdam hebben we zelfs een vestiging naast de Belastingdienst, het UWV en de Rechtbank. Mensen kennen ons. In nieuwe delen van het land moeten we eigenlijk weer opnieuw beginnen. Wij hebben een serieus businessmodel en we geloven dat als in Europa het besef van preventie nog sterker doordringt, we een enorme markt in handen hebben.”

Service hoog in het vaandel

Service is belangrijk voor QoQo Massage. Dit uit zich onder andere in het beleid dat wordt gehanteerd in geval van afzegging. “Als mensen bij ons om wat voor een reden dan ook niet kunnen komen, geven we aan dat we het fijn vinden dat ze daarover gebeld hebben en dat we ons op het volgende telefoontje verheugen”, legt Reijnders uit. “Ze hoeven dus niet dagen van tevoren af te bellen zoals in veel andere branches. Ik merk dat dit een enorme impact op de klanttevredenheid heeft en zorgt voor loyale, terugkerende klanten. Ze gaan met een glimlach naar huis.”

QoQo-Massage-logo


Vraag aan

Aantal vestigingen

2016:
2 eigen en 4 zelfstandig
2017:
6 eigen en 5 zelfstandig
2018:
7 eigen en 8 zelfstandig
Buitenland:
2 verwacht

Youtube video's
Meer informatie  

Bent u geïnteresseerd in deze formule?

Vraag dan nu geheel vrijblijvend informatie aan.

Ja ik wil gratis informatie over
QoQo Massage