Yarden franchise
Yarden franchise franchise formule

franchisen bij Yarden franchise

yarden3

Als je echt iets voor een ander wilt betekenen. Word dan franchisenemer bij Yarden.

Als franchisenemer bij Yarden kunt u echt iets voor een ander betekenen. Onze franchisenemers werken met trots, passie en plezier. Zij maken het verschil. Zodat het afscheid een mooie herinnering wordt voor de nabestaanden. Ons vaste uitgangspunt is maximale persoonlijke aandacht voor iedere klant en iedere wens.

De organisatie

Onze ambitie is om de beste uitvaartorganisatie te zijn. Wij zijn trots op onze positie in de top 3 van grootste uitvaartondernemingen. Yarden is een vereniging zonder winstoogmerk met bijna 1 miljoen leden. Met 24 crematoria zijn we marktleider in Nederland. Verder heeft Yarden 41 uitvaartcentra en 7 begraafplaatsen door het hele land. Werken als franchiseondernemer bij Yarden betekent werken voor een hoog gewaardeerde uitvaartorganisatie. U start dus onder een goede en betrouwbare naam.

Voordelen van ondernemen bij Yarden

  • Direct starten met een basisomzet vanuit onze verzekerde yarden23uitvaarten.
  • Ondersteuning op administratie en marketing.
  • Lokaal ondernemerschap met een landelijk bekend merk genereert meer omzet.
  • Door centrale inkoopafspraken voor producten en diensten bent u verzekerd van een goede kwaliteit tegen een scherpe prijs.Franchise Trofee 2016
  • Yarden is in 2016 beloond met de NFV Franchise Trofee. De Franchise Trofee is dé vakprijs voor franchiseformules in Nederland

Ondernemen bij Yarden 

Als franchisenemer bij Yarden combineert u de vrijheid als ondernemer met de de kracht van een positie als marktleider. Van Yarden krijgt u de ruimte om uw manier van lokale marktbewerking toe te passen, uiteraard met ondersteuning waar dat nodig is. Een uitgebreide training/stage op maat bereidt u voor op uw toekomstige carrière.

Intensief samenwerken

Om onze ambitie waar te maken stelt Yarden hoge eisen aan haar franchisenemers. Om de groeiambities te realiseren werkt u intensief samen met onze Coach Franchise en Communicatie adviseur Franchise. Daarnaast evalueren en heroverwegen we elke 5 jaar de samenwerking tussen u en Yarden. Uitvaarten die via Yarden binnenkomen, neemt u altijd aan en u begeleidt deze.

Maak ook een vliegende start

Wij helpen u bij het opstarten van uw onderneming en blijven u met raad en daad bijstaan. Er zijn nog verschillende gebieden beschikbaar. Neem voor meer informatie contact op met Yarden Franchise of vraag informatie aan via de blauwe knop op deze pagina.

 Yarden-logo-150x73 Aangesloten bij De Nationale Franchisegids - logo voor op website formule


Yarden franchise franchise informatie

Activiteit:

Met meer dan 100 jaar ervaring en een vereniging van bijna één miljoen leden is Yarden dé uitvaartorganisatie van heel Nederland. Als afscheidsspecialist ondersteunt en inspireert Yarden bij het organiseren en verzorgen van een passende uitvaart.

Branche: -
Entreegeld:€ 7.500 (excl. BTW)
Jaarlijkse franchisefee: 15% ex btw over bruto omzet eigen diensten
Totale investering:€ 30.000 - € 60.000
Benodigd eigen vermogen:Afhankelijk werkwijze vanaf ca € 20.000
Gemiddelde omzet pv:Wordt bij nadere kennismaking besproken
Type samenwerking:Full Franchise
Lid nfv:Ja
Omschrijving training:Op maat; afhankelijk van ervaring.
Hoe is de inkoop geregeld:Raamcontracten, deels afnameplicht bij centrale leveranciers
Verkoop oppervlakte:Kleine kantoorruimte in huis volstaat.
Locatie omschrijving:Kan vanuit huis starten
Verzorgingsgebied:Afhankelijk van het bepaalde werkgebied
Contact franchisegever: Neem contact op met deze formule

interview met Yarden franchise

Yarden-logo-150x73Een goede ondernemer is nog geen goede uitvaartverzorger

Franchisenemers van uitvaartorganisatie Yarden openhartig over hun vak

‘Menselijke kant laten zien’

Ingrid Golsteijn (46) opende met haar partner in mei 2014 Yarden & Golsteijn Uitvaartzorg Sittard-Geleen. “Ik was als interim-HR-manager en therapeut al ondernemer, maar zocht meer zingeving in mijn werk. Toen ik me ging verdiepen in het vak van uitvaartondernemer, viel alles op zijn plek. Ik kwam bij toeval op de website van uitvaartorganisatie Yarden. Na de kennismaking op een franchise-event in Ede ben ik figuurlijk in een rijdende trein gestapt. Mijn partner zei meteen: ‘ik stap met jou in die trein’. En daar ben ik erg blij mee; ik kan 24 uur per dag opgeroepen worden en dan is steun vanuit je thuissituatie heel belangrijk. Je kunt niet succesvol zijn met een 9-tot-5-mentaliteit. Dan mis je simpelweg kansen.”

Yarden als fundament

Het opleidingstraject van Yarden ervaarde Ingrid als intensief. “Je moet een nieuw vak leren en nieuwe systemen en procedures leren kennen. Ook heb ik drie maanden met een collega meegelopen. Daarna was ik in theorie klaar voor mijn eigen onderneming, maar ik had pas na een jaar zelfstandig werken écht het gevoel dat niemand me meer iets wijs kon maken.” Yarden biedt haar franchisenemers ondersteuning op het gebied van inkoop, administratie en marketing. Ingrid is daarnaast zeer te spreken over het contact met haar collega-franchisenemers. “We zien elkaar een aantal keren per jaar en waar nodig zoeken we elkaar op.” Met een flinke portie lef maakte Ingrid een vliegende start. “We zitten in een verdringingsmarkt; er zijn veel ondernemers actief in de regionale uitvaartbranche. De combinatie van het fundament dat Yarden biedt en mijn eigen ondernemerschap, bleek een prima vertrekpunt. Een langetermijnvisie is onmisbaar: je moet verder durven kijken dan de duur van de eerste franchiseovereenkomst.”

Afscheidshuis

Met die langetermijnvisie van Golsteijn zit het wel goed. Ze besloot vorig jaar haar onderneming uit te breiden met Afscheidshuis De Hoeskamer. “Ik noem het bewust geen uitvaartcentrum. Iedere uitvaartondernemer verzorgt uitvaarten, wij denken in termen van afscheid nemen. We willen mensen de tijd en de ruimte geven om op een passende, betekenisvolle manier afscheid van hun dierbaren te nemen. Ons hele pand is daarop ingericht. We hebben bijvoorbeeld een 24-uurs kamer, waarmee we naasten van de overledene de mogelijkheid geven om met een eigen sleutel op elk gewenst moment langs te komen. Ook hebben we een huiskamer, waar intieme afscheidsdiensten of condoleances georganiseerd kunnen worden. Uitvaartdiensten met een grote groep belangstellenden verzorgen we
vanzelfsprekend in samenwerking met een kerk of crematorium. Dat is het fijne van Yarden: ik kan gebruik maken van de vele voordelen van een grotere organisatie, maar heb lokaal de ruimte om invulling te geven aan mijn dienstverlening. Een landelijke organisatie zou beperkend aan kunnen voelen, maar zo ervaar ik het niet. De ruimte die ik nodig heb, krijg ik.”

‘Goede ondernemer is niet per se een goede uitvaartverzorger’

Ingrid moet even nadenken over de vraag welke eigenschappen een uitvaartondernemer dient te bezitten. Het gaat volgens haar namelijk niet alleen om de ‘harde’ kant van het ondernemen. “Natuurlijk moet je durf hebben en de bereidheid om te investeren, maar je bent pas echt succesvol als je je menselijke, ‘zachte’ kant durft te laten zien. Een goede ondernemer is niet per se een goede uitvaartverzorger en omgekeerd.” Met bijna 100 jaar ervaring en een vereniging van bijna één miljoen leden is Yarden dé uitvaartorganisatie van heel Nederland. Als afscheidsspecialist ondersteunt en inspireert Yarden bij het organiseren en verzorgen van een passende begrafenis of crematie. Yarden maakt een persoonlijk afscheid voor iedereen bereikbaar en betaalbaar, omdat een goed afscheid mensen verder helpt. Yarden heeft 41 uitvaartcentra, 24 crematoria en 9 begraafplaatsen in Nederland. De vereniging waarborgt de landelijke dekking door samen te werken met
franchisenemers.

yarden-golsteijn

Naam: Ingrid Golsteijn
Leeftijd: 46 jaar
Vestiging: Yarden & Golsteijn
Uitvaartzorg Sittard – Geleen
“Ik noem het bewust geen uitvaartcentrum. Iedere uitvaartondernemer verzorgt uitvaarten, wij denken in termen van afscheid nemen.”
61
Het allermooiste aan haar werk is de inhoud. “Iedere keer weer een afscheid weten te verzorgen. In een verdrietige periode zoeken naar wat passend is, is een uitdaging. Het raakt me als nabestaanden ondanks hun verdriet kunnen zeggen dat het afscheid mooi was.”

 

‘Van rookworst naar uitvaart’

Hendrik-Jan van Oostrum (51) begon in september 2014 als franchisenemer bij Yarden & van Oostrum Uitvaartzorg Lekstreek. Zijn achtergrond ligt in de detailhandel; hij gaf jarenlang leiding aan Hema (franchise-)vestigingen. “Op mijn 49e wilde ik wat anders”, vertelt hij. “In mijn zoektocht kwam ik op een franchisesite terecht en zag dat er ook franchise in de uitvaart was. Na het lezen van enkele stukken en met als referentie het overlijden van mijn vader twee maanden daarvoor, maakte ik kennis met de uitvaartbranche. Zowel Monuta als Yarden waren op zoek naar franchisenemers. Het verhaal en de propositie van Yarden trokken me aan. Toegegeven, het was wel even wennen, van rookworst naar uitvaart, maar ik kwam in een warm bad. Yarden is een jonge organisatie en volop in beweging. Als er punten ter verbetering zijn, worden die in een open setting besproken en er is veel contact met collega’s.” ‘Yarden gaf me vrijheid terug’ Na een interne opleiding en forse informatievergaring ging Hendrik- Jan aan de slag vanuit zijn woonplaats IJsselstein. Yarden gaf hem een gevoel terug dat hij lang kwijt was: vrijheid. “Ik ben nog steeds overtuigd van mijn keuze. Al in het eerste gesprek met Yarden merkte ik dat ik ondernemer mocht zijn, dat ik zeer vergaand mee kon gaan in de wensen van nabestaanden en ik een persoonlijke invulling aan uitvaarten mocht geven. Een ander voordeel is dat ik vanuit Yarden verzekerden in mijn regio mag bedienen. Als ik dat alleen had moeten opzetten, had dat veel langer geduurd. Vertrouwen opbouwen kost immers tijd.” Belang van ondernemerschap Evenals Ingrid onderstreept Hendrik-Jan het belang van ondernemerschap voor de uitvaartverzorger. “Zoals Ingrid al aangaf, is een goede ondernemer nog geen goede uitvaartverzorger. Als uitvaartverzorger moet je altijd meer bieden dan mensen verwachten. Ook rust brengen is belangrijk. Ik hoor wel eens ‘we moeten nog zoveel doen. De kaarten moeten bijvoorbeeld vandaag de deur uit’. ‘Van wie dan?’, horen ze steevast van mij. Ik probeer direct duidelijk te maken dat de familie bepaalt wat wanneer gebeurt.”

yarden-oostrum

Naam: Hendrik van Oostrum
Leeftijd: 51 jaar
Vestiging: Yarden & van Oostrum Uitvaartzorg Lekstreek
“Zowel Monuta als Yarden waren op zoek naar franchisenemers. Het verhaal en de propositie van Yarden trokken me aan. Toegegeven, het was wel even wennen, van rookworst naar uitvaart, maar ik kwam in een warm bad. “

Structuur in de chaos

Hendrik-Jan aarzelt niet als hem gevraagd wordt wat het mooiste is aan zijn beroep. “Wat niet?”. Dan, met een glimlach: “Structuur en rust in de chaos brengen geeft mij veel voldoening. Mensen mogen praten over hun gevoelens. Daarnaast laat ik ze zien wat ze allemaal kunnen. Regelmatig zeggen ze tegen mij ‘dat heeft u allemaal gedaan’. Dan zeg ik: ‘dat heeft u gedaan. Ik heb u alleen de mogelijkheden aangereikt’.”

Tips voor de startende ondernemer

Ingrid:
Je moet absoluut lef hebben om je eigen weg te gaan, maar je moet ook durven leren van collega’s; verzamel zoveel informatie als je kunt van franchisenemers en leveranciers.
Hendrik-Jan:
Bereid je uitermate goed voor; Realiseer je goed dat je 24 uur per dag beschikbaar moet zijn. Voordat je begint: geniet van je rust.

 


Vraag aan

franchise vestigingen van Yarden franchise

Aantal vestigingen

2015:
71 eigen en 24 zelfstandig
2016:
74 eigen en 26 zelfstandig
2017:
74 eigen en 28 zelfstandig
Buitenland:
-

Yarden franchise Twitter

Meer tweets...

skyscraper-banner-website

franchise-banner-abn-amro-3


seasons-artclass-banner

 

Meer informatie  

Bent u geïnteresseerd in deze formule?

Vraag dan nu geheel vrijblijvend informatie aan.

Ja ik wil gratis informatie over
Yarden franchise

Vragen? Bel ons! 055-8200 226