Burgerz
Burgerz franchise formule

franchisen bij Burgerz

Eind 2010 opende familie Peerenboom de eerste vestiging van Burgerz en het eerste burger restaurant van Nederland in Den Haag; Een restaurant waar de kaart volledig bestaat uit burgers. Gedreven door het succes in het eerste restaurant breidde zij al snel uit en groeien nog steeds door om mensen te laten genieten van gourmet burgers gemaakt van puur en eerlijk vlees. 

Waar staat Burgerz voor
Burgerz is een plek waar je graag eet met je familie of vrienden en geniet van een pure en eerlijke burger voor een goede prijs/ kwaliteit verhouding. Burgerz staat kort voor Pure Funky Burgerz.
Pure, omdat kwaliteit bij Burgerz de basis is voor alles. Zowel de diensten als producten. Er wordt veel tijd gestoken in het vinden van het beste vlees. Burgerz vindt het niet alleen belangrijk om te weten waar het vlees vandaan komt, maar ook hoe de dieren zijn gevoed en behandeld.
Funky, omdat Burgerz eigenwijs is. Innovatie, authenticiteit en creativiteit staan hierin voorop.
Burgerz, omdat dit het hoofdproduct is; Lekker, culinair en zonder kunstmatige voedingsstoffen. Heerlijke gourmet burgers voor zowel de beef, chicken, lamb als veggie lover. Er wordt gegrillt op open vuur en je vindt in de burgers geen bindmiddelen en smaak- en kleurstoffen, anders dan een toefje grof zeezout op de burger tijdens het grillen.

Wat kan je concreet van Burgerz als franchisegever verwachten?

 • Support bij het selecteren en aanhuren van de locaties
 • Bedrijfsbegeleiding voor, tijdens en na de start
 • Support bij verbouwing en inrichting van jouw Burgerz restaurant
 • Alle ins & outs van de Burgerz formule door middel van handboeken, handleidingen, recepturen, bereidingswijzen e.d.
 • Centrale en inkoop via contractleveranciers en centrale productie en levering van burgers, sauzen, salsa’s en bepaalde, gedefinieerde menu onderdelen volgens specifieke Burgerz recepturen en / of bereidingswijzen.
 • Training en opleiding
 • Professionele huisstijl en marketing volgens de Burgerz Bible
 • Algemene promotie & PR, met centrale website, social media, loyalty program, gift cards, maandelijkse nieuwsbrief, etc.
 • Ondersteuning bij lokale promotieactiviteiten
 • Voedingswaarden en allergenendeclaraties
 • Kostprijsanalyse en margeberekeningen
 • Centrale automatisering, management informatie en benchmark rapportages
 • Kennisdeling
 • Formuleontwikkeling / innovatie.

Waar voldoet de ideale franchisenemer aan?

Burgerz is opzoek naar pure entrepreneurs met een funky style en casual vibes!  Opzoek naar ondernemers die in staat zijn om een positieve buzz rond hun Burgerz restaurant te creëren en te behouden. Ondernemers die de dynamiek van een restaurant kennen en weten hoe ze leiding moeten geven aan een team van grillmasters, firestarters, burgerbuilders, foodlovers en fastfoodbeasts.
Burgerz ondernemers zijn energiek en actief en weten hun lokale netwerk in te zetten om hun Burgerz restaurant iedere dag opnieuw tot de nok toe vol te krijgen. Passie voor (good) food en werkplezier spatten van een Burgerz ondernemer af.
In het kort: iemand die minstens 4 jaar horeca ervaring heeft, gastvrij is, out of the box denkt, eigenwijs is en een hoge mate van ‘business sense’ heeft.

Burgerz hotspots
De locaties van de Burgerz restaurants dienen nu en in de toekomst aantrekkelijk genoeg te zijn voor de exploitatie van de Burgerz formule. High traffic locaties met goede zichtbaarheid, waar de Burgerz doelgroep ruim aanwezig is.
Belangrijk voor een Burgerz locatie is het aantal inwoners van de stad ( min. 50.000) en de omgeving; voldoende aanbod van winkels, kantoren, en toeristische trekpleisters.
De locatie dient in verband met de benodigde horeca- en drankvergunning een horecabestemming te hebben. Het benodigde vloeroppervlak voor een Burgerz restaurant bedraagt 150 – 200 m2. Heb je een locatie op het oog, dan kijken wij gezamenlijk of deze aansluit op het locatieprofiel van Burgerz.

burgerz-logo

Aangesloten bij De Nationale Franchisegids


Burgerz franchise informatie

Activiteit:

Burgerz is een funky hamburgerconcept. De hamburgers worden op pure en ambachtelijke wijze vers bereid en kunnen worden afgehaald, bezorgd of in het restaurant worden gegeten.

Branche: - - - -
Werkt met ondernemers sinds:2016
Entreegeld:€ 10.000
Jaarlijkse franchisefee: 6% van de omzet
Totale investering:€ 200.000
Benodigd eigen vermogen:Minimaal € 25.000
Gemiddelde omzet pv:€ 350.000
Type samenwerking:Franchise
Omschrijving training:Training binnen de organisatie
Hoe is de inkoop geregeld:Centraal
Verkoop oppervlakte:50 - 100 m2
Locatie omschrijving:In stedelijke gebieden / winkelstraten
Verzorgingsgebied:50.000 inwoners
Contact franchisegever: Neem contact op met deze formule

Aantal vestigingen

2015:
1 eigen
2016:
2 eigen
2017:
3 eigen
Buitenland:
-

skyscraper-banner-website

franchise-banner-abn-amro-3


seasons-artclass-banner

 

Meer informatie  

Bent u geïnteresseerd in deze formule?

Vraag dan nu geheel vrijblijvend informatie aan.

Ja ik wil gratis informatie over
Burgerz

Vragen? Bel ons! 055-8200 226