Dunkin’ Donuts

Dunkin’ Donuts franchise formule

franchisen bij Dunkin’ Donuts

Dunkin’ Donuts in Nederland

Dunkun’ Donuts is van oorsprong een Amerikaanse franchiseformule. De keten werd in 1948 opgericht als ‘Open Kettle’, maar in 1950 veranderde het de naam in Dunkin’ Donuts. In 1955 werd de eerste franchisenemer gecontracteerd in Worcester, Massachusetts. Sindsdien is de formule flink gegroeid en heeft het inmiddels wereldwijd meer dan 12.200 vestigingen. Op 23 maart 2017 werd de eerste vestiging in Nederland geopend in Amsterdam. Inmiddels telt de formule 11 vestigingen in Nederland.

Innovatie

De formule kenmerkt zich door de digitale innovatie. Met de Dunkin’ Mobile® App kunnen klanten direct betalen met hun virtuele Dunkin’ Donuts Card. Ook kan men het menu bekijken, dichtstbijzijnde restaurant opzoeken, een DD Perks®-account openen voor mobiele kortingsbonnen, etc. In 2016 werd de Dunkin’ On-the-Go Ordering geïntroduceerd. Hierbij kunnen DD Perks-leden maximaal 24 uur van te voren een mobiele bestelling plaatsen, vestiging kiezen en de bestelling vervolgens ophalen.

Ook is er dit jaar in Nederland gestart met het openen van ‘mobile stores’. Deze rijdende pop-up winkels kunnen zich tijdelijk vestigen bij een winkelcentrum, festivals of evenementen.

Franchisenemer worden van Dunkin’ Donuts

Dunkin’ Donuts voorziet ruimte voor 160 vestigingen in Nederland. Ideale locaties voor een Dunkin’ Donuts vestiging zijn scholen, tankstations en ziekenhuizen. Achter de schermen wordt ook gesproken met grote retail organisaties, voor het openen van eventuele shop-in-shops.

Op dit moment wordt de productie uitgevoerd door een bakkerij in Amsterdam. Op termijn is het de bedoeling dat er meerdere bakkerijen in Nederland zorgen voor de productie.

De franchiseformule werkt in Nederland op dit moment met slechts 1 master franchisenemer voor alle vestigingen. Het is derhalve niet mogelijk om informatie aan te vragen bij deze formule.

Ondernemen in de brood & banket? De in de categorie brood & banket genoemde formules met logo zijn actief in dezelfde branche en hebben expliciet aangegeven op zoek te zijn naar ondernemers/franchisenemers. Klik hier om dat overzicht te bekijken en om vrijblijvend informatie aan te vragen.


Dunkin’ Donuts franchise informatie

Activiteit:

Dunkin’ Donuts is de bekende donut franchise uit Amerika. Dunkin’ Donuts zoekt momenteel geen nieuwe franchisenemers in Nederland, en werkt met slechts 1 master franchisenemer voor alle vestigingen

Branche: -
Werkt met ondernemers sinds:1955
Entreegeld:€8.000 - €15.000
Jaarlijkse franchisefee: 5.9% van de omzet, en 5% marketingfee.
Totale investering:Afhankelijk van type locatie €200.000 - €500.000
Gemiddelde omzet pv:Onbekend
Type samenwerking:Franchise
Omschrijving training:Basistraining van 24 dagen op locatie, gevolgd door diverse online trainingen en cursussen.
Hoe is de inkoop geregeld:Centraal
Verkoop oppervlakte:10 - 50 m²
Locatie omschrijving:Mogelijkheden voor vrijstaande winkel, pompstations en winkelcentra

Delen:

Aantal vestigingen

2018:
11 zelfstandig
Buitenland:
12.200 + wereldwijd

Dunkin' Donuts Twitter

Meer tweets...