Jamin

Jamin franchise formule

franchisen bij Jamin

Jamin franchise winkelvloer

Lekker, Kwaliteit, Trendy en Verwennen daar staat Jamin voor. Jamin franchise is al 137 jaar DE ZOETWAREN SPECIALIST VAN NEDERLAND. Beleving en een bijzonder assortiment dat nergens anders te vinden is, daar draait het om in de Jamin franchise winkels. De consument, en met name de jongeren, weten Jamin te vinden. Internationale producten uit Amerika, Japan of andere landen en spectaculaire nieuwe concepten dragen hier aan bij. Uiteraard is ook het bekende Jamin assortiment, zoals het schepsnoep met wel 300 verschillende smaken, in elke Jamin vertegenwoordigd.

Jamin franchise is flink groeiende. Dat is ook te zien aan de vele nieuwe winkels die recent zijn geopend. De nieuwe winkels laten zien waar Jamin anno 2021 voor staat.

Om verdere groei te realiseren zijn we op zoek naar enthousiaste franchisenemers die graag een Jamin franchise winkel willen openen of een bestaande winkel willen overnemen. De Jamin franchisenemers die we zoeken zijn ondernemend, enthousiast, creatief en klantgericht.

De juiste mix!

De verleidelijkste winkel van Nederland biedt momenten van plezier voor haar bezoekers, die zichzelf of anderen willen verwennen. De oorsprong van ons merk, de grote naamsbekendheid en de juiste samenstelling van het assortiment en kwaliteit onderscheiden ons van alle anderen.

De Jamin franchise voordelen.

U lift mee op de enorme naamsbekendheid van ruim 97%. Ons assortiment richt zich op drie verschillende verwenmomenten; Voor jezelf, om te delen en om te geven. Ons team van inkopers en category managers stelt centraal het assortiment samen, waarbij voortdurend wordt ingespeeld op de actualiteit en de seizoenen.

 

Aangesloten bij De Nationale Franchisegids - logo voor op website formule

 

 

 

 

 


Jamin franchise informatie

Activiteit:

Jamin is de vrolijkste en meest kleurrijke winkel van Nederland. Met een uitgebreid assortiment schepsnoep, ijs, chocolade, international Candy en tal van andere guilty pleasures en snacks waarmee je kunt verrassen of zelf verrast worden.

Branche: -
Type samenwerking: Hard Franchise
Startjaar: 1883
Lid NFV: Ja
Entreegeld:
Een éénmalige fee bij de start van de samenwerking die je moet betalen aan de franchisegever.
€ 10.000
Franchisefee:
Periodieke vergoeding die je moet betalen aan de franchisegever voor de geleverde diensten/ondersteuning. Soms wordt het opgesplitst in een marketingfee, royalty of servicebijdrage.
6% van de omzet (exclusief btw) - Jaarlijkse marketing en reclamebijdrage: € 4.800
Benodigd eigen vermogen:
Dat deel van de totale investering in je eigen Jamin dat je uit eigen geld en/of familielening moet financieren. Dit kun je dus niet lenen van de bank.
Minimaal € 40.000
Totale investering:
De totale investering in je eigen Jamin. De totale investering kan bijv. bestaan uit je eigen vermogen en een lening van de bank.
Afhankelijk van winkelpand variërend tussen € 90.000 en € 150.000
Gem. omzet per vestiging: € 375.000
Gem. oppervlakte vestiging: 60 - 100 m²
Locatie omschrijving: A1, buurt en regio winkelcentra
Verzorgingsgebied: Vanaf 40.000 inwoners
Training/opleiding: Gedegen verplichte stage van minimaal vier weken bij 2 verschillende vestigingen om een goed en volledig beeld te krijgen van de werkzaamheden bij Jamin. Diverse verkooptrainingen en coaching on the job. Daarnaast geeft Jamin diverse regionale workshops.
Inkoop: 95% van de totale afname is verplicht.
Aantal medewerkers: 4
Contact franchisegever: Neem contact op met deze formule

interview met Jamin

 

Een winkel van Jamin streelt alle zintuigen

‘‘Je moet de klanten blijven uitdagen’’

Jamin is al vele decennia een begrip in het Nederlandse retaillandschap. De keten van snoepwinkels vond zijn oorsprong in de tweede helft van de 19e eeuw, en geldt sindsdien als een van Nederlands sterke merken. Toch is het Jamin niet altijd voor de wind gegaan. Rond de eeuwwisseling kleefde het stigma ‘oubollig’ aan de winkels. Bij de naam Jamin dacht je voornamelijk aan een achterhaalde formule waar ze vooral kersenbonbons en bitterkoekjes verkochten. Maar hoe anders is het nu! Jamin heeft zichzelf de laatste jaren goed ‘afgestoft’ en voert weer de boventoon in de branche van zoetwaren. Jamin is weer trendsettend in snoep en ijs. Een nieuwe focus, het assortiment, de franchisenemers en de locaties zijn daarvoor verantwoordelijk. Eén van die franchisenemers doet zijn enthousiaste verhaal.

 

De groei 

Anwar Baaroun (32) startte in mei 2014 met zijn Jaminvestiging in Zutphen. “Dit eerste jaar is al naar volle tevredenheid. Ik maakte een vliegende start doordat het meteen bij de opening druk was door de avondvierdaagse”, zegt hij. “De hele dag door had ik rijen klanten in de winkel, en sindsdien is het blijven lopen. Je maakt van tevoren een begroting, een prognose waarop je hoopt uit te komen. Die halen we met redelijk gemak. Ik kan wel stellen dat het tot nu toe boven verwachting gaat.”

jamin1

Locatie

 

Baaroun was de laatste twee jaar voor hij als franchisenemer bij Jamin aan de slag ging, regiomanager van de keten Beter Horen. Daarvoor werkte hij tien jaar in de financiële dienstverlening. “Een jaar of vier geleden vatte ik het plan op om voor mezelf te beginnen, het liefst binnen een franchise”, kijkt hij terug. “Ik sprak met een aantal formules, waaronder Jamin, en die sprak me het meest aan. We wilden graag met elkaar verder, maar het duurde een tijd voor we een geschikte locatie vonden.” Die is er nu, in het fraaie historische stadshart van Zutphen, midden in een winkelstraat met een goede sfeer en uitstraling. Baaroun heeft zijn winkel in een monumentaal pand. Met 80 m2 verkoopvloeroppervlak voldoet de zaak prima aan één van de criteria van Jamin.

 

“We hebben nu 102 winkels”, zegt Koen Jaasma, manager Operations en Vastgoed van Jamin. “Als we een nieuwe winkel openen, kijken we eerst naar de verhouding van de huurprijs en de verwachte omzet. Dat is natuurlijk cruciaal. Het liefst zitten we met Jamin op een A-locatie, zoals hier in Zutphen. Door die strakke selectiecriteria die we aanhouden is het vaak wel dat je langer moet zoeken voor er een geschikte plek gevonden is. Mede daardoor heeft er de afgelopen 13 jaar geen Jamin in Zutphen gezeten.”

 

Trendy Funwinkel

Het gedrag van consumenten verandert, mede door het aantrekken van de economie. We zijn de schraalheid van de crisis beu. Jamin profileert zich steeds meer als een ‘trendy fun winkel’, waar je binnenloopt om jezelf te verwennen met iets lekkers. En het moet gezegd worden: die ‘fun’ straalt er ook vanaf. Het assortiment is een feest voor de zintuigen. Behalve de heerlijke geur is er de aanblik van zoetwaren in alle kleuren van de regenboog. Snoepgoed dat je zelf kunt scheppen, springt het meest in het oog. Behalve de bekende drop en zuurtjes kun je bij Jamin ook zelf chocolade scheppen, de zogenaamde Choc’n-mix. Geen andere zaak die dat heeft.

Koen-Jaasma-Jamin

 

Ook uniek is het aanbod van Amerikaans en Japans snoep, met de opvallende verpakkingen. “Dat Japans snoep, of Sugoi, is niet aan te slepen”, lacht Baaroun. “Het is anders dan wat wij Nederlanders tot nu toe kennen. Klanten zijn maar al te graag bereid om er wat meer voor te betalen. Ook omdat de kwaliteit, net als bij ‘American Candy’, heel hoog is. Wat dat betreft is Jamin echt marktleider; we voeren merken die je nergens anders tegenkomt. We willen trendsetter zijn, geen volger. We gaan in de toekomst ook  snoep uit andere landen, zoals Turkije, Engeland en Denemarken, in het assortiment opnemen.

Net als het Japanse en Amerikaanse snoepgoed, importeren we dat dan zelf. We willen blijven vernieuwen en klanten blijven uitdagen. Zo is ook het ijsaanbod bij Jamin uniek. Alle ijsproducten variërend van schepijs, slush tot Twizzl (softijs met fruit en toppings) worden in de winkels aangeboden. Hierbij houden we ook de ontwikkelingen in bijvoorbeeld Amerika goed in de gaten, zodat we snel kunnen inspelen op nieuwe trends. Daarnaast moet je als winkelier op en top klantgericht zijn. Klantvriendelijk is niet genoeg. Pik signalen op, luister naar wensen van de klanten en pas daar als het kan je assortiment op aan.”

 

Uitstraling

“Naast de locatie en het assortiment is ook de uitstraling van de winkel van groot belang”, vervolgt Jaasma. “De franchisenemer moet klanten weten te binden, alleen dan komen ze terug. Die klanten moeten het een feestje vinden om in de winkel te komen. Daar selecteren we onze franchisenemers op. Het enthousiasme moet er vanaf stralen.” Dat zit met Anwar Baaroun wel goed. Hij is zelfs zo enthousiast, dat hij hoopt snel een tweede winkel te openen: “We zijn al aan het oriënteren op panden in Apeldoorn. Dat vraagt wel weer om een investering, maar daar ben ik niet bang voor. Bovendien is de steun van Jamin aan de franchisenemers perfect, zeker in de aanloopfase en als je winkel net open is.

Er komt veel bij het opstarten van een winkel kijken, met name dingen die je je van tevoren in je onervarenheid niet realiseert. Maar Jamin doet bijvoorbeeld alle vooronderzoeken voor er een nieuwe zaak wordt geopend. Ze doen onderzoeken naar het verzorgingsgebied van de winkel, de locatie, noem maar op. Loopt het op niets uit, dan zijn alle gemaakte kosten voor Jamin. Als beoogd franchisenemer loop je wat dat betreft dus geen risico.”

Dat oubollige van Jamin hebben ze rigoureus achter zich gelaten, zoveel is duidelijk. Een bezoekje aan één van de winkels is overtuigend genoeg. En wees gerust; ook die vertrouwde kersenbonbons en bitterkoekjes zitten nog in het assortiment. Alleen moet je er nu wat langer naar zoeken…


Aantal vestigingen

2020:
88 zelfstandig
2021:
92 zelfstandig
2022:
95 zelfstandig
Buitenland:
Curaçao

Papa John's Franchise

Ludwig & van Dam Franchise

Flynth_franchise

Meer informatie  

Bent u geïnteresseerd in deze formule?

Vraag dan nu geheel vrijblijvend informatie aan.

Ja ik wil gratis informatie over
Jamin