en/of
en/of

Franchiseformules in horeca

Franchisenemer worden in de horeca? De horecabranche is een branche welke pas in de afgelopen jaren is ontstaan vanuit de foodbranche. Dit om een beter onderscheid te maken tussen ware horeca-formules als eetcafés, restaurants en fastfoodketens en food-formules als supermarkten en foodspeciaalzaken (o.a. bakkers, slagers en delicatessenzaken). Horeca beslaat momenteel zo’n 11% van het totale franchise aanbod. Dit aandeel is de afgelopen jaren flink gestegen door onder andere de toenemende online bestellingen van eten, met name in het aantal fastfoodrestaurants. Bekende franchiseformules in de markt zijn Doppio Espresso, Domino's Pizza, KFC, Kwalitaria en New York Pizza.

De horecabranche profiteert optimaal van de aantrekkende economie en houdt de opgaande lijn vast. De sector nadert door opeenvolgende jaren van groei het niveau van topjaar 2007. De omzet steeg in 2015 met 4% en boekt al tien kwarten op rij omzetgroei. Gemiddeld ligt de omzet van horecabedrijven tussen de € 250.000 en de € 300.000.

De positieve ontwikkelingen zorgen voor meer startende ondernemers in de branche. Ook sluiten steeds vaker zelfstandigen zich aan bij een franchiseformule. Bovendien is er een toename aan thematisering en specialisatie, dit is o.a. terug te zien in koffiewinkels, broodconcepten, mobiele keukens en yoghurt- en juicebars. Nieuwe to-go concepten doen hun intrede waarbij goed en gezond eten vaak het uitgangspunt is.

Onderstaande franchiseformules zijn op zoek naar franchisenemers.

Andere formules in horeca