FEBO

FEBO franchise formule

franchisen bij FEBO

FEBO: kwaliteit in franchise

FEBO is een van Nederlands eerste fast food franchiseformules. Kwaliteit stond meteen al vanaf de start in 1941 centraal: banketbakker J.L. de Borst begon toen in Amsterdam zijn eerste zaak, het hield het midden tussen een banketbakkerszaak en een snackbar. Vanaf de start werden de kroketten en het roomijs in eigen keuken bereid. In 1960 deed De Borst een meesterzet: de snackzaak werd verbouwd tot een een snelle, ‘hit and run’ snackbar, waarin de automatiek een centrale rol speelt.

FEBO begon in Amsterdam, van daaruit is de uitbreiding eerste begonnen in de grotere gemeenten in de buurt van Amsterdam (zoals Hoorn, Purmerend en Hoofddorp) waar veel ex-Amsterdammers wonen die al vertrouwd zijn met het merk. Inmiddels is FEBO in de meeste steden met meer dan 100.000 inwoners wel te vinden. Er zijn in Nederland nog maar weinig witte vlekken. Dit zijn locaties waar nog voldoende marktruimte is voor een FEBO. Er zijn daarom nog maar weinig mogelijkheden om franchisenemer te worden, soms wordt wel een opvolger gezocht voor een bestaande franchisewinkel.

FEBO moet het echt hebben van impulsaankopen, de vestigingen bevinden zich dan ook vrijwel altijd in drukke winkelstraten. De consument gaat niet gericht vanuit huis om naar FEBO te gaan maar besluit al winkelend op het laatste moment voor een kleine snack te kiezen.

Nog altijd produceert FEBO nog zijn eigen kroketten: 50.000 per dag die dagelijks vers uit de keuken worden aangeleverd bij de franchisenemers. Behalve kroketten produceert FEBO ook zelf de frikadellen, bami en grillburgers. Zelfs de recepturen voor de FEBO frites, het FEBO roomijs en de milkshakes zijn door FEBO zelf ontwikkeld. De snacks zijn niet geschikt om in te vriezen en daarom dagelijks vers!

Wat krijgt de FEBO franchisenemer?

Iedere FEBO franchisenemer krijgt een exclusief gebied en daarnaast uitgebreide ondersteuning. Dat begint al meteen bij de start: FEBO helpt de ondernemer bij de keuze van de locatie en geeft alleen groen licht indien FEBO ervan overtuigd is dat er vanaf die locatie een goede exploitatie mogelijk is, aan deze beslissing ligt een gedegen onderzoek aan ten grondslag waarbij de gerealiseerde cijfers van andere vergelijkbare vestigingen in wordt meegenomen.

 


FEBO franchise informatie

Activiteit:

Febo is een fastfood keten van dagverse,gekoelde snacks uit eigen keuken, Febo roomijs, Febo milkshake en privatelabel frites. Vanochtend geproduceerd, vanmiddag in de vestiging. De verkoop van dagverse snacks vindt met name plaats via de loketautomaat.

Branche: -
Werkt met ondernemers sinds: 1941
Entreegeld: € 11.500
Jaarlijkse franchisefee: € 20.000 vast bedrag
Totale investering: € 375.000
Benodigd eigen vermogen: € 75.000
Gemiddelde omzet pv: € 475.000
Type samenwerking: Hard Franchise
Lid nfv: Ja
Hoe is de inkoop geregeld: Centraal via de productie lokatie in Amsterdam. Alle producten hebben een unieke FEBO receptuur en zijn alleen bij FEBO te verkrijgen.
Verkoop oppervlakte: Vanaf 60 m² met minimale frontbreedte van 6 meter
Locatie omschrijving: Alle locaties met veel passanten voor extra informatie zie www.febo.nl
Verzorgingsgebied: Exclusiviteit binnen de directe invloedssfeer van de vestiging
Contact franchisegever: Neem contact op met deze formule

franchise vestigingen van FEBO

Aantal vestigingen

2018:
11 eigen en 65 zelfstandig
2019:
11 eigen en 59 zelfstandig
2020:
11 eigen en 67 zelfstandig

skyscraper-banner-website

 

Meer informatie  

Bent u geïnteresseerd in deze formule?

Vraag dan nu geheel vrijblijvend informatie aan.

Ja ik wil gratis informatie over
FEBO