FEBO franchise

FEBO franchise franchise formule

franchisen bij FEBO franchise

FEBO: kwaliteit in franchise

FEBO is een van Nederlands eerste fast food franchiseformules. Kwaliteit stond meteen al vanaf de start in 1941 centraal: banketbakker J.L. de Borst begon toen in Amsterdam zijn eerste zaak, het hield het midden tussen een banketbakkerszaak en een snackbar. Vanaf de start werden de kroketten en het roomijs in eigen keuken bereid. In 1960 deed De Borst een meesterzet: de snackzaak werd verbouwd tot een een snelle, ‘hit and run’ snackbar, waarin de automatiek een centrale rol speelt.

Na het succes in Amsterdam blijkt dat ook steeds meer consumenten uit andere gemeenten warmlopen voor een kroket of andere snack uit de muur. Er komen steeds vaker aanvragen binnen om buiten de hoofdstad franchises te openen. FEBO wil het risico zoveel mogelijk beperken en kiest er bewust voor om in eerste instantie alleen uit te breiden naar zogenoemde overloopgemeenten (gemeenten waar veel Amsterdammers naartoe zijn verhuisd), waaronder Hoorn, Purmerend en Hoofddorp. Deze trage uitbreidingsstrategie, waarbij het moederbedrijf een goed oogje in het zeil kan houden op de hoge kwaliteit en vaste recepturen in al haar vestigingen, werpt zijn vruchten af.

Ook nu produceert FEBO nog zijn eigen kroketten: 50.000 per dag die dagelijks vers uit de oven worden aangeleverd bij de franchisenemers. Behalve kroketten produceert FEBO ook zelf de frikadellen, bami en grillburgers. Zelfs de recepturen voor de FEBO frites, het FEBO roomijs en de milkshakes zijn door FEBO zelf ontwikkeld. De snacks zijn niet geschikt om in te vriezen en daarom dagelijks vers!

Wat krijgt de FEBO franchisenemer?

Iedere FEBO franchisenemer krijgt een exclusief gebied en daarnaast uitgebreide ondersteuning. Dat begint al meteen bij de start: FEBO helpt de ondernemer bij de keuze van de locatie en geeft alleen groen licht indien FEBO ervan overtuigd is dat er vanaf die locatie een goede exploitatie mogelijk is, aan deze beslissing ligt een gedegen onderzoek aan ten grondslag waarbij de gerealiseerde cijfers van andere vergelijkbare vestigingen in wordt meegenomen.

Van FEBO hebben wij geen opdracht ontvangen om informatie-aanvragen te verwerken. Onbekend is of zij wel op zoek zijn naar ondernemers. Risico is daarom aanwezig dat u geen respons ontvangt. De in de categorie fast food genoemde formules zijn actief in dezelfde branche en hebben expliciet aangegeven op zoek te zijn naar ondernemers/franchisenemers. Ook bij hen kunt u vrijblijvend informatie aanvragen. Klik hier om dat overzicht te bekijken.


FEBO franchise franchise informatie

Activiteit:

Febo is een fastfood keten van dagverse,gekoelde snacks uit eigen keuken, Febo roomijs, Febo milkshake en privatelabel frites. Vanochtend geproduceerd, vanmiddag in de vestiging. De verkoop van dagverse snacks vindt met name plaats via de loketautomaat.

Branche: -
Werkt met ondernemers sinds:1941
Entreegeld:€ 11.500
Jaarlijkse franchisefee: € 18.900 vast bedrag
Totale investering:€ 375.000
Benodigd eigen vermogen:€ 75.000
Gemiddelde omzet pv:€ 475.000
Type samenwerking:Hard Franchise
Lid nfv:Ja
Hoe is de inkoop geregeld:Centraal via de productie lokatie in Amsterdam. Alle producten hebben een unieke FEBO receptuur en zijn alleen bij FEBO te verkrijgen.
Verkoop oppervlakte:Vanaf 60 m² met minimale frontbreedte van 6 meter
Locatie omschrijving:Alle locaties met veel passanten voor extra informatie zie www.febo.nl
Verzorgingsgebied:Exclusiviteit binnen de directe invloedssfeer van de vestiging
Contact franchisegever: Neem contact op met deze formule

franchise vestigingen van FEBO franchise

Aantal vestigingen

2016:
10 eigen en 56 zelfstandig
2017:
10 eigen en 56 zelfstandig
2018:
11 eigen en 59 zelfstandig
Buitenland:
-
Meer informatie  

Bent u geïnteresseerd in deze formule?

Vraag dan nu geheel vrijblijvend informatie aan.

Ja ik wil gratis informatie over
FEBO franchise