McDonald’s

McDonald’s franchise formule

franchisen bij McDonald’s

McDonald's Franchise

Over McDonald’s franchise

McDonald’s is wereldwijd misschien wel de meest bekende franchise formule. In Nederland heeft de franchiseformule ruim 250 vestigingen. Deze bekende fast-food keten bediend wekelijks meer dan 3 miljoen gasten. De formule heeft een aantal zeer bekende producten zoals de Big Mac en de Happy Meal. Sommige producten zijn zelfs verzonnen door de franchisenemers, zoals de McKroket.

McDonald’s franchise formule

McDonald’s is een hard franchise formule. Dat wil zeggen dat je als franchisenemer bij McDonald’s weinig ruimte hebt voor invulling van eigen assortiment en marketing. Het meeste hiervan wordt bepaald door het hoofdkantoor. De franchisenemers hebben hier gezamenlijk wel zeggenschap in.  Dit is tevens de kracht van de McDonald’s formule; Uniforme uitstraling over de gehele wereld. Een duidelijk voorbeeld van de kracht van franchising.

McDonald’s franchisenemer worden

Op dit moment groeit McDonald’s franchise vrijwel exclusief via bestaande franchisenemers. Dat wil zeggen dat enkel bestaande franchisenemers nog een nieuwe McDonald’s vestiging openen. Als u geen franchisenemer bent bij McDonald’s is de kans gering dat u binnen Nederland een nieuwe vestiging kan openen.

Om een nieuwe McDonald’s vestiging te kunnen financieren heeft u als ondernemer al snel een vermogen nodig van 1 miljoen euro. Hiermee wordt de opbouw, de voorraad, de training en apparatuur gefinancierd. Relatief aan andere formules is deze investering aan de hoge kant, hoewel de terugverdienperiode weer korter is dan normaal.

McDonald’s informatie aanvragen

Op dit moment neemt McDonald’s geen franchise aanvragen in behandeling van externe kandidaten en platformen. U kunt daarom geen informatie aanvragen bij deze formule. Wel zijn er diverse andere fast food formules op zoek naar ondernemers.

 

 
 


McDonald’s franchise informatie

Activiteit:

In Nederland heeft McDonald’s 252 restaurants, die wekelijks door zo’n 3 miljoen gasten worden bezocht. Ruim 18.000 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit staat centraal in alle facetten van de bedrijfsvoering.

Branche: -
Werkt met ondernemers sinds: 1971
Entreegeld: € 45.000
Jaarlijkse franchisefee: 15 - 23%
Totale investering: € 2.000.000
Benodigd eigen vermogen: Minimaal € 250.000
Gemiddelde omzet pv: € 2.750.000
Type samenwerking: Hard Franchise
Lid nfv: Ja
Omschrijving training: Uitgebreide training voorafgaand aan de opening en nadien periodieke trainingen.
Hoe is de inkoop geregeld: Centraal
Verkoop oppervlakte: Vanaf 500 m²
Locatie omschrijving: Aan een Provinciale weg, Rijksweg of op een andere zichtlocatie
Verzorgingsgebied: Min. 35.000 inwoners

Delen:

franchise vestigingen van McDonald’s

Aantal vestigingen

2018:
22 eigen en 224 zelfstandig
2019:
21 eigen en 226 zelfstandig
2020:
22 eigen en 230 zelfstandig
Buitenland:
Meer dan 37.000

skyscraper-banner-website