Baskin-Robbins

Baskin-Robbins franchise formule

franchisen bij Baskin-Robbins

’s Werelds grootste ijswinkelformule

Baskin-Robbins is een Amerikaanse ijswinkelformule die internationaal actief is in meer dan 53 landen met meer dan 7.900 winkels. Het bedrijf is in 1945 opgericht  in Glendale, Californië, door Burt Baskin en Irv Robbins. Baskin-Robbins staat bekend om haar aanbod van ijs-smaken. Baskin Robbins staat bekend om haar slogan “31 smaken”, met het idee dat een klant iedere dag van de maand een andere smaak kan kiezen. Tot de dag van vandaag heeft de formule meer dan 1.300 ijs-smaken geïntroduceerd. De winkels in Nederland worden geëxploiteerd volgens het nieuwste concept van de franchiseformule. Hiermee heeft Nederland een wereldwijde primeur gekregen.

Begin 2018 maakte de formule bekend dat het zich gaat vestigen in Nederland met tien tot vijftien vestigingen. Baskin-Robbins opende haar eerste vestiging op 26 april 2018 in het populaire en compleet vernieuwde winkelcentrum Hoog Catherijne in Utrecht.

In Nederland gaan de winkels naast ijs en milkshakes ook verschillende ijstaarten, hot-drinks en gebak zoals crèpes en wafels verkopen. Baskin-Robbins heeft de ambitie om haar producten ook in de supermarkt te gaan verkopen. Tevens zal de formule inspelen op het bestellen van ijs via maaltijdbezorgers.

De formule ging in 72′ voor het eerst in de geschiedenis naar de beurs. Baskin-Robbins maakt onderdeel uit van hetzelfde moederbedrijf als Dunkin’ Donuts, namelijk Dunkin’ Brands Inc. Dunkin’ Donuts maakte in 2017 haar entree op Nederlandse bodem.

Franchisen bij Baskin-Robbins

Baskin Robbins heeft aangegeven 10 tot 15 vestigingen te willen openen in Nederland.

Op dit moment werkt de franchiseformule in Nederland met een master franchisenemer voor alle vestigingen. Daarom is het op dit moment niet mogelijk om informatie aan te vragen bij deze franchiseformule.

Wilt u ondernemen in de IJssalon-branche? De in de categorie IJssalon genoemde formules met logo zijn actief in dezelfde branche en hebben expliciet aangegeven op zoek te zijn naar ondernemers/franchisenemers. Klik hier om dat overzicht te bekijken en om vrijblijvend informatie aan te vragen.


Baskin-Robbins franchise informatie

Activiteit:

Baskin-Robbins is een Amerikaanse ijswinkelformule die internationaal opereert en sinds 2018 actief is in Nederland. Baskin-Robbins biedt meer dan 1300 ijssmaken, op maat gemaakte ijsjes, iced-drinks en ijscoupes.

Branche: -
Type samenwerking: Hard Franchise
Startjaar: 1945
Entreegeld: Nog vrij te geven
Franchisefee: Een percentage van de omzet
Benodigd eigen vermogen: Nog vrij te geven
Totale investering: Nog vrij te geven
Gem. omzet per vestiging: € 500.000 - € 700.000
Gem. oppervlakte vestiging: 80 - 150 m²
Locatie omschrijving: A1
Verzorgingsgebied: v.a. 150.000 inwoners
Training/opleiding: Uitgebreide training
Inkoop: Centraal
Aantal medewerkers: 3-6

Delen:

Aantal vestigingen

2019:
1 eigen
2020:
1 eigen en 5 zelfstandig
2021:
1 eigen en 3 zelfstandig
Buitenland:
7.900+

skyscraper-banner-website