The Athlete’s Foot

The Athlete’s Foot franchise formule

franchisen bij The Athlete’s Foot

foot1

Start je eigen sneaker store

The Athlete’s Foot is een full franchise formule met een uitgebreid assortiment sneakers in de nieuwste trendy kleuren en uitvoeringen. Naast het ruime sneaker aanbod vind je bij The Athlete’s Foot ook een brede collectie apparel en accessoires. Deze Collectie bestaat voor het grootste gedeelte uit sportauthentieke merken zoals Nike, adidas, Converse, ASICS, Puma en Vans.
Wij zijn op zoek naar ondernemers die ervaring binnen de detailhandel hebben en vooral de sneakermarkt goed kennen. The Athlete’s Foot zorgt voor landelijke naamsbekendheid maar ben jij in staat om de lokale markt te bedienen en consumenten fan te maken van jouw winkel? Neem dan contact op.

The Athlete’s Foot heeft meer dan 55 winkels in Nederland en een professionele webshop en is onderdeel van een wereldwijd netwerk met meer dan 350 winkels in 26 landen. Waaronder Duitsland, Frankrijk, Mexico, USA, Portugal, Denemarken, Turkije, Griekenland De Verenigde Arabische Emiraten, en Curaçao.

Over The Athlete’s Foot

The Athlete’s Foot heeft een uitgebreid assortiment sneakers in de nieuwste trendy kleuren. Naast het ruime sneaker aanbod vind je bij The Athlete’s Foot ook een collectie kleding & accessoires. De collectie van The Athlete’s Foot bestaat voor het grootste gedeelte uit sneakers en accessoires van sportauthentieke merken. Denk hierbij aan o.a. Nike, Adidas, Converse, Asics, Puma en Vans.

De geschiedenis

In 1971 openden Robert en David Lando de allereerste The Athlete’s Foot winkel in Pittsburgh, Pennsylvania (USA). The Athlete’s Foot was toen de allereerste winkel met sportswear in Amerika. Later werd het wereld’s eerste franchiser van sportswear met meer dan 200 winkels in 1987. Dat was ook het jaar dat de formule internationaal ging en een winkel opende in Adelaide, Australie.

Vandaag de dag staat The Athlete’s Foot nog steeds bekend als een van de vooroplopende winkels met sportswear. In 2012 is The Athlete’s Foot aangekocht door INTERPORT International Corp. (IIC). The Athlete’s Foot groeide in Europa en tot op de dag van vandaag worden bijna elke maand nieuwe winkels geopend in onder andere Italie, Portugal, Denemarken, Ierland en Nederland.

De kernwaarden van The Athlete’s Foot: 

  • We are accessible and welcoming
  • We stand for leisure segment
  • We provide service, connections and trust

De onderscheidende merkwaarden:

  • Young
  • Stylish
  • In the Know
  • Digital

2The Athlete's Foot Icon circle_RGB_red

 

 

Aangesloten bij De Nationale Franchisegids - logo voor op website formule


The Athlete’s Foot franchise informatie

Activiteit:

De franchiseformule The Athlete’s Foot verkoopt sneakers en lifestyle schoenen van met name sportauthentieke merken, op locaties binnen de winkelgemeenten, in middelgrote en grote steden.

Branche: - - -
Werkt met ondernemers sinds:1988
Entreegeld:€ 7.500
Jaarlijkse franchisefee: 5% van de omzet, webshop fee € 1.800 pj. marketingfee € 2.600 pj.
Totale investering:Afhankelijk van de situatie
Benodigd eigen vermogen:Vanaf € 60.000
Gemiddelde omzet pv:Tussen € 500.000 - € 750.000
Type samenwerking:Full Franchise
Lid nfv:Ja
Omschrijving training:A1 locaties binnen grote en middelgrote steden in Nederland
Hoe is de inkoop geregeld:Centraal aangestuurd en gebudgetteerd – ondernemer krijgt een open to buy budget ter vrije invulling in overleg met franchisegever.
Verkoop oppervlakte:Vanaf 100 m²
Locatie omschrijving:A1 locaties binnen grote en middelgrote steden 50.000 tot 100.000 inwoners
Verzorgingsgebied:Vanaf 50.000 inwoners
Contact franchisegever: Neem contact op met deze formule

Aantal vestigingen

2018:
60 zelfstandig
Buitenland:
350 winkels in 26 landen wereldwijd
Meer informatie  

Bent u geïnteresseerd in deze formule?

Vraag dan nu geheel vrijblijvend informatie aan.

Ja ik wil gratis informatie over
The Athlete’s Foot