The Athlete’s Foot

The Athlete’s Foot franchise formule

franchisen bij The Athlete’s Foot

The Athlete's Foot franchise

The Athlete’s Foot franchise – nummer 1 in sneakers

The Athlete’s Foot verkoopt vanuit hippe, trendy winkels sneakers en lifestyle schoenen van vooral bekende topmerken als Nike, adidas, Vans, Reebok, Puma en Converse. Behalve een groot aanbod aan sneakers heeft The Athlete’s Foot ook een grote collectie aan sportkleding (apparal) en accessoires als caps, sokken en (rug)tassen.

The Athlete’s Foot is met 59 winkels marktleider in Nederland, in het buitenland is de formule vertegenwoordigd met meer dan 350 winkels in maar liefst 26 landen waaronder Duitsland, V.S., Denemarken, België, Frankrijk, Portugal, Mexico, Turkije, Griekenland, De Verenigde Arabische Emiraten en Curaçao. Dit uitgebreide netwerk biedt grote voordelen: de grote sportmerken als Nike en Reebok stellen namelijk hoge eisen aan de winkels waarin hun producten mogen worden verkocht: als marktleider in sneakers met haar moderne winkels kunnen deze merken niet om The Athlete’s Foot heen. Daarom zijn bij The Athlete’s Foot praktisch alle topmerken tegen aantrekkelijke voorwaarden verkrijgbaar in de nieuwste trendy kleuren en uitvoeringen.

Wij zijn op zoek naar ondernemers die ervaring binnen de detailhandel hebben en vooral de sneakermarkt goed kennen. The Athlete’s Foot zorgt voor landelijke naamsbekendheid en levert je uitgebreide ondersteuning. Ben jij in staat om de lokale markt te bedienen en consumenten fan te maken van jouw winkel? Vraag dan vrijblijvend bij ons informatie aan.

Over ons

In 1971 openden Robert en David Lando de allereerste The Athlete’s Foot winkel in Pittsburgh, Pennsylvania (USA). The Athlete’s Foot was toen de allereerste winkel met sportswear in Amerika. Later werd het wereld’s eerste franchiser van sportswear met meer dan 200 winkels in 1987. Dat was ook het jaar dat de formule internationaal ging en een winkel opende in Adelaide, Australie.

Vandaag de dag staat The Athlete’s Foot bekend als een van de topformules in sportswear. In 2012 is The Athlete’s Foot aangekocht door INTERSPORT International Corp. (IIC). The Athlete’s Foot ook in Europa hard. Bijna elke maand worden er nieuwe winkels geopend in onder andere Italië, België, Portugal, Denemarken, Ierland en Nederland.

De kernwaarden van The Athlete’s Foot: 

  • We are accessible and welcoming
  • We stand for leisure segment
  • We provide service, connections and trust

De onderscheidende merkwaarden:

  • Young
  • Stylish
  • In the Know
  • Digital

2The Athlete's Foot Icon circle_RGB_red

Aangesloten bij De Nationale Franchisegids - logo voor op website formule


The Athlete’s Foot franchise informatie

Activiteit:

De franchiseformule The Athlete’s Foot verkoopt sneakers en lifestyle schoenen van met name sportauthentieke merken, op locaties binnen de winkelgemeenten, in middelgrote en grote steden.

Branche: - - -
Type samenwerking: Full Franchise
Startjaar: 1992
Lid NFV: Ja
Entreegeld: € 7.500
Franchisefee: 5% van de omzet, webshop fee € 1.800 pj. marketingfee € 2.600 pj.
Benodigd eigen vermogen: Vanaf € 60.000
Totale investering: Afhankelijk van de situatie
Gem. omzet per vestiging: Tussen € 500.000 - € 750.000
Gem. oppervlakte vestiging: Vanaf 100 m²
Locatie omschrijving: A1 locaties binnen grote en middelgrote steden 50.000 tot 100.000 inwoners
Verzorgingsgebied: Vanaf 50.000 inwoners
Training/opleiding: A1 locaties binnen grote en middelgrote steden in Nederland
Inkoop: Centraal aangestuurd en gebudgetteerd – ondernemer krijgt een open to buy budget ter vrije invulling in overleg met franchisegever.
Aantal medewerkers: Tussen 2 - 4 fte
Contact franchisegever: Neem contact op met deze formule

Aantal vestigingen

2019:
60 zelfstandig
2020:
60 zelfstandig
2021:
56 zelfstandig
Buitenland:
350 winkels in 26 landen wereldwijd

skyscraper-banner-website

Meer informatie  

Bent u geïnteresseerd in deze formule?

Vraag dan nu geheel vrijblijvend informatie aan.

Ja ik wil gratis informatie over
The Athlete’s Foot