DA drogist & parfumerie
DA drogist & parfumerie franchise formule

franchisen bij DA drogist & parfumerie

Franchisen bij DA

De DA-formule is dé franchiseformule voor de zelfstandige drogisterij-ondernemer en met meer dan 200 vestigingen in Nederland zijn zij goed vertegenwoordigd. Om optimaal in te spelen op de lokale markt, bestaan er binnen DA verschillende winkeltypes. Lokaal ondernemerschap wordt sterk gestimuleerd. In combinatie met een inspirerend assortiment, passend advies en goede service, maakt DA het verschil.

Als specialist op gebied van gezondheid en schoonheid, richt DA zich op het geven van passend advies en goede service aan de klant. In 2014 is het concept Fris, Gezond en Mooi geïntroduceerd. Een principe waarbij de winkel wordt verdeeld in drie werelden met bijbehorende assortimenten.  De wereld van Fris staat voor het vertrouwde drogisterij-assortiment rondom persoonlijke verzorging. Binnen de wereld van Gezond vind je productgroepen om gezond en vitaal te blijven, zoals zelfzorg, voedingsmiddelen en voedingssupplementen. Mooi staat voor luxe cosmetica, verzorging en parfumerie.

Binnen de DA is er zeer veel ruimte voor lokaal ondernemerschap. Zo is het concept Fris, Gezond en Mooi voor elke winkel modulair inzetbaar, wat inhoudt dat je de grootte en het aanbod van de drie werelden kunt afstemmen op je lokale doelgroep en je concurrenten. Daarnaast kan het DA-assortiment worden aangevuld met lokaal assortiment, zoals bijouterie.

Als DA-ondernemer word je ondersteund door één van de Operationele Winkelbegeleiders. Zij adviseren en begeleiden de ondernemer en zijn team op gebied van goede bedrijfsvoering, waarbij gelet wordt op onder meer omzetontwikkeling, voorraadbeheer en schappenplannen. Daarnaast geeft de Operationeel Winkelbegeleider ook regelmatig trainingen op de werkvloer.

Verder verzorgt DA diverse marketingactiviteiten, zoals wekelijkse actiefolders en themamagazines en zijn zij actief op de landelijke website da.nl.

In 1942 is de DA-formule opgericht door vijf drogisten uit Rotterdam onder de naam Dienende Actie (DA). Door de jaren heen is DA een sterk nationaal merk geworden dat op lokaal niveau wordt ingevuld door zelfstandig ondernemers. Sinds december 2015 is DA onderdeel van de retailorganisatie Nederlandse Drogisterij Service B.V., met het servicekantoor gevestigd in Zwolle.


DA drogist & parfumerie franchise informatie

Activiteit:

De DA- formule is dé franchiseformule voor de zelfstandige drogisterij- ondernemer. Met meer dan 200 winkels zit DA door heel Nederland. Met het concept Fris, Gezond & Mooi ontstaat een overzichtelijke winkelindeling.

Branche: -
Werkt met ondernemers sinds:1942
Entreegeld:Nihil
Jaarlijkse franchisefee: Op aanvraag
Totale investering:Afhankelijk van de situatie en het type winkel
Benodigd eigen vermogen:Eigen inbreng is 25% van de investering.
Gemiddelde omzet pv:Vanaf € 600.000
Type samenwerking:Franchise
Omschrijving training:Divers, voornamelijk A / B1 locaties
Hoe is de inkoop geregeld:Grotendeels centraal
Verkoop oppervlakte:150 - 350 m²
Locatie omschrijving:Divers, voornamelijk A / B1 locaties
Verzorgingsgebied:Vanaf 4.000 inwoners
Contact franchisegever: Neem contact op met deze formule

franchise vestigingen van DA drogist & parfumerie

Aantal vestigingen

2015:
6 eigen en 349 zelfstandig
2016:
310 zelfstandig
2017:
210 zelfstandig
Buitenland:
-

banner snak appeal

skyscraper-banner-website

franchise-banner-abn-amro-3


seasons-artclass-banner

 

Meer informatie  

Bent u geïnteresseerd in deze formule?

Vraag dan nu geheel vrijblijvend informatie aan.

Ja ik wil gratis informatie over
DA drogist & parfumerie

Vragen? Bel ons! 055-8200 226