Runnersworld

Runnersworld franchise formule

franchisen bij Runnersworld

Over de Runnersworld formule

Het startpunt voor iedere loper! Als franchisenemer van Runnersworld franchise runt u een hardloopspeciaalzaak. U biedt deskundig advies, uitgebreide loopanalyse, hoogwaardige A-merken schoenen, kleding, accessoires, voeding, en nog veel meer.

De geschiedenis van Runnersworld

Runnersworld franchise begon in 1988 toen een aantal fervente lopers en eigenaren van sportwinkels de koppen bij elkaar staken. Samen besloten zij een winkelformule van hardloopspeciaalzaken op te starten onder de naam Runnersworld. De meesten maakten van hun hobby hun beroep; de eerste slogan ‘gerund door runners’ was dan ook snel geboren. De keten groeide daarna met de populariteit van het hardlopen mee. De winkels verbreedden hun assortiment en de adviesfunctie werd steeds belangrijker.

Persoonlijk en deskundig

Runnersworld is de nummer één hardloopspeciaalzaak van Nederland. De keten heeft meer dan dertig winkels in Nederland en richt zich daarbij vooral op hoogwaardige service en advies. Bij de formule vinden hardlopers een uitgebreid assortiment aan A-merk-hardloopschoenen, -kleding en -accessoires. Ze kunnen er ook terecht voor een passend advies op hardloopgebied.

In de winkels staan ervaren en enthousiaste hardlopers klaar om ervoor te zorgen dat iedereen op de juiste schoen wordt gezet. Daarbij maken ze onder meer gebruik van een geavanceerde loop- en voetanalyse met videobeelden. Ook voor vragen rondom bijvoorbeeld trainingen, kleding, looptechniek, blessures, voeding en wedstrijdvoorbereiding kunnen lopers van alle niveaus bij Runnersworld terecht; van recreatief tot (semi) professioneel. Runnersworld is door de consument al zes keer uitgeroepen tot de Beste Winkelketen Sport in 2007, 2010, 2011, 2012, 2013 en 2014.

Runnersworld franchise

De formule biedt een uitgebreid instrumentarium om de bedrijfsvoering zo efficiënt mogelijk in te richten voor de franchisenemer. Er wordt gestart met een vestigingsplaatsonderzoek, analyse en selectie van de vestigingsplaats. Vervolgens wordt er een ondernemersplan opgesteld en wordt de meest effectieve winkelinrichting bepaald. Ook op het gebied van communicatie en marketing biedt Runnersworld ruime ondersteuning aan de ondernemer die uiteraard wel zijn zakelijke zelfstandigheid in grote mate behoudt. Doordat de ondernemer ook wordt ondersteund in het inkoopproces kan hij/zij zich volledig richten op de verkoop, verlening van service en het geven van adviezen.Aangesloten bij De Nationale Franchisegids - logo voor op website formule


Runnersworld franchise informatie

Activiteit:

Hardloopspeciaalzaak voor deskundig advies & uitgebreide loopanalyse. Verder biedt Runnersworld hoogwaardige A-merk schoenen, kleding, accessoires, voeding, etc.

Branche: - -
Type samenwerking: Franchise
Startjaar: 1996
Entreegeld: € 7.500
Franchisefee: 3% formule- en 1,5% marketingfee over de omzet exclusief BTW.
Benodigd eigen vermogen: Vanaf € 60.000
Totale investering: Tussen € 175.000 en € 225.000 afhankelijk van aantal m²
Gem. omzet per vestiging: Afhankelijk van situatie en lokatie
Gem. oppervlakte vestiging: Vanaf 125 m²
Locatie omschrijving: A2 / B1
Verzorgingsgebied: Primair 60.000 inwoners
Training/opleiding: Nieuwe franchisenemers hebben de mogelijkheid een periode mee te lopen bij een collega-ondernemer.
Inkoop: Centrale inkoopdagen waarbij een kern en adviescollectie wordt aangeboden.
Contact franchisegever: Neem contact op met deze formule

Aantal vestigingen

2019:
20 zelfstandig
2020:
18 zelfstandig
2021:
16 zelfstandig
Buitenland:
Geen

skyscraper-banner-website

Meer informatie  

Bent u geïnteresseerd in deze formule?

Vraag dan nu geheel vrijblijvend informatie aan.

Ja ik wil gratis informatie over
Runnersworld