Optie1

Optie1 franchise formule

franchisen bij Optie1

Optie1 Smart Living: 50 winkels… toch persoonlijk

Het verhaal van Optie1 begint in 2006, wanneer de eerste winkel geopend wordt. Veertien jaar later is het merk met bijna vijftig winkels al uitgegroeid tot een grote keten. Het geheim van ons succes? Dat is vooral onze persoonlijke aanpak en de ambitie om onszelf elke keer opnieuw uit te vinden. Maar wat ons écht ver heeft gebracht, is de samenwerking met onze partners. Met hen vormen we een sterk team dat garant staat voor topprestaties.

Van simpelweg bellen naar Smart Living

In de eerste jaren zeiden we nog ‘Optie1, jouw eerste keus in telecom’. Het typeerde het karakter van onze winkel als telecomretailer. Inmiddels zijn we heel wat jaren verder. De telefoon is allang niet meer alleen een toestel om mee te bellen. Het is de afstand-bediening van ons leven geworden. Daarom noemen we onszelf geen winkel voor telefonie meer, maar een speciaalzaak voor Smart Living.

Met complete oplossingen op het gebied van energie (zonnepanelen), installatie, reparatie, beveiliging en telecom- smarthome producten. Oftewel: Alles om slim en comfortabel te kunnen leven.

Smart Living modules

Daarvoor heeft Optie1 de Smart Living winkels uitgerold. Met de modules energie, internet & TV, smartphone, zakelijk en smarthome, kunnen producten en diensten in de winkel worden gedemonstreerd.

Local hero

Als franchisenemer bij Optie1 opereert u lokaal. Wij noemen dit de “local hero”. Een belangrijke kracht ligt in uw plaatselijke zichtbaarheid en uw waardevolle contacten in de omgeving. Die kracht wordt maximaal versterkt door de voordelen en mogelijkheden van een landelijke keten. U bent dan ook geen kleine speler maar u profiteert van de samenwerking met grote partners.

Samen succesvol

Optie1 wil groeien. Groeien doen we samen. Wij geloven in een platte organisatie, persoonlijk contact en een eerlijke en open relatie.

Past u bij Optie1?

Gelooft u als ondernemer in informele, persoonlijke relaties? Houdt u ook niet van onnodige voorwaarden en regeltjes? En bent u ervan overtuigd dat u samen verder komt? Dan bent u een échte Optie 1 franchisenemer.

De eerste stap naar uw Optie1 winkel

Staat u te popelen om uw eigen Optie1 Smart Living te openen? Of heeft u al een winkel en wilt u overstappen? Gaat u als franchisenemer meegroeien met ons? Wordt u de nieuwe Smart Living specialist?

Kernwoorden

 • Ondernemend
 • Servicegericht
 • De “local hero” willen zijn
 • Affiniteit met smartphones, reparatie en smart living producten & diensten

Ons aanbod

Met Optie1 staat u er letterlijk en figuurlijk niet alleen voor. U profiteert van onze jarenlange retailervaring en groeiende naamsbekendheid. We helpen u op elk vlak om uw winkel tot een succes te maken. Dat doen we onder meer door:

 • Trainingsmogelijkheden
 • Persoonlijke begeleiding en coaching
 • Commerciële- en service ondersteuning
 • Gezamenlijke en uniforme marketing
 • Winkelinrichting volgens het Optie1 concept
 • Geautomatiseerde aansluitsystemen en processen
 • Jarenlange retailervaring

Maak kennis met Optie1

We kijken ernaar uit om kennis te maken. Zet de eerste stap en bel 088 024 1001 of stuur een mail naar franchise@optie1.nl om een afspraak te maken. Dan vertellen we met alle plezier over de mogelijkheden en kansen die Optie1 u te bieden heeft. En dan horen we graag alles over u en uw achtergrond, uw motivatie en natuurlijk vooral… uw plannen!

Past u bij Optie1?

Gelooft u als ondernemer in informele, persoonlijke relaties? Houdt u ook niet van onnodige voorwaarden en regeltjes? En bent u ervan overtuigd dat u samen verder komt? Dan bent u een échte Optie 1 franchisenemer.


Aangesloten bij De Nationale Franchisegids - logo voor op website formule


Optie1 franchise informatie

Activiteit:

Optie1 biedt middels een landelijk dekkend netwerk van franchise-ondernemers een totaalpakket van telecom-, smarthome-, energie- en zakelijke producten en diensten. Daarnaast bieden deze winkels service- en reparatiediensten van smartphones- en tablets aan.

Branche: -
Werkt met ondernemers sinds: 2003
Jaarlijkse franchisefee: Wordt in nader overleg bekend gemaakt.
Totale investering: Verschilt per locatie
Gemiddelde omzet pv: Verschilt per locatie
Type samenwerking: Franchise
Omschrijving training: Optioneel zijn er diverse trainingen beschikbaar.
Hoe is de inkoop geregeld: Grotendeels decentraal
Verkoop oppervlakte: 70 - 150 m²
Locatie omschrijving: Veelal buiten grote winkelgebieden en in deelgemeentes van de grote steden
Verzorgingsgebied: Vanaf 15.000 inwoners
Contact franchisegever: Neem contact op met deze formule

franchise vestigingen van Optie1

Aantal vestigingen

2018:
3 eigen en 42 zelfstandig
2019:
45 zelfstandig
2020:
50 zelfstandig
Buitenland:
Geen

skyscraper-banner-website

franchise-season-art-class

Meer informatie  

Bent u geïnteresseerd in deze formule?

Vraag dan nu geheel vrijblijvend informatie aan.

Ja ik wil gratis informatie over
Optie1