Ritel

Ritel franchise formule

franchisen bij Ritel

Ritel franchise: dè detaillist in mobiele telecommunicatie

Ritel heeft al meer dan 25 jaar een succesvolle winkelformule voor mobiele telecommunicatie in Zuidwest-Nederland. Op dit moment heeft de formule 21 winkels op voornamelijk A-locaties. Ritel franchise groeit en wil landelijke dekking realiseren door middel van samenwerking met zelfstandige ondernemers in de vorm van franchising.

Ritel3Uniek – de reden achter ons succes

Binnen onze Ritel franchiseformule maken wij gebruik van een unieke winkelindeling. Wij richten ons voornamelijk op het aanbieden van telecommunicatienetwerken en de verkoop van mobiele telefonie. Daarnaast zijn er in het assortiment after sales producten aanwezig die een hoge omloopsnelheid hebben. Daardoor onderscheidt Ritel franchise zich duidelijk van de traditionele telecomwinkels. De klant heeft bij Ritel keuze uit alle mobiele netwerken en alle merken mobiele telefoons, waardoor er volledig onafhankelijk advies gegeven kan worden. Het zeer grote assortiment van accessoires zorgt ervoor dat de klant volledig op maat wordt bediend. Toegankelijkheid, eenvoud en transparantie zijn daarbij de belangrijkste kernbegrippen van Ritel.
Ritel_exterieur_winkelpui

De Ritel franchise ondersteuning

Als franchisenemer bij Ritel kun je vanaf het eerste contact op een volledige ondersteuning rekenen. Er wordt een zeer persoonsgebonden exploitatiebegroting voor je uitgewerkt. Daarnaast kun je als franchisenemer gebruikmaken van de moderne IT infrastructuur. Met een uitgebreid boekhoudarrangement en persoonlijke begeleiding wordt jouw eigen winkel turnkey opgeleverd. Ook is er een uitgebreid opleiding- en begeleidingstraject waarmee je alle kneepjes van het vak worden bijgebracht.

Open je eigen Ritel franchise winkel!

De markt van mobiele telefonie is continu in beweging. Innovaties zorgen ervoor dat het werken in een telecomwinkel nooit gaat vervelen! Ben jij die vakkundige, klantvriendelijke en flexibele franchisenemer die op zoek is naar een franchiseformule met toekomstperspectief? Neem dan contact met ons op en open binnenkort je eigen Ritel franchise telecomwinkel!

Vraag geheel vrijblijvend informatie aan.

Logo Ritel franchiseAangesloten bij De Nationale Franchisegids - logo voor op website formule

 


Ritel franchise informatie

Activiteit:

Detaillist in mobiele telecommunicatie en daaraan gerelateerde accessoires.

Branche: -
Type samenwerking: Hard Franchise
Startjaar: 1996
Entreegeld:
Een éénmalige fee bij de start van de samenwerking die je moet betalen aan de franchisegever.
€ 10.000
Franchisefee:
Periodieke vergoeding die je moet betalen aan de franchisegever voor de geleverde diensten/ondersteuning. Soms wordt het opgesplitst in een marketingfee, royalty of servicebijdrage.
Een vast bedrag per maand en een bedrag per afgesloten abonnement
Benodigd eigen vermogen:
Dat deel van de totale investering in je eigen Ritel dat je uit eigen geld en/of familielening moet financieren. Dit kun je dus niet lenen van de bank.
Afhankelijk van de totale investering
Totale investering:
De totale investering in je eigen Ritel. De totale investering kan bijv. bestaan uit je eigen vermogen en een lening van de bank.
Afhankelijk van de locatie
Gem. omzet per vestiging: Meer dan € 750.000
Gem. oppervlakte vestiging: 80 - 120 m²
Locatie omschrijving: Voornamelijk A1
Verzorgingsgebied: Vanaf 40.000 inwoners
Training/opleiding: Uitgebreide training in de opstartfase en begeleiding tijdens de openingsweek, daarna doorlopende begeleiding en opleidingsmogelijkheden op maat.
Inkoop: Decentraal
Aantal medewerkers: 2 fte
Contact franchisegever: Neem contact op met deze formule

interview met Ritel

Logo Ritel

 

 

Ritel2

 

 

Ritel gaat ook in 2012 voor groei

Telecomaanbieders zijn er in Nederland genoeg en het internet is een geduchte concurrent van de vele winkels die ons land rijk is. Om je te onderscheiden in de huidige markt komt persoonlijke, goede service weer op de voorgrond te staan. Ook de accessoires die je als aanbieder bij een abonnement kunt verkopen, tellen anno 2012 mee voor de consument. Ritel weet dit alles als geen ander. Al ruim zestien jaar onderscheidt de formule zich van de concurrentie door persoonlijke aandacht. Mede dankzij deze strategie is Ritel al in een groot aantal steden marktleider. In 2011 opende de formule drie nieuwe winkels in het westen van het land. René Joziasse, directeur van Ritel Franchise Stores, wil diezelfde groei ook dit jaar realiseren.

 

Ritel3

Wat weten we nog niet van Ritel?

“Ritel is een bijzondere formule in de telecombranche. Wij hebben van huis uit een andere benadering richting de klanten en onderscheiden ons van onze concurrenten door het grote assortiment, dat meer omvat dan alleen mobiele telefoons: we hebben bijvoorbeeld ook inktcartridges, batterijen, huistelefoons en seniorentelefoons. Ook bieden we verschillende vormen van internet en TV-abonnementen aan. Daarnaast zijn onze winkels veel ruimer dan die van veel concurrenten, wat de ruimte geeft voor een zeer uitgebreid assortiment en rust uitstraalt. Mijn ervaring is dan ook dat mensen die al in één van onze winkels geweest zijn, weer terugkomen en andere mensen over de prettige ervaring vertellen.”

Wat onderscheidt Ritel eigenlijk van de concurrentie?

“Wat ons echt onderscheidt is Product Plus. Dit houdt in dat een klant een cadeau kan krijgen als hij bij ons een abonnement heeft afgesloten. We geven bijvoorbeeld een plasma TV, Wii of zelfs een Playstation cadeau. Klanten hebben een dusdanig grote keuze dat ze bij sommige van onze winkels zelfs kunnen aangeven welk cadeau ze bij hun abonnement willen hebben.”

Is Ritel als sinds zijn ontstaan een franchiseformule?

“Ritel zelf bestaat al meer dan zestien jaar en heeft in totaal zeventien vestigingen. De franchiseformule hebben we sinds 2008 en die beslaat op dit moment zeven vestigingen. Op korte termijn willen we naar twintig vestigingen en op de lange termijn ambiëren we landelijke dekking. Er zitten voor ondernemers dan ook veel voordelen aan franchisen bij Ritel. Er is binnen Ritel veel kennis van de telecommarkt omdat wij er al vanaf het ontstaan van deze nog zeer jonge markt direct bij waren. Dit in combinatie met ons groot onderscheidend vermogen in een markt die nooit stil staat, maakt het voor een franchisenemer erg aantrekkelijk om bij Ritel te franchisen.”

Hoe willen jullie in 2012 verder gaan groeien?

“We willen vanuit de regio groeien. Naamsbekendheid opbouwen in een nieuwe stad is namelijk veel makkelijker als je in een aangrenzende stad al bekend bent. In 2011 zijn er drie winkels bij gekomen, in Waalwijk, Delft en Oud-Beijerland. Deze groei van drie of vier ondernemers willen we dit jaar voortzetten. We gaan in het eerste kwartaal een vestiging in Naaldwijk openen, een aansluiting op Delft en ook in Pijnacker komt een vestiging. Ook willen we richting Den Bosch groeien.”

Welk type franchisenemer past bij Ritel?

“Ritel zoekt mensen die in de regio wonen waar Ritel op dat moment uitbreidingsmogelijkheden heeft. Het is een groot voordeel als ze al in de detailhandel hebben gezeten omdat ze dan al ruime verkoopervaring hebben en weten hoe ze klanten moeten benaderen. Natuurlijk is het een nog groter voordeel als ze die ervaring in de telecomsector hebben opgedaan. Het moeten doorgewinterde, fanatieke, serieuze en energieke ondernemers zijn, die de snelle veranderingen in de markt goed kunnen bijhouden. In de winkel worden tegenwoordig veel technische vragen gesteld over het product. Vroeger kon je als verkoper volstaan met vertellen dat er een camera in de telefoon zat, nu willen de mensen weten hoeveel megapixels die camera heeft. En dat zijn nog de simpele vragen! Omdat mensen steeds meer uitleg nodig hebben bij de aanschaf van een toestel, wordt de fysieke winkel weer belangrijker. Onze ondernemers moeten hun klanten dan ook van gedegen, persoonlijk advies kunnen voorzien.”

Hoe begeleiden jullie startende franchisenemers?

Elke nieuwe franchisenemer start door op de eerste dag op het hoofdkantoor ons handboek in te zien, waarna we samen de standaardprocedures doornemen zodat ik eventuele vragen over de formule of werkwijzen kan beantwoorden. Daarnaast leren franchisenemers op deze dag ook de mensen op het hoofdkantoor kennen met wie ze in de toekomst gaan werken. Ook regelen we dat de franchisenemer in meerdere van onze (franchise)winkels mee gaat draaien. Zo leert hij of zij ook hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Ik begeleid de franchisenemers van het moment dat ze zich hebben aangemeld tot het moment dat hun winkel opengaat. Die eerste periode is dus heel intensief.

Ritel4

De franchisenemer: Maurits van der Tas, Ritel Oud-Beijerland

Hoe ben je bij Ritel terechtgekomen?

“Ik ben via de website van Ritel geïnteresseerd geraakt in de formule. Ik was al bij meerdere bedrijven langs geweest en Ritel onderscheidde zich voor mij op de positiefste manier. Er zijn grote verschillen in hoe telecomwinkels eruit zien en na een inventarisatie hiervan kwam Ritel als beste uit de bus. De winkels zitten allemaal op A-locaties en de uitstraling is rustig, strak en professioneel. Bij Ritel is de klant nog écht koning, dus persoonlijke service is heel belangrijk. Daarom staat bij mij de koffie ook altijd klaar.”

Waarom telecom?

“Telecom zit in mijn bloed. Als jongen van twaalf werkte ik al in een telecomwinkel, waar ik klusjes als stofzuigen deed. Ik ben in de loop der jaren gegroeid en ben mensen advies gaan geven. Mijn kennis werd dus steeds groter. Ik heb mijn Ritel-vestiging op mijn negentiende geopend en ik ben nu twintig, de jongste ondernemer in het team van Ritel. Ik ben dus nog best jong ja, maar het bevalt me prima. Telecom is niet alleen mijn vak, maar ook mijn grote hobby.”

Je opende vorig jaar je winkel in Oud-Beijerland. Hoe is de opstartfase verlopen?

“Ontzettend goed! Toen ik net open was, had ik een mooie actie om de mensen hier in de Hoeksche Waard kennis te laten maken met mijn winkel. Ze konden een smartphone in combinatie met een Playstation krijgen. Dat had succes, want het was ontzettend druk in de winkel. De aansturing van René was ook super. Ritel is familie voor mij geworden.”

Wat wil je beginnende franchisenemers meegeven?

“Toen ik net begon, was het verkopen voor mij geen punt. Ik had de kennis en de babbel al omdat ik al zeven jaar in de telecom zat. De financiële kant is echter ook belangrijk. Je moet goed in de gaten houden wat er binnenkomt en uitgaat, je moet dat zeker niet op zijn beloop laten! Als je net begint ben je misschien nog wat naïef, maar ik heb meteen in het eerste jaar zoveel bijgeleerd dat dat er nu wel af is.”

 


franchise vestigingen van Ritel

Aantal vestigingen

2019:
13 eigen en 8 zelfstandig
2020:
14 eigen en 7 zelfstandig
2021:
14 eigen en 9 zelfstandig

Meer informatie  

Bent u geïnteresseerd in deze formule?

Vraag dan nu geheel vrijblijvend informatie aan.

Ja ik wil gratis informatie over
Ritel