Welkoop

Welkoop franchise formule

franchisen bij Welkoop

De Welkoop franchise formule

Welkoop franchise heeft een breed assortiment op het gebied van tuin en dier . Dit is geheel afgestemd op de behoefte van de consumenten en de seizoenen. Zo kan iedereen genieten van tuin en dier. Klanten van Welkoop kunnen rekenen op goede service van behulpzame en deskundige medewerkers. Welkoop heeft een coöperatieve agrarische oorsprong. Inmiddels is Welkoop franchise uitgegroeid tot een succesvolle consumentenformule met 150 winkels. Het bedrijf achter de Welkoop winkels is Welkoop Retail. Het hoofdkantoor en het distributiecentrum van Welkoop Retail zijn gevestigd in Ede. Op het hoofdkantoor werken ruim 100 medewerkers hard om de marktpositie van 150 aangesloten vestigingen verder te ontwikkelen.

Geschiedenis van Welkoop

Welkoop franchise heeft al tientallen jaren een goede reputatie in Midden-, Oost- en Noord-Nederland. Echter, de winkels in het zuiden van het land zijn al meer dan 100 jaar een begrip. Welkoop franchise wordt op het platteland sterk vertegenwoordigd.

Oorspronkelijk bedienden zij een hoofdzakelijk agrarische klantenkring. Inmiddels weten voornamelijk consumenten ook de weg naar Welkoop te vinden. De formule vergeet echter niet haar agrarische roots waaraan zij haar natuurlijke autoriteit ontleent om vakkundig te adviseren over onder andere tuingereedschap, planten & zaden, dierenvoeding en -verzorging of functionele recreatie- en werkkleding.

Word franchisenemer bij Welkoop franchise

Welkoop Retail is een “full-service” franchiseorganisatie. Deze service bestaat uit gecentraliseerde inkoop, opslag en distributie, marketing en reclame, centrale facturering, automatisering, projectinrichting, commerciële winkelbegeleiding, opleidingen, etc. Het kantoor en distributiecentrum in Ede is er om de franchisenemers te ondersteunen. Er wordt hulp en advies geboden voor alles wat er bij het succesvol organiseren van een winkel komt kijken. Denk hierbij aan: category management, marketing en formule management. Natuurlijk is er ook professionele support op het gebied van HR en IT. Op die manier kunnen de franchisenemers van Welkoop franchise zich richten op waar het om draait: het helpen van onze klanten op de winkelvloer.

Als u zich aangesproken voelt tot de formule, affiniteit heeft met de branche u als ervaren of bestaand ondernemer geïnteresseerd bent in een eigen Welkoopwinkel, komen wij graag met u in contact.Aangesloten bij De Nationale Franchisegids - logo voor op website formule


Welkoop franchise informatie

Activiteit:

Aanbieden van een uitgekiend assortiment producten voor tuin en dier afgestemd op de seizoenen, professioneel en consument gericht.

Branche: -
Type samenwerking: Hard Franchise
Startjaar: 1896
Lid NFV: Ja
Entreegeld:
Een éénmalige fee bij de start van de samenwerking die je moet betalen aan de franchisegever.
€ 10.000
Franchisefee:
Periodieke vergoeding die je moet betalen aan de franchisegever voor de geleverde diensten/ondersteuning. Soms wordt het opgesplitst in een marketingfee, royalty of servicebijdrage.
In overleg
Benodigd eigen vermogen:
Dat deel van de totale investering in je eigen Welkoop dat je uit eigen geld en/of familielening moet financieren. Dit kun je dus niet lenen van de bank.
Ongeveer 25% van de financieringsbehoefte, minimaal € 90.000
Totale investering:
De totale investering in je eigen Welkoop. De totale investering kan bijv. bestaan uit je eigen vermogen en een lening van de bank.
Ongeveer € 200.000 excl. voorraad e.d.
Gem. omzet per vestiging: € 1.500.000
Gem. oppervlakte vestiging: 800 - 1.200 m²
Locatie omschrijving: Buiten het centrum
Verzorgingsgebied: Groter dan 15.000 inwoners
Training/opleiding: Diverse trainingen op vele gebieden.
Inkoop: Centraal; minimaal 90% verplicht formule
Aantal medewerkers: 6 fte
Contact franchisegever: Neem contact op met deze formule

Aantal vestigingen

2019:
61 eigen en 89 zelfstandig
2020:
60 eigen en 92 zelfstandig
2021:
61 eigen en 93 zelfstandig
Buitenland:
Geen

Youtube video's


Meer informatie  

Bent u geïnteresseerd in deze formule?

Vraag dan nu geheel vrijblijvend informatie aan.

Ja ik wil gratis informatie over
Welkoop