Franchiseformules in wonen

Op deze pagina vind je informatie over franchising in wonen. Wil je franchise ondernemer worden in deze branche? Lees hieronder meer.

Franchisenemer worden in de branche wonen?

Franchisenemer worden in de woonbranche? De woonbranche kan over het algemeen worden opgedeeld in: meubels, keukens, sanitair en woon-inrichting. De prestaties van de woonbranche hangt nauw samen met de huizenmarkt en het consumentenvertrouwen. Dankzij de sterke huizenmarkt doet de branche wonen het ook erg goed. In de woonbranche zijn de marges laag, waardoor er goed naar de kosten gekeken moet worden. Ook krijgen ondernemers in de branche steeds meer te maken met concurrentie van branchevreemde winkels en online verkooppunten. De fysieke winkel zal dus veranderen van rol: van verkooppunt naar adviespunt. Daarnaast gaat winkelbeleving een steeds belangrijke rol spelen.

Voorwaarden voor een franchisenemer in de branche wonen

Er zijn natuurlijk een aantal eisen voor een startende ondernemer in de branche wonen. Om te kunnen starten als franchisenemer in de woonbranche moet je over goede communicatieve vaardigheden beschikken, voldoende eigen vermogen en enige verkoopervaring. Het benodigd eigen vermogen in de branche ligt gemiddeld rond de € 70.000. Uiteraard zijn er uitzonderingen en kan dit bedrag afwijken, afhankelijk van iedere situatie.

Franchise wonen in cijfers

Voor het tiende jaar op  rij is de omzet gestegen: in 2019 is de omzet met maar liefst 5,3%, door franchisevestigingen werd € 1,2 miljard omgezet. Onderstaande franchiseformules zijn op zoek naar franchisenemers:

Andere formules in wonen