Kvik
Kvik franchise formule

franchisen bij Kvik

Droomt u van een eigen winkel en het verkopen van modieuze keukens voor verrassend lage prijzen? Laat uw droom werkelijkheid worden met Kvik.

Als franchisenemer bij Kvik geniet u van het beste van beide werelden. U bent zelfstandig, maar tegelijkertijd staat u met Kvik als samenwerkingspartner sterk. Kvik franchsie biedt een uitgewerkt en professioneel concept en een sterk merk, die onze franchisenemers moeten overbrengen en waarvoor ze garant moeten staan.

Franchisenemer bij Kvik Kvik franchise

Bij Kvik ontmoeten wij u graag en laten wij u graag ons succesvolle franchiseconcept zien. U investeert met beperkte middelen in het zelfstandig worden en gaat tegelijkertijd deel uitmaken van een uniek levensstijlmerk.

Als franchisenemer bij Kvik krijgt u maximale invloed op uw eigen inkomsten en die liggen met de juiste inzet op een zeer aantrekkelijk niveau. Als franchisenemer ontvangt u een opleiding aan de Kvik Business Academy en uiteraard staat Kvik ter beschikking met support op het gebied van exploitatie, verkooptraining, marketing, IT en design van de keuken.

U bent:

  • Geïnteresseerd in Deens design en u staat te springen om design & levensstijl binnen ieders bereik te verkopen
  • Extravert en biedt graag service op een hoog niveau aan de klant
  • Flexibel en gemotiveerd door de dynamiek in een detailwinkel
  • Gemotiveerd om zelfstandig te willen slagen en bovendien kunt u uw medewerkers leiden, begeleiden en motiveren
  • Gestructureerd en weet wat er nodig is om goede resultaten te bereiken
  • Geïnteresseerd in de mogelijkheid om zelfstandig te worden binnen een internationaal sterk winkelconcept, dat u van doordachte support en back-up voorziet op een groot aantal bedrijfskundige gebieden

 U hebt:

  • verkoopervaring, het liefst in de keuken- of woningbranche, maar dat is geen eis
  • het vermogen om het overzicht te bewaren – ook als het druk is
  • een gezond zakelijk verstand en een neus voor goede handel

Kvik franchiseAangesloten bij De Nationale Franchisegids - logo voor op website formule

 

 


Kvik franchise informatie

Activiteit:

Leverancier van keukens, badkamers en garderobekasten.

Branche: - -
Werkt met ondernemers sinds:1983
Entreegeld:€ 5.000
Jaarlijkse franchisefee: percentage van de omzet
Totale investering:€ 250.000
Benodigd eigen vermogen:Minimaal € 100.000
Gemiddelde omzet pv:€ 700.000
Type samenwerking:Hard Franchise
Omschrijving training:Intensieve training/begeleiding
Hoe is de inkoop geregeld:Via moeder organisatie
Verkoop oppervlakte:350 m² / 400 m² + 250 m² magazijn
Locatie omschrijving:Woon / keuken boulevards
Verzorgingsgebied:Geheel Nederland
Contact franchisegever: Neem contact op met deze formule

interview met Kvik

Klantvriendelijke keukenexpert kan vliegende start maken

Succes is timing, ook bij KVIK

kvik

Als er ooit een goede tijd was om als ondernemer te beginnen in de keukenbranche, dan is het nu. “Als je nu instapt als franchisenemer bij een formule, die zich goed weet te onderscheiden, kun je een vliegende start maken”, stelt Marco van den Bosch, country manager van KVIK Nederland.

Met de slogan ‘Iedereen heeft recht op een coole keuken’ is KVIK bezig aan een opmars in Nederland. De formule uit Denemarken, sinds 2005 in Nederland actief, maakt Deense designkeukens bereikbaar voor elk budget. Voor de komende jaren heeft KVIK een duidelijke groeidoelstelling. In ons land mikt de formule op 3 nieuwe winkels per jaar. Het komende jaar komen er nieuwe vestigingen in Amsterdam-Zuidoost, Amersfoort en Rotterdam-Noord.

Grafiek-kvik-1

Deens design

KVIK onderscheidt zich op verschillende manieren. Het Deens design met moderne, strak ontworpen keukens waar de nadruk ligt op eenvoud en functionaliteit.

De klant kiest modellen, materialen en kleuren en maakt zo samen met de verkoopadviseur een ontwerp voor de keuken. Daarna kiest de klant een serviceniveau: zelf monteren, voormontage door KVIK of complete installatie.

Ook onderscheidend zijn de voorspelbare en snelle levertijden. Van den Bosch: “Niets is frustrerender dan te moeten wachten op de keuken die je hebt uitgezocht. Alle KVIK-winkels in Nederland worden elke 14 dagen beleverd vanuit Denemarken. Wij kunnen bij aankoop precies zeggen wanneer de keuken geleverd zal worden.” Als er geen maatwerk nodig is, wordt een keuken binnen 4 weken geleverd. KVIK is dan ook het Deense woord voor ‘snel’.

 

Transparante prijs

KVIK is transparant over de prijzen. In de keukenbranche is dat een bijzonderheid. Elk onderdeel heeft een vaste lage prijs die er ook bij vermeld staat. Zo is voor elke klant inzichtelijk wat het gaat kosten en hoeft hij er niet naar te vragen, en zeker niet te onderhandelen.

“Veel klanten vinden dat prettig”, vertelt Van den Bosch. “Dan weten ze waar ze aan toe zijn. Het is een drempel als klanten moeten vragen naar de prijzen. Zeker als ze het idee hebben dat ze voortdurend in onderhandeling zijn omdat de prijzen niet vaststaan.”

Ook voor de ondernemer heeft het voordelen. “In veel keukenzaken is het onderhandelen over de prijs de hoofdtaak van de verkoper. Dan ben je vooral bezig met het maken van de beste deal. Bij KVIK valt dat weg. De ondernemer kan zich richten op gastheerschap, op het adviseren van de klanten. Natuurlijk gaat het er uiteindelijk om dat de koop gesloten wordt, maar we noemen onszelf niet voor niets ‘de klantvriendelijke keukenexpert’.“

 

Grafiek-kvik-2

 

Keukenmarkt Champions League

De keukenbranche lijkt een thermometer van de economie. Sinds 2008 zat jarenlang de klad in de verkoop, door de economische crisis en het gedaalde consumentenvertrouwen.

“In die jaren was de keukenmarkt echt een soort Champions League; alleen de besten bleven over”, karakteriseert Van den Bosch. “In jaren van hoogconjunctuur kan iedereen verkopen. In slechte marktomstandigheden wordt het weer een vak. Als je dan kunt blijven verkopen, dan is dat een bevestiging dat je goed bezig bent.”

 

Prima verkoopcijfers

marco2Sinds vorig jaar zit er weer groei in het aantal verkochte keukens, merkt ook KVIK. “2014 was een prima jaar en 2015 is nog beter. Dit jaar groeit het aantal verkopen 8% ten opzichte van 2014. Dat belooft wat voor de komende jaren.” Waar tot nu toe de groei vooral zat in keukenrenovatie, neemt nu het aantal verhuisbewegingen weer toe. “Veel mensen die verhuizen, gaan kijken naar een nieuwe keuken. Je ziet de koopbereidheid toenemen. Daarnaast komt ook de nieuwbouw weer wat op gang. Binnen de woonbranche zijn het de keukens en de vloeren die nu weer prima verkoopcijfers laten zien”, stelt Van den Bosch.

 

“Ik zeg altijd: succes is timing. Als je kijkt naar de marktomstandigheden is dit een goed moment om in te stappen. Na jaren van windstilte hebben we nu de wind in de zeilen, een goede ondernemer kan daar volop van profiteren.”

 

Ondernemerschap

KVIK kiest bewust voor franchise als bedrijfsmodel. “Het belangrijkste is het ondernemerschap dat franchise met zich meebrengt”, aldus Van den Bosch. “In het verleden had KVIK nog wel eigen winkels. Toen een store manager zo’n winkel had overgenomen en dus ondernemer was geworden, bleek de omzet met 30% gestegen te zijn. Als franchise-ondernemer maak je toch andere keuzes, als je direct invloed kunt uitoefenen op je eigen bedrijfsresultaat.”

Als franchisenemer bij KVIK ben je verantwoordelijk voor de verkoop en de backoffice-processen. “Natuurlijk word je daarbij door de formule ondersteund”, aldus Van den Bosch. “We hebben trainingen en begeleiding op elk gebied van ondernemerschap.” Er is ondersteuning bij de exploitatie, marketing en IT, en we hebben een verkooptraining. Het opleidingstraject duurt gemiddeld 4 tot 5 maanden. Tot 2 maanden na de start krijgt de franchisenemer begeleiding en training op maat van een ‘store supporter’.

Grafiek-kvik-3

Cijfers als stuurinformatie

Elke ondernemer bij KVIK levert op weekbasis (geautomatiseerd) alle relevante kerncijfers aan. Dat kan gaan om de verkoopcijfers per vestiging en per verkoper. Maar ook bezoekersaantallen, offertebedragen, aantal uitgebrachte offertes, et cetera. Die cijfers worden vertaald in een

rapportage die direct beschikbaar is voor alle aangesloten ondernemers in de formule. “Zo ken je als ondernemer niet alleen de sales performance van je eigen vestiging, maar kun je ook een benchmark uitvoeren met andere KVIK-vestigingen.”

Deze cijfers, en de resultaten van de benchmarks, worden dan ook met regelmaat besproken door alle franchisenemers. Elke 6 weken komen ze samen voor een franchisenemers-overleg. “Voor de ondernemers heel waardevol. Ze brengen elkaar op ideeën en kunnen direct bespreken wat hen bezighoudt.”

 

Ook de klanttevredenheid wordt bij KVIK structureel gemeten. “Dat is uiteindelijk een belangrijke graadmeter. Hoeveel mensen zouden KVIK aanbevelen aan vrienden? Dat loyaliteit-percentage moet boven de 80% liggen, het is een prima instrument om op te sturen.”

 

Gezicht van de zaak

Belangrijk is dat je als ondernemer het ‘gezicht’ van de zaak bent, en ook aanspreekpunt blijft na de aankoop. “We verwijzen klanten niet naar een call center of een hoofdkantoor. Als KVIK-ondernemer blijf je het directe aanspreekpunt voor de klant. Ook voor service of andere vragen.” Daarnaast geef je leiding aan een team van 5 tot 15 medewerkers. Elke vestiging heeft een sales-team en een warehouse-team.

Daarom kijkt de formule ook scherp naar de eigenschappen van kandidaat-franchisenemers. Van den Bosch: “Of iemand jarenlang ervaring heeft in het onderhandelen over de prijs van een keuken, dat is minder belangrijk. Als ik een gesprek voer met iemand die bij KVIK aan de slag wil, dan let ik op andere dingen. Heb je gevoel voor retail, heb je je verdiept in de branche, heb je plannen en een positieve instelling? Dat zijn zaken waar ik op let.” Een ondernemer bij KVIK is iemand die zichzelf voortdurend uitdaagt om beter te worden. “Je moet proactief zijn als ondernemer. Niet afwachten in de winkel tot de klanten komen, maar zelf kijken wat je kunt doen om de verwachtingen van de klant te overtreffen.”

 


Vraag aan

franchise vestigingen van Kvik

Aantal vestigingen

2015:
2 eigen en 9 zelfstandig
2016:
2 eigen en 10 zelfstandig
2017:
2 eigen en 10 zelfstandig
Buitenland:
120

Franchise nieuws

Ga naar al het franchisenieuws »

 

skyscraper-banner-website

franchise-banner-abn-amro-3


seasons-artclass-banner

 

Meer informatie  

Bent u geïnteresseerd in deze formule?

Vraag dan nu geheel vrijblijvend informatie aan.

Ja ik wil gratis informatie over
Kvik

Vragen? Bel ons! 055-8200 226