Specsavers Zien en Horen

Specsavers Zien en Horen franchise formule

franchisen bij Specsavers Zien en Horen

Het succes van Specsavers franchise

Specsavers is de grootste optiekketen ter wereld in particulier bezit. Specsavers franchise is een optiek- en audicien formule en is wereldwijd marktleider met 1.700+ winkels in tien landen.

Optiekketen Specsavers is echt uniek doordat Specsavers een echt samenwerkingsverband is; tussen Specsavers en de individuele winkels maar ook in de winkels zelf. De winkel wordt gezamenlijk geëxploiteerd door een retailondernemer èn een optiek- en/of audicien ondernemer. Deze opticiens, audiciens en retailers werken in een partnerschap met Specsavers. En deze aanpak is een enorm succes gebleken: in Nederland zijn we al jaren de snelst groeiende optiekketen met inmiddels 142 winkels verspreid over het land. Daarmee is de afgelopen jaren elk jaar een groei gerealiseerd van maar liefst 20% tot 30%.

Onderscheidende formule

Specsavers is bijzonder onderscheidend, het geheim achter het succes is te danken aan twee belangrijke factoren:

  • Familiebedrijf met korte lijnen: Specsavers is een in 1984 opgericht familiebedrijf en dat is het ook altijd gebleven: zodra je met ons in gesprek gaat merk je dat er een sterke familiecultuur is. Persoonlijke ontwikkeling en een goede balans tussen werk en privé vinden we heel belangrijk. Opvallend is de balans tussen werk- en privébalans die je hier hebt als ondernemer: je hoeft eigenlijk nooit vanaf huis / in de avonden of weekenden nog eens je administratie, boekhouding of marketing bij te werken. Zodra je de winkeldeur sluit, ben je ook echt vrij.
  • Het bedrijfsmodel: Specsavers Franchise is een ècht samenwerkend ondernemersverband. De winkel wordt gezamenlijk geëxploiteerd door een retailondernemer en een optiek- en/of audicien ondernemer. De retailondernemer is primair verantwoordelijk is voor de commercie: het leveren van topservice, verkoop en aansturen van medewerkers. De optiek- en of audicien ondernemer is een echte vakman.

Partnerschap Specsavers: een win-winsituatie

Het Specsavers Franchise Partnerschap houdt in het kort in dat onze partners hun eigen koers bepalen en daarom zelf de vruchten plukken van hun harde werken. Tegelijkertijd profiteren ze van de vele voordelen die het samenwerkingsverband met Specsavers biedt: de naamsbekendheid van het merk, gunstige inkoopsprijzen, uitstekende administratieve ondersteuning en deskundige hulp op vele gebieden.

Ondernemen in het partnerschap van Specsavers is dus sámen ondernemen. Dat betekent dat je zelfstandig werkt en tegelijkertijd elkaar versterkt door elkaars kwaliteiten te benutten. Onze pijlers service, kwaliteit, stijl en prijs maken de succesformule van je eigen optiekwinkel compleet.

De voordelen op een rij:

  • Uniek bedrijfsmodel
  • Maandelijkse managementfee
  • Zeer aantrekkelijke winstdeling
  • Training/opleiding: Intensief inwerktraject met stageperiodes. Duur: afhankelijk van ervaring
  • Continue ondersteuning in tal van opzichten: marketing, PR, financiële administratie, werving van personeel, training, inkoop en winkelinrichting.
  • Werken bij een gecertificeerde Great Place To Work!

 

Ondernemer worden bij Specsavers franchise? Klik op de oranje knop en kom in contact!

 

Aangesloten bij De Nationale Franchisegids

Specsavers Franchise

 

 

 


Specsavers Zien en Horen franchise informatie

Activiteit:

Franchiseformule in verkoop van brillen, contactlenzen en hoortoestellen. Specsavers Opticiens en Audiciens zijn lokale specialisten die  ondersteuning ontvangen van het Specsavers servicekantoor.

Branche: - - -
Type samenwerking: Hard Franchise
Startjaar: 1986
Franchisefee:
Periodieke vergoeding die je moet betalen aan de franchisegever voor de geleverde diensten/ondersteuning. Soms wordt het opgesplitst in een marketingfee, royalty of servicebijdrage.
18,2 % van de omzet
Benodigd eigen vermogen:
Dat deel van de totale investering in je eigen Specsavers Zien en Horen dat je uit eigen geld en/of familielening moet financieren. Dit kun je dus niet lenen van de bank.
€ 10.000 bij een nieuwe winkel of 20% van de waarde van de aandelen van een bestaande winkel.
Totale investering:
De totale investering in je eigen Specsavers Zien en Horen. De totale investering kan bijv. bestaan uit je eigen vermogen en een lening van de bank.
Niet van toepassing, door JVA structuur
Gem. omzet per vestiging: Vanaf € 800.000
Gem. oppervlakte vestiging: 150 - 225 m²
Locatie omschrijving: A1
Verzorgingsgebied: Vanaf 35.000 inwoners
Training/opleiding: Intensief inwerktraject, stageperiodes, maatwerk qua duur.
Inkoop: Centraal
Aantal medewerkers: Vanaf 3 medewerkers

Aantal vestigingen

2020:
125 zelfstandig
2021:
127 zelfstandig
2022:
142 zelfstandig
Buitenland:
1.700+

Papa John's Franchise

Ludwig & van Dam Franchise

Flynth_franchise

Meer informatie  

Bent u geïnteresseerd in deze formule?

Vraag dan nu geheel vrijblijvend informatie aan.

Ja ik wil gratis informatie over
Specsavers Zien en Horen