Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

MKB Advies Partners

MKB Advies bij bedrijfsovername, financiering en andere bedrijfskundige vragen

MKB Advies Partners begrijpt heel goed dat u als eigenaar van een franchiseformule of als franchisenemer honderden dingen aan uw hoofd heeft. U neemt beslissingen over allerlei veranderingen en het vergt soms meer tijd en aandacht dan vooraf verwacht. Voor deze en andere situaties, groot of klein, heeft u vaak behoefte aan specialistische kennis. Iemand die op uw niveau met u mee kan denken en voorzien van advies. MKB Advies Partners heeft deze specialisten in huis.

Onze adviseurs begeleiden u graag bij vragen over:

  • Waardebepaling of taxatie van uw franchise
  • Bedrijfsovername
  • Bedrijfsfinanciering
  • Bedrijfsvoering en -toekomst
  • Crisis & continuïteit

Waardebepaling of verkoop van uw franchiseonderneming

Het waarderen van een franchiseonderneming verloopt net even anders dan de waardering van een niet-franchiseonderneming. U moet dan namelijk ook rekening houden met de formulewaarde, eventuele financieringsarrangementen van de franchiseformule en het verschil van belangen bij de overdracht van een franchise tussen Franchisegever en Franchisenemer.

Wilt u van gedachten wisselen over de waarde van uw franchise of vastgestelde goodwill uit de franchiseovereenkomst laten toetsen? MKB Advies Partners heeft ruime ervaring op het gebied van bedrijfsovername van franchise en franchisevestigingen. Maak hier gebruik van!

Bedrijfsovername

De overname van een formule of franchisevestiging moet goed gebeuren. Het vinden van een geschikte overnamekandidaat of een bedrijf om te kopen, moet zorgvuldig gebeuren. Wanneer een familielid het bedrijf overneemt, spelen er naast financiële uitkomsten van de bedrijfswaardering ook emotionele aspecten mee. Een goede voorbereiding van een overname levert altijd meer op. Wilt u een goede overnamesom voor uw eigen bedrijf, of zeker weten dat u niet te veel betaalt voor het bedrijf dat u wilt overnemen? Schakel dan één van onze overnamespecialisten in.

Bedrijfsfinanciering

Hoe financierbaar is de groei of overname? Welke financieringsvorm is het meest aantrekkelijk en hoe beperkt u uw persoonlijke aansprakelijkheid? De groei van de financieringsmogelijkheden en financieringsvormen is niet te stoppen. De mogelijkheden om een goed passende financiering voor uw bedrijf te verkrijgen nemen hierdoor toe. Maar let op de kleine lettertjes. Deze kunnen u een flinke kater bezorgen. Wij wijzen u graag de weg door het woud van financiers en financieringsvormen.

Op zoek naar een passende bedrijfsfinanciering?

Om juist op dit moment te groeien of om de huidige crisis te overleven zijn er verschillende financieringsaanbieders. Voor een tijdelijke overbrugging, voor overname van een bedrijf of voor de verbouwing van uw vestiging; bij elke financiering past weer een andere vorm van financiering of financier. Om overzicht te krijgen (en te houden) hebben we een applicatie ontwikkeld waarin 55 verschillende financiers van bedrijfsfinancieringen op een rij zijn gezet. Doorloop de vragen (in maximaal 3 minuten) en u weet precies welke financier past bij uw financieringsbehoefte. Bekijk hier de applicatie.

Crisis en continuïteit

Ondernemen is kansen zien, investeren en afstemmen van vraag en aanbod. De corona-crisis en de huidige prijsstijgingen hebben ervoor gezorgd dat ondernemers meer vragen over de toekomst en onduidelijkheid over de mogelijkheden in de toekomst hebben. Ook kunnen ondernemers geconfronteerd worden met een faillissement. Hoe overleef ik deze crisis met m’n bedrijf? Maak een kort en bondig overlevingsplan, Het overlevingsplan geeft een antwoord op hoe nu te handelen en welke beslissingen er genomen moeten worden. Heeft u vragen over hoe u een overlevingsplan moet opstellen? Neem contact op met één van onze adviseurs. Ze vertellen u er graag meer over.

Uw vraag, ons advies

Wij geven advies zoals advies bedoeld is: praktisch, doelmatig en effectief op basis van onze kennis, kunde, jarenlange ervaring en met een gerichte oplossing. Ondernemen zit bij ons in de genen. Meer informatie is te vinden op: www.mkbap.nl

Heeft u vragen over bedrijfsovernames, waardebepalingen, bedrijfsfinancieringen of continuïteitsuitdagingen? Stel ze gerust! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via info@mkbap.nl of 085-06 04 700.

 

Team

 

logo_mkbadviespartners

Aangesloten bij De Nationale Franchisegids

Recent bekeken formules

×