Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd
Bekijk foto

Vakcentrum

Het Vakcentrum is de brancheverenging voor zelfstandig ondernemers met een supermarkt, foodspecialiteitenwinkel, winkel in huishoudelijke artikelen, kookwinkels, speelgoedwinkel, slijterij of drogisterij en franchisenemers. Daarnaast biedt het Vakcentrum ook bedrijfsadvies.

Het Vakcentrum gelooft in de kracht van franchisenemers en hun belang voor de lokale gemeenschap. Daarom zet het Vakcentrum zich met passie in om de ondernemer alle ruimte te bieden om zijn of haar werk te kunnen doen. Dat doet het Vakcentrum door belangenbehartiging en het bieden van advies, diensten, kennis en inspiratie, inclusief concrete financiële voordelen.

Franchisenemer centraal

Het Vakcentrum heeft ondubbelzinnig gekozen voor de franchisenemer. Om deze reden kunnen franchisegevers bij het Vakcentrum geen lid worden. Dat houdt onze belangenbehartiging helder.

Daarnaast strijdt het Vakcentrum al jaren voor een betere positie van de franchisenemer. De wet Franchise die sinds 1 januari 2021 van kracht is geworden, is het resultaat van die inspanningen. Het Vakcentrum blijft de implementatie nauwgezet volgen.

Franchisekennis

Door de betrokkenheid bij de totstandkoming van de wet Franchise kent het Vakcentrum de wet en de bedoelde uitwerking daarvan als geen ander. Die kennis nemen wij mee in onze adviezen aan franchisenemers.

Vakcentrum Bedrijfsadvies

Vakcentrum Bedrijfsadvies levert bedrijfsjuridisch, bedrijfseconomisch en franchiseadvies. Door de brede oriëntatie van onze bedrijfsjuristen en bedrijfseconomen kunnen ondernemers altijd terugvallen op de brede kennis en ervaring, van een locatieonderzoek voor een startend bedrijf tot bedrijfsoverdracht.

Advies en begeleiding franchisenemers

Vakcentrum Bedrijfsadvies ondersteunt al jaren franchisenemers (uit zeer uiteenlopende branches) bij onderhandelingen, afspraken en geschillen. Daarbij beoordelen we alle aspecten van de franchise-samenwerking. Onze bedrijfsjuridisch en bedrijfseconomisch specialisten werken daarbij nauw samen en vullen elkaar aan

Verenigingsadvies

De wet Franchise geeft de vertegenwoordigers van franchisenemers een belangrijk rol. Vakcentrum Bedrijfsadvies ondersteunt (besturen van) franchisenemersverenigingen uit diverse branches. Van oprichting en de formaliteiten die daarbij horen, tot het verslag van de bestuursvergadering, de administratie en alle gewenste bedrijfseconomische, juridische en fiscale adviezen.

Inzet franchiseprofessionals

Naast de juridische en bedrijfseconomische advisering biedt Vakcentrum Bedrijfsadvies franchiseprofessionals die, als (interim) bestuurder, secretaris of organisatiedeskundige, op tijdelijke of projectbasis ondersteuning kunnen leveren.

 

Recent bekeken formules

×