MKB Advies Partners

MKB Advies Partners

MKB Advies Partners

groei-mkb-advies-partners

MKB Advies bij bedrijfsovername, financiering en andere bedrijfskundige vragen

MKB Advies Partners begrijpt heel goed dat u als eigenaar van een franchiseformule of als franchisenemer honderden dingen aan uw hoofd heeft. U neemt beslissingen over allerlei veranderingen en het vergt soms meer tijd en aandacht dan vooraf verwacht. Voor deze en andere situaties, groot of klein, heeft u vaak behoefte aan specialistische kennis. Iemand die op uw niveau met u mee kan denken en voorzien van advies. MKB Advies Partners heeft deze specialisten in huis.

Onze adviseurs begeleiden u graag bij vragen over:

  • Waardebepaling of taxatie van uw franchise
  • Bedrijfsovername
  • Bedrijfsfinanciering
  • Bedrijfsvoering en -toekomst
  • Crisis & continuïteit

Waardebepaling of verkoop van uw franchiseonderneming

Het waarderen van een franchiseonderneming verloopt net even anders dan de waardering van een niet-franchiseonderneming. U moet dan namelijk ook rekening houden met de formulewaarde, eventuele financieringsarrangementen van de franchiseformule en het verschil van belangen bij de overdracht van een franchise tussen Franchisegever en Franchisenemer. In Nederland is in veel franchisecontracten niets geregeld rondom de goodwill. Dit kan bij onderhandelingen flinke discussies opleveren. Met de komst van de nieuwe Wet Franchise komt hier wel verandering in. Wilt u hierover van gedachten wisselen of de vastgestelde goodwill toetsen? MKB Advies Partners heeft ruime ervaring op het gebied van bedrijfsovername van franchise en franchisevestigingen. Maak hier gebruik van!

Bedrijfsovername

De overname van een formule of franchisevestiging moet goed gebeuren. Het vinden van een geschikte overnamekandidaat of een bedrijf om te kopen, moet zorgvuldig gebeuren. Wanneer een familielid het bedrijf overneemt, spelen er naast financiële uitkomsten van de bedrijfswaardering ook emotionele aspecten mee. Een goede voorbereiding van een overname levert altijd meer op. Wilt u een goede overnamesom voor uw eigen bedrijf, of zeker weten dat u niet teveel betaalt voor het bedrijf dat u wilt overnemen? Schakel dan één van onze overnamespecialisten in.

Bedrijfsfinanciering

Hoe financierbaar is de groei of overname? Welke financieringsvorm is het meest aantrekkelijk en hoe beperkt u uw persoonlijke aansprakelijkheid? De groei van de financieringsmogelijkheden en financieringsvormen is niet te stoppen. De mogelijkheden om een goed passende financiering voor uw bedrijf te verkrijgen nemen hierdoor toe. Maar let op de kleine lettertjes. Deze kunnen u een flinke kater bezorgen. Wij wijzen u graag de weg door het woud van financiers en financieringsvormen.

Op zoek naar een passende bedrijfsfinanciering?

Om juist op dit moment te groeien of om de huidige crisis te overleven zijn er verschillende financieringsaanbieders. Voor een tijdelijke overbrugging, voor overname van een bedrijf of voor de verbouwing van uw vestiging; bij elke financiering past weer een andere vorm van financiering of financier. Om overzicht te krijgen (en te houden) hebben we een applicatie ontwikkeld waarin 55 verschillende financiers van bedrijfsfinancieringen op een rij zijn gezet. Doorloop de vragen (in maximaal 3 minuten) en u weet precies welke financier past bij uw financieringsbehoefte. Bekijk hier de applicatie.

Crisis en continuïteit

Ondernemen is kansen zien, investeren en afstemmen van vraag en aanbod. De corona-crisis zorgt bij veel ondernemers voor meer vragen over de toekomst en onduidelijkheid over de mogelijkheden in de toekomst. Ook kunnen ondernemers geconfronteerd worden met een faillissement. Hoe overleef ik deze crisis met m’n bedrijf? Maak een kort en bondig overlevingsplan, Het overlevingsplan geeft een antwoord op hoe nu te handelen en welke beslissingen er genomen moeten worden. Heeft u vragen over hoe u een overlevingsplan moet opstellen? Neem contact op met één van onze adviseurs. Ze vertellen u er graag meer over.

Werving & selectie van ondernemers

Wij kunnen het werving- en selectietraject van franchisenemers deels of geheel voor franchisegevers verzorgen. Wij maken hierbij o.a. gebruik van de DISC® Persoonlijkheidsanalyse meten we een aantal psychologische motivatoren van menselijk gedrag. Waarom doen mensen wat ze doen en waar komen bepaalde voorkeuren vandaan? DISC brengt dit op een overzichtelijke en begrijpelijke manier in kaart.

Uw vraag, ons advies

Wij geven advies zoals advies bedoeld is: praktisch, doelmatig en effectief op basis van onze kennis, kunde, jarenlange ervaring en met een gerichte oplossing. Ondernemen zit bij ons in de genen. Meer informatie is te vinden op: www.mkbap.nl

Heeft u vragen over bedrijfsovernames, waardebepalingen, bedrijfsfinancieringen of continuïteitsuitdagingen? Stel ze gerust! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via info@mkbap.nl of 085-06 04 700.

Mogen wij uw vragen over bedrijfsovernames, waardebepalingen of financieringen beantwoorden? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Ruud Pondman
bedrijfsovername & strategie

06 20 599 860

ruud.pondman@mkbap.nl

Paul Overwater
bedrijfsovername & strategie

06 24 324 455

paul.overwater@mkbap.nl

Fop de Pater
financiering & bedrijfsvoering

06 53 910 872

fop.depater@mkbap.nl


Hennie Redel
bedrijfsovername & strategie

06 28 713 000

hennie.redel@mkbap.nl

Rob Videler
financiering & bedrijfsvoering

06 48 014 801

rob.videler@mkbap.nl

Freek Putman
financiering

06 24 685 033

freek.putman@mkbap.nl

logo_mkbadviespartners

Aangesloten bij De Nationale Franchisegids


Activiteit:MKB Advies Partners bestaat uit enthousiaste, gedreven adviseurs die samen méér dan 200 jaar advieservaring hebben. Specialisten die hun up-to-date kennis en hun netwerk inzetten om ondernemers aan de juiste oplossingen te helpen.
Branche:
Aantal medewerkers:8

Delen:

Contact

Van Heuven Goedhartlaan 13 D
1181 LE Amstelveen
Nederland

Telefoon: (085) 060 47 00
Website: https://www.mkbap.nl/

Contactpersoon: De heer P. Overwater (Paul)
Functie: Managing Partner, Senior adviseur

Youtube video's