Fort Advocaten

Fort Advocaten

Fort Advocaten

Fort Advocaten (“FORT”) is een advocatenkantoor gespecialiseerd in vastgoedrecht en ondernemingsrecht met een leidende positie in de retail, vastgoed en hotels & leisure branche. Onze 30 experts adviseren over franchise- en huurgerelateerde zaken, vastgoedtransacties, fusies en overnames. Maar ook bij zakelijke geschillen, arbeidsrecht vraagstukken en herstructureringen.

Specialist in Franchiserecht

Het franchiserechtteam binnen Fort Advocaten bestaat uit zeven gespecialiseerde advocaten, die ondernemingen van verschillende omvang adviseren op het gebied van franchiserecht. Zowel nationaal als internationaal.

Fort Advocaten heeft veel expertise op het gebied van franchiserecht, maar is ook specialist als het gaat om huurrecht. Het snijvlak van deze twee rechtsgebieden vormt vaak een belangrijk onderdeel van de afspraken die franchisegevers en -nemers onderling maken.

Fort Advocaten  adviseert zowel franchisegevers als -nemers, waardoor de kennis en ervaring in huis is om een franchiserelatie vanuit beide gezichtspunten te bekijken en daarover te adviseren.

Het team Franchiserecht is onder meer gespecialiseerd in:

 • adviseren over de inrichting van franchiserelaties
 • overdracht en beëindiging franchiserelaties
 • onderhandelen over franchiseformules
 • adviseren en procederen over geschillen
 • opstellen van en adviseren over overeenkomsten
 • (nieuwe) franchisewetgeving
 • koop, verkoop en huurtrajecten
 • in-house advies aan franchisegevers en -verenigingen
 • financiële afrekening
 • non-concurrentie- en geheimhoudingskwesties
 • het functioneren van franchiseverenigingen en de franchiseraad

FORT is door The Legal 500 gerankt als Leading Firm in de categorieën Retail, Real Estate en Dispute Resolution / Commercial Litigation. FORT is onderdeel van act legal, , een groeiende alliantie van zelfstandige, midmarket advocatenkantoren die opereren in de top van de markt. act legal is op dit moment actief in tien Europese landen. act legal biedt, met ca. 425 advocaten, internationale ondernemingen die actief zijn op de Europese markt, hoog kwalitatief advies, zowel regionaal als grensoverschrijdend.

Het team

Katinka Verdurmen

Managing partner

Dirk van den Berg

Partner

 

Maaike Boomsma

Advocaat


Helma Sengers

Advocaat

Asmara Kalter

Advocaat

Frédérique Sarneel

Advocaat


Iris Mutis

Advocaat


FORT internationaal: act legal

FORT is onderdeel van act legal, een groeiende alliantie van onafhankelijke middelgrote advocatenkantoren in negen Europese landen, die opereren in de top van de markt. Naast Amsterdam heeft act legal kantoren in Boedapest, Bratislava, Brussel, Frankfurt, Madrid, Parijs, Praag, Wenen en Warschau. Daarmee vormt act legal met meer dan 400 professionals een ‘one stop shop’ voor juridisch advies in Europa.

 

Aangesloten bij De Nationale Franchisegids


Activiteit:Advocatenkantoor adviseert op het gebied van franchiserecht, vastgoedrecht, arbeidsrecht, ondernemingsrecht, fusies & overnames, bestuursrecht, corporate & commercial litigation en insolventie & herstructurering.
Branche:
Aantal medewerkers:50
Klanten:Het franchiseteam van Fort Advocaten werkt o.a. voor Albert Heijn (franchisenemers), Intertoys (franchisegever), Blokker (franchisegever)

Delen:

Contact

Koningslaan 60
1075 AG Amsterdam

Telefoon: (020) 664 51 11
Website: https://www.fortadvocaten.nl/


skyscraper-banner-website