act Fort Advocaten

act Fort Advocaten


act Fort Advocaten (“act FORT”) is een advocatenkantoor gespecialiseerd in vastgoedrecht en ondernemingsrecht met een sterke reputatie in de retail, vastgoed en hotels & leisure branche. Onze 33 experts adviseren over franchise- en huurgerelateerde zaken, vastgoedtransacties, fusies en overnames. Maar ook bij zakelijke geschillen, arbeidsrecht vraagstukken en herstructureringen.

Specialist in Franchiserecht

Het franchiserechtteam binnen act Fort Advocaten bestaat uit acht gespecialiseerde advocaten, die ondernemingen van verschillende omvang adviseren op het gebied van franchiserecht. Zowel nationaal als internationaal.

act Fort Advocaten heeft veel expertise op het gebied van franchiserecht, maar is ook specialist als het gaat om huurrecht. Het snijvlak van deze twee rechtsgebieden vormt vaak een belangrijk onderdeel van de afspraken die franchisegevers en -nemers onderling maken.

act Fort Advocaten  adviseert zowel franchisegevers als franchisenemers, waardoor de kennis en ervaring in huis is om een franchiserelatie vanuit beide gezichtspunten te bekijken en daarover te adviseren.

Het team Franchiserecht is onder meer gespecialiseerd in:

 • adviseren over de inrichting van franchiserelaties
 • overdracht en beëindiging franchiserelaties
 • onderhandelen over franchiseformules
 • adviseren en procederen over geschillen
 • opstellen van en adviseren over overeenkomsten
 • (nieuwe) franchisewetgeving
 • koop-, verkoop- en huurtrajecten
 • in-house advies aan franchisegevers en -verenigingen
 • financiële afrekening
 • non-concurrentie- en geheimhoudingskwesties
 • het functioneren van franchiseverenigingen en de franchiseraad
 • koop, verkoop en huurtrajecten

Ons kantoor is door The Legal 500 gerankt als Leading Firm in de categorieën Retail, Real Estate en Dispute Resolution / Commercial Litigation.

act FORT Advocaten is onderdeel van act legal, een groeiende alliantie van zelfstandige, midmarket advocatenkantoren die opereren in de top van de markt. act legal is op dit moment actief in tien Europese landen. act legal biedt, met ca. 400 advocaten, internationale ondernemingen die actief zijn op de Europese markt, hoog kwalitatief advies, zowel regionaal als grensoverschrijdend.

 

Het team

  Katinka Verdurmen

Managing partner

  Dirk van den Berg

Partner

 

Helma Sengers

Advocaat

   Asmara Kalter

Advocaat

  Frédérique Sarneel

Advocaat

  Simone ten Wolde 

Advocaat

   Ruud Vermeer

Advocaat

   Iris Mutis

Advocaat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aangesloten bij De Nationale Franchisegids


Activiteit:Advocatenkantoor adviseert op het gebied van franchiserecht, vastgoedrecht, arbeidsrecht, ondernemingsrecht, fusies & overnames, bestuursrecht, corporate & commercial litigation en insolventie & herstructurering.
Branche:
Aantal medewerkers:50
Klanten:Het franchiseteam van Fort Advocaten werkt o.a. voor Albert Heijn (franchisenemers), Intertoys (franchisegever), Blokker (franchisegever)

Delen:

Contact

Koningslaan 60
1075 AG Amsterdam

Telefoon: (020) 664 51 11
Website: https://www.fortadvocaten.nl/


Papa John's Franchise

Ludwig & van Dam Franchise

Flynth_franchise