Column


De gevolgen van het verstrekken van een foutieve (omzet- en winst)prognose door de franchisegever

Datum:

Mr. K. Bastiaans Voorafgaand aan het sluiten van een franchiseovereenkomst verstrekt een franchisegever in veel gevallen een omzet- en winstprognose aan een franchisenemer. Tot zover op zichzelf geen probleem, maar wat als die prognose achteraf niet blijkt te kloppen? Een in franchiseland vaker voorkomend probleem,…
▶ Lees meer…


4 Lokale marketing tips voor restaurant franchisers

Datum:

Nog even en dan kunnen ook de restaurants weer hun deuren openen om binnen gasten te ontvangen. Maar hoe zorg je dat je straks voldoende gasten naar je restaurant trekt? Ik zet 4 lokale marketing tips voor je op een rijtje waar je nu alvast…
▶ Lees meer…


Hoe kunnen restaurants excelleren in dit digitale tijdperk?

Datum:

De COVID-19 pandemie heeft de digitalisering van de voedings- en drankenindustrie drastisch versneld. Toen restaurants hun gasten niet langer onder hun eigen dak konden bedienen, veroverden innovaties op het gebied van bezorging en afhaalmaaltijden de markt razendsnel. Aangezien deze kanalen sterk afhankelijk waren (en nog…
▶ Lees meer…


Waarom starten met een franchisenemersvereniging?

Datum:

Wat is het belang van een franchisenemersvereniging en wat levert het op? Als een franchisenemersvereniging goed georganiseerd is, dan heeft dit grote voordelen. Zeker met het oog op de Wet Franchise is het oprichten de moeite waard. Franchisenemers kunnen hun collectieve belangen georganiseerd laten behartigen,…
▶ Lees meer…


Prejudiciële vragen over het ‘verdelen van de pijn’ – huurkorting door corona

Datum:

De afgelopen periode heeft de rechtspraak niet stilgezeten als het aankomt op de vraag of een huurder aanspraak kan maken op huurprijsvermindering in het COVID-tijdperk. Mr. K. Bastiaans De algemene lijn laat zien dat een huurder in beginsel recht heeft op die vermindering, onder de…
▶ Lees meer…


Waarom je juist nu een onderneming in de horeca moet starten

Datum:

Bartjan Hendriksen, eigenaar Toastable, legt uit waarom je juist nu een onderneming in de horeca moet starten. In tijden dat veel veranderingen plaatsvinden moet je altijd een stap zetten. Er is namelijk van alles aan de hand, de markt beweegt, staat open voor vernieuwing en…
▶ Lees meer…


ga naar oudere nieuwsberichten

Zoeken

Gebruik deze zoekfunctie om het gehele nieuwsarchief te doorzoeken

Categorieën

Archief