Column LMI Nederland – Toverformule!

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Je kent ze waarschijnlijk ook, ondernemers die naar het lijkt echt alles voor elkaar krijgen. Het lijkt wel of ze de juiste toverformule gevonden hebben. Maar met simsalabim kom je er niet, zelfs mijn kleindochter van vier jaar is daar al lang achter.

Maar hoe dan wel? Daar ik dagelijks met vele ondernemers samen zit heb ik de juiste formule en veel van de noodzakelijke magische ingrediënten gevonden! Kort samengevat is de formule MVST. Het betreft hier de Missie Visie Strategie van je onderneming en talentontwikkeling van alle betrokkenen. Dat lijkt dus redelijk overzichtelijk. Een heldere visie is beknopt, leesbaar en vooral herkenbaar voor eenieder binnen de onderneming.
Met deze wetenschap gewapend kunnen de juiste actieplannen/doelstellingen ontwikkeld worden welke vervolgens weer een uitdaging voor de talenten binnen je organisatie vormen. Tot zover voor velen niets nieuws. Het geheim schuilt in het definiëren van de juiste magische ingrediënten deze dienen werkelijk meetbaar te zijn.

Mijn stelling: werkelijk alles is meetbaar te maken. Klassiek zijn productiviteit, omzet, marge, kosten en dergelijke, deze weten we vaak prima meetbaar te maken. Maar hoe maak je balans tussen werk en privé, voorkomen van uitval, persoonlijke ontwikkeling, bevlogenheid en talent ontwikkeling meetbaar?

Daag mij uit! Samen maken we ook deze meetbaar!

 

 

Hans van der Kooij

LMI – Ook interesse om te ondernemen met LMI? Klik hier om vrijblijvend een informatiepakket aan te vragen.

 

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website