Één franchisenemersvereniging op komst?

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Door: Tim Hazekamp – De Nationale Franchise Gids

Woensdag jl. publiceerde Het Vakcentrum een persbericht; “Franchisenemers – zoals BVFN, FANed, Franchise Wijzer, Stichting Franchisenemersbelang en Vakcentrum – verenigd binnen een federatie hebben unaniem gekozen voor Brigitte van der Burg als woordvoerder. Deze krachtenbundeling met één duidelijk gezicht versterkt de positie van franchisenemers in het streven naar een evenwichtige relatie tussen franchisenemer en franchisegever.”

Een logische stap naar mijn idee. Met de introductie van Boris van der Ham als nieuwe voorzitter voor de Nederlandse Franchise Vereniging, kan ik mij voorstellen dat ook het Vakcentrum verstandig vindt een ‘politiek zwaargewicht’ naar voren te schuiven. Mevrouw Van der Burg heeft namelijk zelf namens de VVD tien jaar in de Tweede Kamer gezeten en heeft een eigen adviesbureau.

Tot dusver helder. Echter zorgde het bij mij ook voor wat verwarring.

De informatie die ik hier uit haal is als volgt:
  1. Er is een stemming geweest onder de franchisenemers van alle genoemde verenigingen om mevrouw Van der Burg te verkiezen tot hun voorzitter.
  2. In deze stemming is unaniem gekozen voor mevrouw Van der Burg.
  3. De 5 voorgenoemde verenigingen zijn gefuseerd en hebben zich verenigd in één federatie.

Dit zou groot nieuws zijn en het speelveld aanzienlijk vereenvoudigen. Op zich positief. Nu heeft het Vakcentrum eerder haar frustratie uitgesproken over misleidende berichtgevingen van media-platformen. Reden te meer om dit bericht zeer serieus te nemen, te verifiëren en hoor en wederhoor te plegen.

Na gesproken te hebben met bestuursleden van verscheidene bovengenoemde verenigingen, zijn dit de harde feiten:
  1. Er is géén stemming geweest onder de aangesloten franchisenemers van de verenigingen.
  2. Tim HazekampWel is er overleg geweest tussen de bestuursleden (waaronder een aantal franchisenemers) van de verenigingen. Hierbij is Van der Burg verkozen als woordvoerder van deze verenigingen.
  3. Er is geen sprake van één (gefuseerde) federatie voor franchisenemers. Wel zijn er plannen uitgesproken om in de toekomst samen met elkaar op te trekken.

Wij achtten het noodzakelijk deze nuance te duiden onder onze lezers.

 

Tim Hazekamp

Delen:

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website