Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd
Maak favoriet Verwijder favoriet

Franchisen bij Compagnon

Compagnon bemiddelt professionals voor vaste en tijdelijke functies en biedt organisaties praktische oplossingen voor in- door- en uitstroom van medewerkers. De bemiddeling van professionals wordt per vakgebied door franchisenemers vormgegeven.

Van Compagnon hebben wij geen opdracht ontvangen om informatie-aanvragen te verwerken. Onbekend is of zij wel op zoek zijn naar ondernemers. Risico is daarom aanwezig dat u geen respons ontvangt. De hieronder extra vermelde formules zijn actief in dezelfde branche en hebben expliciet aangegeven op zoek te zijn naar ondernemers/franchisenemers. Ook bij hen kunt u vrijblijvend informatie aanvragen

Je kunt maximaal 5 formules selecteren per aanvraag
Je kunt maximaal 5 formules selecteren per aanvraag
Maak favoriet Verwijder favoriet


Compagnon geeft ondernemende senior recruiters de kans

‘Wij zoeken samenwerkers, echte Compagnons’

 

Compagnon
Je bent een senior recruiter, je boekt al jaren prima resultaten en kent jouw sector van binnen en buiten. Eigenlijk wil je meer. Misschien wel voor jezelf beginnen. Maar je werkt ook graag met anderen samen. En je snapt dat je vanaf de zolderkamer, als ‘bureau Jansen’, geen voet aan de grond krijgt bij opdrachtgevers. Wat doe je dan?

“Dan begin je als franchisenemer bij Compagnon”, zegt Frank Roders, een van de directeuren van het 13 jaar bestaande bedrijf dat professionals bemiddelt voor vaste functies en interim-opdrachten.

Compagnon heeft in 2012 het bedrijfsmodel aangepast: de deur is geopend voor franchisenemers. “Oorspronkelijk verrichtten wij vooral recruiting voor HR-functies”, vertelt Roders. “Maar er wordt steeds meer een beroep op ons gedaan om te werven voor functies in andere sectoren, zoals Finance of Sales. Dan kom je als ondernemer voor de vraag te staan: gaan we dat zelf doen, of is er een andere manier om de expertise in die sectoren in huis te krijgen?”

Uitblinkers

Recruiting voor senior functies vereist dat je een grote kennis van de sector hebt, ervaring en een goed netwerk. De recruiters die Compagnon zoekt, zijn daarom senioren die gepecialiseerd zijn in een bepaalde sector. Roders: “Wij zoeken geen generalisten, maar specialisten. Mensen die uitblinken, en die zijn schaars.”

Aantrekkelijk: er is geen grote investering nodig om voor jezelf te beginnen. Geen investeringen in kantoor, bedrijfspand of bedrijfsmiddelen. Geen verplichte trainingen. Een nieuwe franchisenemer betaalt een eenmalige entree-fee van 5000 euro en gaat aan de slag. Met zijn eigen netwerk of met de bestaande klanten van Compagnon. Bij elke geslaagde bemiddeling draag je een percentage af aan de formule. Moeilijker hoeft het niet te zijn.

Vooraanstaande partij

Het heeft volgens Roders allerlei voordelen om als zelfstandige te varen onder de vlag van Compagnon. “Bij recruiting kom je als eenpitter meestal niet ver. Het is nogal een verschil of je de zoveelste zzp’er bent, of je kunt zeggen dat je verbonden bent aan Compagnon. Terwijl je net gestart bent, kom je binnen als een vooraanstaande partij. Dat maakt het leven een stuk makkelijker.”

Bovendien: alle benodigde ICT-diensten zijn voor je geregeld en het is niet nodig om zelf een werkruimte te zoeken, want je kunt altijd gebruik maken van de vier Compagnon-kantoren in Amsterdam, Den Bosch, Utrecht en Zoetermeer.

Samenwerkers

“Natuurlijk hoef je hier niet voortdurend te zijn”, zegt Roders. “Recruiting is ook een kwestie van netwerken. Maar het grootste voordeel van Compagnon is dat dat je als zelfstandige hier allerlei gelijkgestemde collega’s hebt. Met wie je kunt samenwerken, van wie je tips kunt krijgen. Je kunt cross-sellen en onder de vlag van Compagnon aan tenders deelnemen. Elkaar vooruit helpen is het belangrijkste. We zoeken samenwerkers, echte compagnons.”

Als eenpitter moet je actief zorgen dat je bij de tijd blijft, en niet in een klein kringetje ronddraait. “Als je bij Compagnon werkt, blijf je

op de hoogte van alle ontwikkelingen in het vakgebied. We hebben lezingen en seminars. Je krijgt advies over marketing en sales. Je krijgt er een kennisnetwerk bij.”

Wie als nieuwe franchisenemer bij Compagnon aan de slag wil, voert drie gespreksrondes. En kan dan – bij positief resultaat – aan de slag, met een voorloopcontract van een half jaar, in een exclusief werkgebied (Compagnon heeft het land verdeeld in 10 regio’s). Het is belangrijk dat je voor een half jaar financieel weerstandsvermogen hebt.

Roders:

“Recruitment-trajecten duren wel enkele maanden. Je doet het goed als je binnen 4 maanden de eerste plaatsing hebt en de eerste rekening kunt versturen. Vanaf de 7e maand moet je er van kunnen leven.”

Goed ‘searchen’

Als recruiter bij Compagnon moet je naar twee kanten acquisitie plegen. Je werft opdrachtgevers en je werft kandidaten. Roders: “En dat zijn niet de kandidaten die vanzelf komen binnenlopen. Als je een klassieke advertentie zet voor een functie, dan bereik je hooguit 15% van de mensen die je zou kunnen bereiken.

En iemand die ‘het verschil maakt’ vind je zo niet. Je moet goed kunnen ‘searchen’, en wij ondersteunen je daarbij. Opdrachtgevers vind je het beste door ze persoonlijk te ontmoeten. Een opdrachtgever wil je eerst kennen en vertrouwen. Het merk Compagnon geeft je daarbij een prima uitgangspositie.”

De franchisenemer: Manuel Diez

In 2012 zijn 3 vaste medewerkers als eerste franchisenemers aan de slag gegaan. “Dat is de beste stap die ik ooit heb gemaakt”, zegt Manuel Diez, als franchisenemer acief in de rayons Rotterdam en Den Haag. “Als zelfstandig ondernemer binnen Compagnon heb je volop kansen.”

Diez heeft zelf ervaren dat je als ondernemer nét een stapje meer doet. “Ik droeg voor een vacature bij een uitgever een kandidaat aan die perfect paste. Alleen zat hij al 1,5 jaar thuis, waardoor hij werd afgewezen. Vroeger had ik het daar misschien bij gelaten. Nu ben ik er alsnog achteraan gegaan, heb de klant er van overtuigd dat de man minstens een gesprek verdiende. Ze vonden hem een perfecte kandidaat en hebben hem aangenomen.”

De sector Sales is het specialisme van Diez. ‘Sales-afdelingen zijn in een bedrijf vaak een buitenbeentje. Andere afdelingen doen hun werving keurig via de HR-afdeling, maar Sales-mensen doen het liever zelf. Ik had al een goed netwerk, dus dat biedt voor mij volop kansen.”

“Acquireren van opdrachtgevers is een andere tak van sport dan kandidaten vinden. Met opdrachtgevers bouw je vaak een langlopende relatie op. In mijn rayon staan al 800 opdrachtgevers in onze database. Kandidaten moet je echt zoeken. Zeker omdat de beste mensen vaak al leuk werk hebben, en niet direct beschikbaar zijn.”

 

Compagnon2

Recent bekeken formules

Vraag informatie aan
×