Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd
Maak favoriet Verwijder favoriet

Franchisen bij LMI Nederland

Bent u een ondernemende business coach?

Leadership Management International (LMI) begeleidt medewerkers in bedrijven om effectiever te worden en de leiderschapskwaliteiten in zichzelf te ontdekken en te benutten. Gewaardeerde punten van LMI franchise zijn de meetbare resultaten en de ‘training on the job’. Training en begeleiding vindt plaats op locatie tijdens het werk van de cliënt. En dat slaat aan.

LMI1

Leiderschap & managers

In de huidige wereld zijn er veel managers en te weinig leiders te vinden. De vraag die dan ook vaak gesteld wordt is: Kan men leiderschap leren? Het antwoord is: Ja! De capaciteit voor leiderschap zit in essentie in iedereen, maar de meeste mensen nemen nooit de tijd om het te ontwikkelen; ook omdat ze vaak niet weten hoe. Leiderschap staat namelijk voor inzicht, daadkracht, doorzettingsvermogen, moed en toewijding. Persoonlijke inbreng die zorgt dat initiatieven resulteren in constante voortgang en waardevolle resultaten.

Visie/ Missie/ Meetbare resultaten

Onze internationale missie is: “Developing Leaders worldwide to their full potential”. Onze missie hier in Nederland is dan ook: “Voor elke klant meetbare resultaten realiseren richting diens belangrijke doelen”.

Overtuigend punt van LMI is dat het resultaat concreet en meetbaar is. Vooraf wordt met iedere cliënt besproken wat de doelstelling is, wanneer er sprake is van succes en hoe dat gemeten wordt. De opbrengst van het LMI-programma is eenvoudig in meetbare resultaten te kwantificeren. Het kunnen concretiseren van geleverde resultaten leidt tot tevreden klanten: Maar liefst meer dan 80% (!) van de bedrijven komt terug voor een volgend programma.

Groei als LMI franchisenemer

Behalve persoonlijk groeien kunnen franchisenemers ook hun bedrijf laten groeien door managing partners in dienst te nemen. Franchisenemer Jan Berkelmans: “Om aan de vraag te kunnen voldoen wil ik er graag dit jaar nog een tweede managing partner bij hebben.”

Voorwaarden franchisenemer worden

Ervaring als consultant, trainer of coach is niet nodig, de starterstraining van LMI voorziet u in alle benodigde competenties. Om deze rol goed te kunnen invullen is het volgende van belang:

  • Passie om mensen te helpen ontwikkelen;
  • Een praktische en resultaatgerichte houding;
  • De wil om zelf voortdurend te blijven leren en ontwikkelen;
  • Leidinggevende ervaring;
  • Bereidheid om samen te werken met gelijkgestemde collega’s;
  • Ervaring met B2B-verkopen is niet nodig maar wel een pré.
Interesse? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op!
Leadership Management franchise                                                                                                                                     Aangesloten bij De Nationale Franchisegids - logo voor op website formule
Maak favoriet Verwijder favoriet

Ontwikkeltrajecten LMI voorzien in groeiende behoefte

‘Het draait om leiderschap, samenwerken en effectiviteit’

De groei zit erin bij LMI, een formule voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ook in een jaar waarin, als gevolg van de pandemie, alles anders is. “Sterker nog: door COVID zijn er veel mensen en organisaties die zich bezinnen op wat er allemaal verandert”, aldus franchisegever Edwin Hoek van LMI Nederland. “Vraagstukken rond strategie, motiveren, persoonlijk leiderschap en effectief werken. Precies het soort vraagstukken waar LMI ze bij kan begeleiden.”

‘De wereld blijft gewoon veranderen’

LMI is een formule met ontwikkeltrajecten die gegarandeerd de prestaties van ondernemers, leidinggevenden en ondernemingen verbeteren. Wereldwijd heeft LMI in meer dan 80 landen vestigingen. Met veel genoegen ziet de franchisegever van LMI in Nederland, Edwin Hoek, dat de groei in 2020 ondanks praktische beperkingen eigenlijk gewoon heeft doorgezet.

Het team van LMI in Nederland telt nu 13 ondernemers. Een aantal franchisenemers werkt met zelfstandige managing partners. “Zij hebben volop prospects. Hoewel onze mogelijkheden om die fysiek te ontmoeten in 2020 werden ingeperkt, groeiden de interesse en commitment gewoon door. Mensen hebben altijd doelen om te bereiken, organisaties herpakken zich en de wereld blijft gewoon veranderen.”

Ook LMI werd verrast door COVID en de maatregelen die in Nederland en het buitenland werden genomen. In maart zouden wij deelnemen aan een wereldwijde LMI-conferentie in de Verenigde Staten. “Twee dagen voordat we zouden vertrekken, werden alle vluchten naar de VS geschrapt”, vertelt Hoek. “Die conferentie heeft deels wel plaatsgevonden, maar dan via Zoom.”

Fysiek of online

De reguliere franchisenemers-bijeenkomsten in Nederland vinden sindsdien ook online plaats. “Eigenlijk spreken we elkaar vaker dan voorheen. Hopelijk kunnen we in 2021 ook weer écht samenkomen, want het is zinvol om elkaar ook af en toe fysiek te ontmoeten.”

Ook bij klanten speelt dit. Hoek: “Een nieuwe collega zou net een managementteam van 5 personen gaan begeleiden. Dat werd even uitgesteld, maar in mei konden ze gelukkig alsnog starten. Deelnemers kunnen we ook online begeleiden, maar niet alle klanten zijn daar op ingericht.”

Bewezen concept

“De behoefte aan onze dienstverlening blijft bestaan. Voor ons is er altijd werk. LMI heeft een wereldwijd ruim bewezen concept; in 80 landen en 28 talen. We zijn daarmee sterk onderscheidend omdat we echte groei faciliteren en ook tastbare zakelijke resultaten garanderen, waardoor klanten verzekerd zijn van een uitstekend rendement.”

“De behoefte is goed merkbaar”, stelt Hoek, “Organisaties bezinnen zich op de manier waarop ze samenwerken. Op bedrijfsniveau, maar ook op persoonlijk niveau. Hoe speel je in op veranderingen? Nu is het de pandemie, maar er kunnen allerlei redenen zijn voor verandering. Door onze programma’s te volgen, ontwikkelen mensen zich echt als leider, gaan ze op een andere manier denken en doen, en worden ze minder kwetsbaar voor veranderingen. Zo noemde gisteren een klant, ondanks de ook voor zijn bedrijf zeer nadelige tijden, het jaar 2020 een fantastisch jaar. Op mijn weg terug naar kantoor, belde een klant van het eerste uur dat hij net een groot bedrijf heeft overgenomen. Dat wil toch iedereen?”

Beter dan training of cursus

“Wij worden vaak in het hoekje van cursussen en trainingen gestopt”, is de ervaring van LMI-franchisegever Edwin Hoek. “Ten onrechte.”

“Een training of cursus leidt vrijwel nooit tot een structurele verandering in de bedrijfscultuur, werkwijze en resultaten. Je bent daarbij een dag of een paar dagen weg van je werkplek en als terugkomt is het druk, zakt het geleerde snel weg en doe je er in de praktijk meestal niets meer mee. Wij gaan een stuk dieper, omdat we in de praktijk op maat helpen implementeren wat werkt. Wij ontwikkelen mensen in organisaties zodat er gegarandeerd betere resultaten worden geboekt.

“Soms denken mensen dat wij alleen personen ontwikkelen”, heeft Hoek ervaren. “Maar wij ontwikkelen juist ook volledige organisaties, in samenhang, waardoor mensen als één gaan samenwerken en samen focussen op wat ze willen bereiken. Wij helpen elke deelnemer om persoonlijk het verschil te maken en elke organisatie om een direct meetbaar rendement op de investering te boeken.”

“Uiteindelijk gaat het erom dat het bedrijf of de organisatie waarbij je werkt gezond is, groeit en bijdraagt aan deze wereld. De beste en snelste manier om dat te bereiken is door jezelf als persoon en bedrijf steeds weer opnieuw uit te vinden. Persoonlijke ontwikkeling is daarbij de drijvende kracht!”

Leiding op afstand

Een van de LMI-franchisenemers is Evert Lassche. Zijn LMI Nederland vestiging in Noord-Holland is in 6 jaar flink gegroeid. Er is werk voor 4 managing partners en het aantal opdrachten blijft groeien. Afgelopen najaar publiceerde Lassche een blog ‘Leidinggeven op afstand’. “Veel leidinggevenden zijn gewend om alleen maar op de werkvloer leiding te geven. En hoe gaat dat dan als de medewerkers vanuit huis moeten werken? Dan moet je op een andere manier gaan sturen. Je ziet elkaar niet meer bij de koffieautomaat. Werknemers moeten meer zelfstandig invulling geven aan hun werk. Dat leidt tot de vraag: Hoe richt je dat effectief in?”

Het gaat om de mensen

“Als leidinggevende in een bedrijf moet je van je mensen houden”, stelt Kees van der Wal, die in 2019 als managing partner bij LMI begon. “Succes gaat niet om de aandeelhouders, maar om de mensen. Al toen ik kennismaakte met LMI sprak de methode me enorm aan. De waarden en ethiek die het fundament vormen van de methode passen precies bij mij.”

Van der Wal heeft zijn hele loopbaan in het bedrijfsleven doorgebracht. “Ervaring heb je wel nodig, want je moet de uitdagingen kennen en de taal spreken. Ik heb me tijdens mijn hele carrière gericht op effectief werken en communicatie. Het ontwikkelen van mensen op dat gebied is heel boeiend.”

“Als leidinggevende in
een bedrijf moet je van je mensen houden”

‘De franchise waar franchisenemers écht samenwerken’

Bij LMI ben je als franchisenemer natuurlijk zelfstandig ondernemer. Maar dat wil niet zeggen dat je er alleen voor staat.  Je wordt om te beginnen ondersteund in je persoonlijke groei door het doorlopen van ontwikkelprogramma’s van LMI. Daarnaast staan collega’s altijd met raad en daad klaar wanneer dat nodig is.

“We werken ook veel samen aan de ontwikkeling van LMI, en franchisenemers helpen elkaar door het delen van ideeën en ontwikkelingen”, vertelt franchisegever Edwin Hoek. “Zo hebben we in 2020 bijvoorbeeld met 7 collega’s voor acquisitie een ‘sales funnel’ ontworpen, ingericht en in gebruik genomen. We doen onze interne verkooptrainingen nu ook online. Naast onze maandelijkse teammeeting hebben we ook veel persoonlijk contact. Zeker sinds we allemaal videochatten, spreken we elkaar misschien nog wel vaker dan voorheen.”

Elkaar inspireren

In Noord-Holland heeft franchisenemer Evert Lassche vorig jaar een LMI-workshop “Grip op je waardevolle tijd” ontwikkeld. Ondernemers kunnen zo laagdrempelig kennismaken met LMI. “Dat werkte ontzettend goed”, vertelt Lassche. “LMI collega’s mogen ons concept gebruiken en zelf ook uitvoeren. We hebben er samen nu ook een ‘videoworkshop’ van gemaakt, die we klanten online aanbieden.”

“Ik spreek veel zelfstandige ondernemers die na een aantal jaar toch weer een omgeving zoeken waarin ze samenwerken met anderen. LMI biedt die samenwerking. Je kunt altijd een collega bellen, er worden veel gezamenlijke dingen gedaan. Je doet op die manier nieuwe inspiratie op en je staat er niet helemaal alleen voor.”

Gesprek met kandidaten

LMI blijft geïnteresseerd in mogelijke nieuwe franchisenemers. Hoek: “In België, in Noord-Holland en Noord-Brabant zijn we op dit moment in gesprek met mogelijke nieuwe collega’s. We zijn altijd wel met kandidaat-collega’s in gesprek om ons team te versterken.”

“In de gesprekken die we voeren, kijken we of een kandidaat normen en waarden hanteert die bij de onze passen. En natuurlijk ook of ze echt de passie hebben om mensen en organisaties in hun ontwikkeling te ondersteunen. Collega’s die zich niet alleen voor klanten maar ook voor elkaar inzetten, worden bij ons bijzonder gewaardeerd. Daarnaast mikken we op een team met diverse kwaliteiten. Door de verschillende invalshoeken kunnen we elkaar  en klanten nog meer versterken.”

Ontvang gratis meer informatie over LMI Nederland

Meer informatie over franchisen bij

LMI Nederland