Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd
Maak favoriet Verwijder favoriet

Franchisen bij Straetus

Incassobureau - Incassodiensten - debiteurenbeheer - kredietinformatie.

Van Straetus hebben wij geen opdracht ontvangen om informatie-aanvragen te verwerken. Onbekend is of zij wel op zoek zijn naar ondernemers. Risico is daarom aanwezig dat u geen respons ontvangt. De hieronder extra vermelde formules zijn actief in dezelfde branche en hebben expliciet aangegeven op zoek te zijn naar ondernemers/franchisenemers. Ook bij hen kunt u vrijblijvend informatie aanvragen

Je kunt maximaal 5 formules selecteren per aanvraag
Je kunt maximaal 5 formules selecteren per aanvraag
Maak favoriet Verwijder favoriet

Straetus begon in 2009 als eerste incassobureau een franchiseformule. Inmiddels zijn er twintig vestigingen geopend. De franchisegevers en een franchisenemer doen in een interview hun boekje open over de formule.

De franchisegevers: Crijn Janssen en Dennis Kuipers

Wat maakt dit incassobureau nu zo verschillend ten opzichte van de andere formules?

“Incasseren op een klantvriendelijke manier staat bij ons op nummer één. Zowel opdrachtgever als debiteur moeten op een plezierige manier door het traject geholpen worden. Wij zijn er niet om er met de botte bijl doorheen te hakken en enkel resultaatgericht te werk te gaan, het oplossingsgerichte denken is veel belangrijker. Dit komt terug in onze drie pijlers: persoonlijk, transparant en klantvriendelijk. Dat is lang niet altijd vanzelfsprekend bij een incassobureau. Daarnaast zijn wij uniek met onze huisbezoeken. Als de klant het wil of als het nodig is, komen onze incasso-specialisten op huisbezoek.”

Doen jullie ook nog mee aan de duurzaamheidstrend?

“In zoverre wij dat kunnen als incassobureau. We proberen het post- en papiergebruik te minimaliseren en zoveel mogelijk digitaal te werken.”

Straetus_incasso_franchisegever_klantvriendelijkHoe vertalen jullie Straetus naar de markt? 

“Straetus heeft eigenlijk twee gezichten. Aan de ene kant een landelijke uitstraling waar een sterke en complete organisatie achter zit, maar tegelijkertijd ook lokaal en dicht bij de ondernemers zitten die problemen ervaren.”

Over landelijk niveau gesproken, zit daar nog ruimte in voor uitbreiding?

“Daar zit inderdaad nog wel rek in. Momenteel telt Straetus 20 vestigingen en we verwachten dat we de komende jaren nog kunnen groeien naar 28 à 32 vestigingen.”

 

In welke gebieden achten jullie die groei nog mogelijk?

“De landelijke dekking is al goed voor elkaar, maar in Limburg en Noord-Holland zouden wij nog wel een aantal franchisenemers erbij willen hebben.”

En hoe ziet een goede franchisenemer eruit voor Straetus Incasso?

“Wij zien het liefst gedreven persoonlijkheden naar voren komen in een gesprek. Daarnaast zoeken wij commercieel gerichte denkers die weten van aanpakken. In gesprekken met opdrachtgevers en debiteuren moet een potentiële kandidaat sociaal sterk zijn en verbaal zijn mannetje kunnen staan.”

Welk type klanten moet een potentiële kandidaat zich voorstellen?

“Simpel. Alle types. Wij bedienen een breed scala, van de zzp-er op de hoek die 1 factuur per week stuurt tot grote bedrijven met meer dan 500 werknemers die 1000 facturen per week verzenden.”

Hoe draagt de landelijke organisatie van Straetus Incasso hierin bij?

“Wij begeleiden iedere franchiser op commercieel en inhoudelijk gebied. Daarnaast worden er trainingen gehouden voor telefonische acquisitie. Ook hebben wij op het hoofdkantoor continu specialisten bereikbaar voor de juridische toetsing van stukken. Verder nemen wij de zelfstandige ondernemers werk uit handen door inkoopvoordelen te bieden, reclame-uitingen te verzorgen en het organisatiebrede managementsysteem te faciliteren.”

 

De franchisenemer: Roland de Wit

Wanneer ben je franchisenemer geworden van Straetus en waarom heb je voor Straetus gekozen?

“Aankomend december ben drie jaar actief als franchisenemer bij Straetus. Ik heb voor Straetus gekozen omdat mij de persoonlijkheid van Straetus erg aansprak. Dit gevoel had ik niet zo sterk bij andere franchise formules waar ik mee in gesprek was.”

Waarom de keuze voor een franchise en niet voor een eigen onderneming?

“Waarom zou ik het wiel opnieuw uitvinden als er al een wiel voor mij klaarstaat? Ik heb goede ervaringen met franchisegevers uit de kapperswereld waar ik hiervoor actief was. Mijn vrouw werkt ook met franchiseformules en deze bevallen erg goed. Het werken met franchiseformules geeft een snelle voorsprong door de kennis die andere al bezitten.”


Hoe is de opstartfase verlopen en hoe heeft Straetus hiermee geholpen?

“In de opstartfase kon ik goed merken dat ik met een groep jonge mensen  kwam te werken. De begeleiding is in loop der jaren erg veranderd. De begeleiding was in het begin wat mager. Nu is dat anders, samen hebben we een goede  manier gevonden voor de begeleiding. Ik ben hier erg over te spreken.”

Hoe komt de klantenwerving tot stand?

“Toen ik hier kwam werken probeerden we vooral klanten te werven door koude acquisitie. Al snel had ik door dat dit niet een juiste manier was om klanten te werven, daar zijn we dus ook maar snel mee gestopt. Ik ben de bedrijven zelf gaan bezoeken. Ik vertelde wie ik was en wat ik voor deze mensen kon betekenen. Op deze manier heb je direct persoonlijk contact en werf je meer klanten. Wij adviseren onze klanten ook in wat zij het beste kunnen doen om ervoor te zorgen dat zij hun facturen op tijd betaald krijgen. Het is dus belangrijk om constant te blijven groeien omdat bestaande klanten minder debiteuren hebben ”

Over welke eigenschappen moet een ondernemer in de financiële dienstverlening beschikken?

“Geduld is erg belangrijk, daarnaast is het erg belangrijk dat je hard moet willen werken. Startende ondernemers onderschatten snel hoe hard je eigenlijk moet werken. Veel geven aan dat ze wel 60 uur per week willen werken, maar in de praktijk vinden ze 30 uur al snel genoeg. Het is de eerste twee tot 3 jaar gigantisch hard buffelen, als je dan alles op de rit hebt kun je iets rust nemen.”

Als ondernemer in Zeeland moet je vooral…..?

“Dat is in Zeeland niet anders dan in een andere regio, je moet er gewoon tussen passen. In de Randstad of Friesland heb je ook een bepaalde manier van omgaan met elkaar. Je moet dus als ondernemer in Zeeland de gebruiken kennen van je klanten”

Straetus Incasso West-Brabant

Het gaat om een gezonde winstgevende onderneming met flink potentieel voor verdere groei. De onderneming wordt vanwege persoonlijke omstandigheden door de ondernemer ter overname aangeboden. De franchisenemer maakt gebruik van de uitgebreide back office en ...

Dienstverlening
Overnameprijs

€ 25.000

Omzet

Wordt nader bekend gemaakt

Oppervlakte

N.v.t

Adres

West-Brabant, Noord-Brabant

Bekijk vestiging
Bekijk vestiging
Vraag informatie aan
×