Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd
Maak favoriet Verwijder favoriet

Franchisen bij Dunkin’

Dunkin´ werkt in Nederland uitsluitend met eigen vestigingen en doet dus niet aan franchise. Ondernemers kunnen geen zelfstandige vestiging openen van Dunkin´. Vandaar kan er géén franchise informatie worden aangevraagd.

Dunkin’ franchise in Nederland

Dunkin’ is van oorsprong een Amerikaanse franchiseformule. De keten werd in 1948 opgericht als ‘Open Kettle’, maar in 1950 veranderde het de naam in Dunkin’. In 1955 contracteerde Dunkin’ de eerste franchisenemer, in Worcester, Massachusetts. Sindsdien is de formule flink gegroeid. Inmiddels heeft Dunkin’ wereldwijd meer dan 12.000 vestigingen. De eerste Nederlandse vestiging opende op 23 maart 2017, in Amsterdam. Inmiddels telt de formule 44 vestigingen in Nederland.

Innovatie

De formule kenmerkt zich door de digitale innovatie. Met de Dunkin’ Mobile® App kunnen klanten direct betalen met hun virtuele Dunkin’ Card. Ook kan men het menu bekijken, dichtstbijzijnde restaurant opzoeken. En een DD Perks®-account openen voor mobiele kortingsbonnen, etc. In 2016 werd de Dunkin’ On-the-Go Ordering geïntroduceerd. Hierbij kunnen DD Perks-leden maximaal 24 uur van te voren een mobiele bestelling plaatsen. Een vestiging kiezen en de bestelling vervolgens ophalen.

Ook is er dit jaar in Nederland gestart met het openen van ‘mobile stores’. Deze rijdende pop-up winkels kunnen zich tijdelijk vestigen bij een winkelcentrum, festivals of evenementen. Dunkin’ is in 2021 een samenwerking aangegaan met Van der Valk groep. Er openen verscheidene vestigingen met een shop-in-shop concept in de hotels.

Franchisenemer worden van Dunkin’ 

Dunkin’ voorziet ruimte voor 160 vestigingen in Nederland. Ideale locaties voor een Dunkin’ vestiging zijn scholen, tankstations en ziekenhuizen. Achter de schermen wordt ook gesproken met grote retail organisaties, voor het openen van eventuele shop-in-shops.

Op dit moment wordt de productie uitgevoerd door een bakkerij in Amsterdam. Op termijn is het de bedoeling dat er meerdere bakkerijen in Nederland zorgen voor de productie.

De franchiseformule werkt in Nederland op dit moment met slechts 1 master franchisenemer voor alle vestigingen. Het is derhalve niet mogelijk om informatie aan te vragen bij deze franchiseformule.

Ondernemen in food? De in de food genoemde formules met logo zijn actief op zoek naar ondernemers/franchisenemers.

Klik hier om dat overzicht te bekijken en om vrijblijvend informatie aan te vragen.