Franchisevestigingen ter overname

Bestaand bedrijf kopen? Hier bieden franchiseformules en/of ondernemers hun franchisevestiging ter overname aan. Wil je dus een bestaand bedrijf (franchise) of een winkel/vestiging kopen? Jouw eigen franchise of eigen zaak beginnen? Hier kan je een vliegende start maken als ondernemer onder de naam van een franchiseformule.

Mocht de vestiging of de franchiseformule die je zoekt er niet bij staan, klik dan hier om tussen alle franchiseformules te zoeken.

De franchise vestigingen die op deze pagina ter overname staan zijn te koop. De overnameprijs, omzet en overige informatie worden in de meeste gevallen vrijgegeven. Dit doen we om een zo duidelijk mogelijk beeld te geven over de huidige situatie van een desbetreffende vestiging ter overname. Helaas is het in sommige situaties niet mogelijk om deze (soms privacygevoelige) informatie vrij online te publiceren. De meeste franchiseformules geven u in een later stadium inzage in de huidige (financiële) situatie van het bedrijf dat te koop wordt aangeboden.

Reden van verkoop

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom franchisenemers hun franchise vestiging te koop/ter overname aanbieden. Dit betekent daarom niet per definitie dat de franchisevestigingen die te koop staan, niet rendabel zijn. De meeste franchiseformules hebben franchisevestigingen ter overname.

Eventuele redenen van verkoop van de franchise winkel zijn: Pensioen van de ondernemer, verhuizing naar andere formule, einde van het franchise contract wat niet is verlengd, de franchisenemer gaat ander werk doen, et cetera.

Wanneer u een bestaande winkel koopt of overneemt, koopt u zich in bij een bestaande locatie van de formule. Dit kan vele voordelen hebben. U stapt in met een bestaande klantenkring, u genereert direct inkomsten, u kunt direct starten en het eventuele personeel is volledig ingewerkt.

Op zoek naar een nieuw te openen vestiging in plaats van een bestaande vestiging? Kijk hier voor de franchisemogelijkheden per regio.

Uw franchise ter overname aanbieden?

Neem contact met ons op over de mogelijkheden: (055) 8200 226 of info@denationalefranchisegids.nl

Lees meer

 

Zoeken...

Totaal: 91 gevonden

Bram’s Gourmet Frites Tilburg (wordt Bram Ladage)

Omschrijving:

Geopend op de mooiste locatie van Tilburg in 2017, de toenmalig franchisenemer heeft het wegens privéomstandigheden al na twee maanden het stokje over moeten geven. Vanaf dat moment heeft Bram Ladage de locatie in eigen beheer gedraaid, wat i.v.m de afstand vanaf het hoofdkantoor naar de vestiging niet ideaal was. De omzet heeft wat gefluctueerd de afgelopen jaren, maar tot aan de ‘lockdown’ zat de omzet van de vestiging weer aardig in de lift. De locatie draaide in 2019 ruim € 500.000,- . Dit met voornamelijk lokale medewerkers en support vanuit de formule. Verwacht wordt dat een ondernemer uit de omgeving, die de ‘local hero’van Tilburg wil worden en die ook bereid is om de kansen die er liggen op de drukke avonden (donderdag,vrijdag,zaterdag) te benutten, de omzet zeker nog substantieel kan stijgen.

Nu is de formule nog Bram’s Gourmet, maar die zal (op kosten van de formule) gerestyled worden naar de Bram Ladage formule.

Overnameprijs:
€ 170.000 (voor een nieuwe compleet ingerichte winkel)
Omzet:
In 2019 € 500.000
Oppervlakte:
50m² begane grond + 45m² opslag 1e verdieping
Adres:
Heuvelstraat 1, Tilbug Noord-Brabant

Bruna Geleen

Omschrijving:

Zeer rendabele Bruna winkel ter overname met met een Post en ING formule, plus een Geldmaat.

Omdat de ondernemer al twee andere vestigingen heeft en hij bovendien over een aantal jaren met pensioen gaat wordt deze vestiging ter overname aangeboden. Het gaat om een gezonde winstgevende vestiging met potentieel om dit nog verder uit te bouwen. Ook is er een goed functionerend team van gemotiveerde medewerkers die graag door wil gaan. Het succes van de winkel is o.a. te danken aan de sterke locatie (aan de Markt, nabij publiekstrekkers HEMA, Jan Linders en Bakker Bart), een PostNL-balie en een ING betaalautomaat.

Bruna is marktleider op het gebied van (kinder)boeken, tijdschriften, dagbladen en wenskaarten. Bovendien is Bruna één van de grootste aanbieders op het gebied van papier- en schrijfwaren, staatsloten, cadeau- en schoolartikelen.

Overnameprijs:
€ 40.000 (eigen vermogen)
Omzet:
Wordt nader bekend gemaakt
Oppervlakte:
200 m² BVO en 178 m² VVO
Adres:
Markt 108, Geleen Limburg
Bruna_Goes_Franchise

Bruna Goes

Omschrijving:

Bruna is marktleider in (kinder)boeken, tijdschriften, dagbladen en wenskaarten. Ook is Bruna één van de grootste aanbieders op het gebied van papier- en schrijfwaren, staatsloten, cadeau- en schoolartikelen. Bruna is al 154 jaar actief in Nederland. Met bijna 300 moderne winkels en een merkbekendheid van 97% zijn we dan ook niet weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld.

Deze winkel is nu nog een eigen winkel van Bruna en wordt dus geëxploiteerd door Bruna zelf. Bruna wil de winkel graag overdragen aan een franchisenemer. Het gaat om een gezonde winstgevende vestiging. Bruna Goes is in het centrum gevestigd op een absolute A1 toplocatie in het kernwinkelgebied van Goes. Voor deze winkel zoekt Bruna een franchisenemer die sterk verbonden is met de regio en ervaring heeft in de retail. In de winkel bevindt zich een drukbezocht servicepunt van PostNL en komende maand wordt er ook een servicepunt van ING geïnstalleerd.

 

 

Overnameprijs:
€ 40.000 (eigen vermogen)
Omzet:
€ 1.100.000
Oppervlakte:
vvo: 230 m²
Adres:
Lange Vorststraat 14, Goes Zeeland
Bruna_Heereveen_franchise

Bruna Hoogeveen

Omschrijving:

Bruna is met bijna 300 moderne winkels de belangrijkste aanbieder van boeken, tijdschriften, wenskaarten en schrijfwaren. Bruna is al 154 jaar actief in Nederland. Met een merkbekendheid van 97% zijn we dan ook niet weg te denken in het Nederlandse straatbeeld.

De Bruna is gelegen in het wijkwinkelcentrum de Weide in Hoogeveen. Er zijn hier diverse bekende Retailers die veel publiek trekken waaronder Kruidvat Albert Heijn, Super Coop en diverse goede speciaal zaken. In het voorjaar van 2022 komt er ook een Aldi supermarkt bij. Bruna Hoogeveen bevindt zich direct naast Kruidvat en er is gratis parkeren voor de deur.

Overnameprijs:
€ 45.000 (eigen vermogen)
Omzet:
Wordt nader bekend gemaakt
Oppervlakte:
bvo: 178 m², vvo: 160 m²
Adres:
De Weide 19, Hoogeveen Drenthe

Bruna regio Rotterdam

Omschrijving:

Bruna is met bijna 300 moderne winkels de belangrijkste aanbieder van boeken, tijdschriften, wenskaarten en schrijfwaren. Bruna is al 154 jaar actief in Nederland. Met een merkbekendheid van 97% zijn we dan ook niet weg te denken in het Nederlandse straatbeeld.

Binnen een ½ uur reistijd rond Rotterdam Noord bieden een aantal Bruna franchiseondernemers hun Bruna winkel ter overname aan.

Natuurlijk zijn deze winkels stuk voor stuk bewezen succesvol gebleken, maar vragen nu om een nieuwe en gemotiveerde ondernemer.

Overnameprijs:
N.o.t.k.
Omzet:
Wordt nader bekend gemaakt
Oppervlakte:
150 - 250 m²
Adres:
Wordt nader bekend gemaakt Zuid-Holland
Toon: items per pagina.

meer vestigingen ter overname

1 2 3 4 5 19

Papa John's Franchise

Ludwig & van Dam Franchise

Flynth_franchise