Franchise Wiki

Franchise_Wiki_Alle_Info

Wat is de Franchise Wiki

Momenteel bevind je je binnen de Franchise Wiki van De Nationale Franchise Gids. De Wiki is bedoeld voor iedereen die meer informatie wenst te vergaren rondom franchise. We bieden hier informatieve artikelen, kennisbanken, documenten en meer. De Nationale Franchise Gids is samengevoegd met partner Franchise-Wiki.nl. Alle informatie op deze website is naar De Nationale Franchise Gids verhuisd, zodat er één bron is voor alle relevante franchise informatie binnen Nederland.

De Franchise Wiki is een onderdeel van De Nationale Franchise Gids. Hier vind je informatie rondom alles wat te maken heeft met franchise. Het doel is om jou zoveel mogelijk informatie te verschaffen. Wij hebben als organisatie gemerkt dat er op deze markt weinig objectieve informatie te vinden is over franchising. Vandaar dat wij dit gebundeld hebben in onze Wiki.

Wij hebben een zo helder mogelijke indeling gemaakt. Je zult zien dat de Wiki globaal is verdeeld in 10 categorieën.

 

 

Voor wie is de Franchise Wiki

 De Franchise Wiki is bedoeld voor: 

Toekomstige ondernemers – Iedereen die geïnteresseerd is in ondernemen. Veel mensen beseffen vaak niet dat franchise een mogelijke vorm van ondernemen is. Dit terwijl dat in het huidige economische milieu franchise een hele goede keuze kan zijn. Ons doel is om deze groep goed te informeren over de mogelijkheden binnen franchise.

Potentieel franchisenemers – Een hoop bezoekers van onze website weten al dat ze franchisenemer willen worden. Ze weten enkel nog niet bij welke organisatie ze zich willen aansluiten. Ze oriënteren zich middels onze website maar zitten vaak nog met een aantal vragen.

Beginnende franchisegevers – Zelfs beginnende franchisegevers zitten vaak nog met een hoop vraagstukken. Niet iedereen voelt de behoefte om direct een jurist of adviseur in handen te nemen. Vaak ook omdat hier het budget niet voor aanwezig is. Ook deze groep van ondernemers willen we graag met Franchise Wiki helpen.

 

Hoofdstukken Franchise Wiki

Franchise Informatie – Op deze pagina vind je algemene informatie over franchise. Er worden diverse algemene begrippen behandeld en geven wij informatie over wat er komt kijken bij een informatie aanvraag. Daarnaast vind je diverse handige documenten gerelateerd aan franchise.

Juridisch Aangezien er vaak onduidelijkheden zijn bij het publiek over hoe een franchise formule precies zakelijk in elkaar steekt, hebben wij de categorie juridisch in het leven geroepen. Hier leggen wij alle juridische aspecten uit die komen kijken bij een franchise.

Geografisch – Omdat er binnen franchise vaak gewerkt wordt met verschillende vestigingen en werkgebieden komt hier ook een groot geografisch aspect bij kijken. Zo hanteert men begrippen als witte vlekkenplan, verkoopoppervlakte en verzorgingsgebied.

Financieel – Binnen deze pagina behandelen we alle financiële aspecten die komen kijken bij het ondernemen in franchisevorm. Voor zowel de franchisenemer als de franchisegever.

Eigen bedrijf starten –  Binnen deze pagina behandelen we alle begrippen die komen kijken bij het starten van uw eigen bedrijf.

Franchise vragen – Regelmatig ontvangen wij vragen van diverse bezoekers met betrekking tot het starten van een franchise formule, of het aansluiten bij een franchise formule. Daarnaast zijn er een hoop algemene franchise gerelateerde vragen die vrij gemakkelijk te beantwoorden zijn. Op deze pagina vind je antwoord op deze vragen.

Franchisenemer worden – Op deze pagina vind je alles dat er bij komt kijken om franchisenemer te worden. Van een keuze maken tot de investeringen en de opstartfase.

Franchisegever worden – Hoe rol je jouw bedrijf uit als franchiseformule? Van de voordelen en nadelen tot het juridische aspect en de expansie. Op deze pagina vind je de antwoorden op dergelijke vragen.

Franchisen vanuit een uitkering – Als je vanuit een uitkering een franchise onderneming wilt starten gelden er speciale regels. Op deze pagina vind je alles wat je moet weten met betrekking tot het franchisen vanuit een uitkering.

 

De informatie toch niet kunnen vinden? Geen probleem! Bezoek onze contactpagina en stel je vraag via het formulier of neem direct contact met ons op!