Franchise Wiki

franchise wiki

U bevindt zich momenteel binnen de Franchise Wiki van De Nationale Franchise Gids! Deze Wiki is bedoeld voor iedereen die meer informatie wenst te vergaren rondom franchise. We bieden u hier informatieve artikelen, kennisbanken, documenten en meer!

Onlangs zijn we samen gegaan met partner Franchise-Wiki.nl. Alle informatie op deze website is nu naar De Nationale Franchise Gids verhuisd zodat u 1 bron heeft voor alle relevante franchise informatie uit Nederland.

Wat is de Franchise Wiki?

De Franchise Wiki is het nieuwe platform van De Nationale Franchise Gids waarin u informatie vindt rondom alles wat te maken heeft met franchise. Het doel is om u, de bezoeker, zoveel mogelijk informatie te verschaffen. Als het goed is bent u namelijk op deze pagina beland omdat u of interesse heeft om franchisenemer te worden, of meer informatie zocht over franchise. Wij hebben als organisatie namelijk gemerkt dat er op deze markt weinig objectieve informatie te vinden is over franchising.

Wij hebben een zo helder mogelijke indeling gemaakt om zo de informatie verschaffing zo direct mogelijk te houden. U zult zien dat de Wiki globaal is verdeeld in 9 categorieën:

Voor wie is de Franchise Wiki?

 De Franchise Wiki is bedoeld voor:

Toekomstige ondernemers – Iedereen die geïnteresseerd is in ondernemen. Veel mensen beseffen franchise informatievaak niet dat franchise een mogelijke vorm van ondernemen is. Dit terwijl dat in het huidige economische milieu franchise een hele goede keuze kan zijn. Ons doel is om deze groep goed te informeren over de mogelijkheden binnen franchise.

Potentieel franchisenemers – Een hoop bezoekers van onze website weten al dat ze franchisenemer willen worden. Ze weten enkel nog niet bij welke organisatie ze zich willen aansluiten. Ze oriënteren zich middels onze website maar zitten vaak nog wel met een aantal vragen.

Beginnende franchisegevers – Zelfs beginnende franchisegevers zitten vaak nog met een hoop vraagstukken. Niet iedereen voelt de behoefte om direct een jurist of adviseur in handen te nemen. Vaak ook omdat hier het budget niet voor aanwezig is. Ook deze groep van ondernemers willen we graag met Franchise Wiki helpen.

Hoofdstukken Franchise Wiki?

Franchise Informatie –  Op deze pagina vindt u algemene informatie over franchise. Er worden diverse algemene begrippen behandeld en ook geven we u informatie over wat er komt kijken bij een informatie aanvraag. Daarnaast geven we wat meer informatie over onze Franchise Gids en vindt u er diverse handige documenten gerelateerd aan franchise.

Juridisch – Aangezien er vaak onduidelijkheden zijn bij het publiek over hoe een franchise formule precies zakelijk in elkaar steekt, hebben wij de categorie juridisch in het leven geroepen. Hier leggen wij alle juridische aspecten uit die komen kijken bij een franchise.

Geografisch – Omdat er binnen franchise vaak gewerkt wordt met verschillende vestigingen en werkgebieden komt hier ook een groot geografisch aspect bij kijken. Zo hanteert men begrippen als witte vlekkenplan, verkoopoppervlakte en verzorgingsgebied.

Financieel – Binnen deze pagina behandelen we alle financiële aspecten die komen kijken bij het ondernemen in franchisevorm. Voor zowel de franchisenemer als de franchisegever.

Eigen bedrijf starten –  Binnen deze pagina behandelen we alle begrippen die komen kijken bij het starten van uw eigen bedrijf.

Franchise vragen – Regelmatig ontvangen wij vragen van diverse bezoekers met betrekking tot het starten van een franchise formule, of het zich aansluiten bij een franchise formule. Daarnaast zijn er een hoop algemene franchise gerelateerde vragen die vrij gemakkelijk te beantwoorden zijn. Op deze pagina vindt u antwoord op deze vragen, en meer!

Franchisenemer worden – Op deze pagina kunt u alles vinden wat er bij komt kijken om franchisenemer te worden. Van een keuze maken tot de investeringen en de opstartfase.

Franchisegever worden – Hoe rolt u uw bedrijf uit als franchiseformule? Van de voordelen en nadelen tot het juridische aspect en de expansie. Op deze pagina vindt u de antwoorden die u zoekt.

Franchisen vanuit een uitkering – Als u vanuit een uitkering een franchise onderneming wilt starten gelden er speciale regels. Op deze pagina vindt u alles wat u moet weten met betrekking tot het franchisen vanuit een uitkering.

De informatie toch niet kunnen vinden?
Geen probleem! Bezoek onze contactpagina en stel uw vraag via het formulier. Wij nemen z.s.m. contact met u op! U kunt uw vraag natuurlijk ook via de chat stellen.

skyscraper-banner-website

banner-volop-kansenV2

franchise-season-art-class