Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Franchise wiki

Franchise wiki

Momenteel bevind je je binnen de Franchise Wiki van De Nationale Franchise Gids. De Wiki is bedoeld voor iedereen die meer informatie wilt rondom franchise en fungeert als een encyclopedie. We bieden hier informatieve artikelen, kennisbanken, documenten en meer.

De Franchise Wiki is een onderdeel van De Nationale Franchise Gids. Hier vind je informatie rondom alles wat te maken heeft met franchise. Het doel is om jou zoveel mogelijk informatie rondom franchise te verschaffen. Wij hebben als organisatie gemerkt dat er op deze markt weinig objectieve informatie te vinden is over franchising. Vandaar dat wij dit gebundeld hebben in onze Wiki. Wij hebben een zo helder mogelijke indeling gemaakt.

Alle begrippen op een rij

Voor wie is de Franchise Wiki?

Ondernemers/franchisenemers – Iedereen die geïnteresseerd is in ondernemen. Veel mensen beseffen vaak niet dat franchise een mogelijke vorm van ondernemen is. Dit terwijl dat in het huidige economische milieu franchise een hele goede keuze kan zijn. Ons doel is om deze groep goed te informeren over de mogelijkheden binnen franchise.

Potentieel franchisenemers – Een hoop bezoekers van onze website zijn al franchisenemer. Zij bezoeken onze website voor nieuws, informatie en oriënteren zich middels onze website naar een andere franchiseformule.

Franchisegevers – Zelfs beginnende franchisegevers zitten vaak nog met een hoop vraagstukken. Niet iedereen voelt de behoefte om direct een jurist of adviseur in handen te nemen. Vaak ook omdat hier het budget niet voor aanwezig is. Ook deze groep van ondernemers willen we graag met de Franchise Wiki helpen.

De Franchise Wiki hoofdstukken

Franchise Informatie – Op deze pagina vind je algemene informatie over franchise. Er worden diverse algemene begrippen behandeld en geven wij informatie over wat er komt kijken bij een informatie aanvraag. Daarnaast vind je diverse handige documenten gerelateerd aan franchise.

Juridisch – Aangezien er vaak onduidelijkheden zijn bij het publiek over hoe een franchise formule precies zakelijk in elkaar steekt, hebben wij de categorie juridisch in het leven geroepen. Hier leggen wij alle juridische aspecten uit die komen kijken bij een franchise.

Geografisch – Omdat er binnen franchise vaak gewerkt wordt met verschillende vestigingen en werkgebieden komt hier ook een groot geografisch aspect bij kijken. Zo hanteert men begrippen als verkoopoppervlakte en verzorgingsgebied.

Financieel – Binnen deze pagina behandelen we alle financiële aspecten die komen kijken bij het ondernemen in franchisevorm. Voor zowel de franchisenemer als de franchisegever.

Eigen bedrijf starten –  Binnen deze pagina behandelen we alle begrippen die komen kijken bij het starten van uw eigen bedrijf.

Franchise vragen – Regelmatig ontvangen wij vragen van diverse bezoekers met betrekking tot het starten van een franchise formule, of het aansluiten bij een franchise formule. Daarnaast zijn er een hoop algemene franchise gerelateerde vragen die vrij gemakkelijk te beantwoorden zijn. Op deze pagina vind je antwoord op deze vragen.

Franchisenemer worden – Op deze pagina vind je alles dat er bij komt kijken om franchisenemer te worden. Van een keuze maken tot de investeringen en de opstartfase.

Franchisegever worden – Hoe rol je jouw bedrijf uit als franchiseformule? Van de voordelen en nadelen tot het juridische aspect en de expansie. Op deze pagina vind je de antwoorden op dergelijke vragen.

Franchisen vanuit een uitkering – Als je vanuit een uitkering een franchise onderneming wilt starten gelden er speciale regels. Op deze pagina vind je alles wat je moet weten met betrekking tot het franchisen vanuit een uitkering.

Vrijblijvend franchise informatie ontvangen

Ondernemer worden? Zoek en vind jouw franchiseformule!

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste franchisekansen!

Lees meer

De Nationale Franchise Gids

Bestel de Gids met informatie over alle franchiseformules in Nederland!

Lees meer

Recent bekeken formules

×