Algemene Begrippen

office-625892_1920-2Definities van de meest gebruikte begrippen in franchise

Binnen deze pagina vindt u informatie over de meest gebruikte begrippen binnen de wereld van franchise. Omdat er binnen de franchise een aantal termen worden gehanteerd die veelal als jargon worden gezien vonden wij het van belang u een heldere uitleg te geven over deze begrippen. Ontbreekt er volgens u een term of begrip? Dan kan u dit altijd bij ons aangeven. Wij zullen dan deze term opnemen in deze pagina.

Franchise begrippen

Overige soorten begrippen

Om een duidelijk overzicht te behouden binnen deze Wiki zijn er ook een aantal specifiekere categorieën in het leven geroepen voor de uitleg van bepaalde vraagstukken en begrippen. Mocht u een begrip zoeken die gerelateerd is aan een van de onderstaande pagina’s, dan raden wij  u aan binnen deze pagina’s te zoeken.

Juridisch – Op deze pagina geven wij uitleg over een aantal juridische aspecten, vraagstukken en begrippen uit de franchise. Omdat franchise een aparte vorm van ondernemen is gaat het ook gepaard met zijn eigen juridische bepalingen. Er bestaan zelfs volledige advocatenkantoren gericht op franchise. Daarom hebben wij hier een aparte categorie voor ingericht.

Financieel – Net zoals iedere vorm van ondernemen zijn de financiën een groot aspect van franchise. Naast de reguliere facetten als omzet, winst en dividend komen er specifieke termen kijken bij franchising. Binnen deze pagina vindt u veel informatie rondom deze begrippen.

Geografisch – Wellicht een term waar u niet direct aan zult denken, maar er komen bij franchise ook een aantal geografische aspecten kijken. Omdat er met franchise vaak gewerkt wordt met eigen (exclusieve) gebieden en vestigingen komen de geografische bepalingen al snel ter sprake. Wat is het verzorgingsgebied van een formule? En hoeveel omzet zit er mogelijk in dit gebied? Deze pagina behandeld deze onderwerpen.

Heeft u een franchise gerelateerde vraag?

Het kan natuurlijk ook zijn dat u een inhoudelijke vraag heeft over franchise. Daarvoor hebben wij de categorie Franchise Vragen in het leven geroepen. Binnen deze categorie proberen wij op de meest gestelde vragen antwoord te geven.

skyscraper-banner-website

banner-volop-kansenV2

franchise-season-art-class