Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Eigen vermogen

Eigen vermogen, wat is dat?

Om te kunnen beginnen met een eigen franchiseonderneming, moet je beschikken over eigen vermogen. Dit vereiste eigen vermogen is nodig om een lening af te sluiten bij de bank om de totale investering te financieren. Het eigen vermogen is het geld waarover je beschikt, dit wordt berekend door bijvoorbeeld een optelsom van de overwaarde van je eigen woning, bank, tegoeden en andere bezittingen.

Om een lening te kunnen krijgen bij een bank stelt de bank altijd als voorwaarde dat er een eigen vermogen aanwezig is. Tot vijf jaar geleden werd een overwaarde eigen woning hierin ook door de bank meegenomen. Helaas is dat tegenwoordig niet meer zo. De bank kijkt tegenwoordig met name naar de liquide situatie, dus wat er voor banksaldo en/of effecten e.d. aanwezig is. Een mogelijke overwaarde eigen woning heeft meer een ondersteunende functie, alleen op basis daarvan zal de bank niet snel meer een lening verstrekken.

 

Hoeveel benodigd eigen vermogen heb ik nodig?

Hoeveel eigen vermogen wordt gevraagd, zal per franchiseformule en situatie verschillen. Gemiddeld ligt dit rond de 20 à 40%. Indien u hier klikt gaat u naar een pagina met een overzicht van alle franchiseformules van Nederland. Ook kunt u hier de franchises selecteren op de hoeveelheid benodigd eigen vermogen. Stel dat u beschikt over een eigen vermogen van € 50.000 dan kunt u daar eenvoudig de franchises selecteren die hiervoor in aanmerking komen.

Bij iedere formule is aangegeven hoeveel eigen vermogen er ongeveer benodigd is. Dit is een gemiddelde, het hangt namelijk natuurlijk ook af van de individuele omstandigheden, bijv. hoe groot de vestiging is, het lokale huurprijsniveau, et cetera.

Vrijblijvend franchise informatie ontvangen

Ondernemer worden? Zoek en vind jouw franchiseformule!

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste franchisekansen!

Lees meer

De Nationale Franchise Gids

Bestel de Gids met informatie over alle franchiseformules in Nederland!

Lees meer

Recent bekeken formules

×