Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Franchise Begrippen

Franchise Begrippen

Definities van de meest gebruikte franchise begrippen

Binnen deze pagina vind je informatie over de meest gebruikte franchise begrippen. Omdat er binnen franchise een aantal termen worden gehanteerd die veelal als jargon worden gezien, vinden wij het belangrijk om een heldere uitleg te geven over deze begrippen.

Franchise begrippen

Overige soorten Franchise begrippen

Om een duidelijk overzicht te geven zijn er een aantal specifiekere categorieën in het leven geroepen voor de uitleg van bepaalde vraagstukken en begrippen. Mocht je een begrip zoeken die gerelateerd is aan een van de onderstaande pagina’s, dan raden wij je aan binnen deze pagina’s te zoeken.

Juridisch – Op deze pagina geven wij uitleg over een aantal juridische aspecten, vraagstukken en begrippen uit de franchise. Omdat franchise een aparte vorm van ondernemen is gaat, het ook gepaard met zijn eigen juridische bepalingen. Er bestaan zelfs volledige advocatenkantoren gericht op franchise.

Financieel – Net zoals iedere vorm van ondernemen zijn de financiën een groot aspect van franchise. Naast de reguliere facetten als omzet, winst en dividend komen er specifieke termen kijken bij franchising. Binnen deze pagina vind je veel informatie rondom deze begrippen.

Geografisch – Wellicht een term waar je niet direct aan zult denken, maar er komen bij franchise ook een aantal geografische aspecten kijken. Omdat er bij franchise vaak gewerkt wordt met eigen (exclusieve) gebieden en vestigingen komen de geografische bepalingen al snel ter sprake. Wat is het verzorgingsgebied van de formule? En hoeveel omzet zit er mogelijk in dit gebied? Deze pagina behandeld deze onderwerpen.

Heb je een franchise gerelateerde vraag?

Het kan natuurlijk ook zijn dat je een inhoudelijke vraag hebt over franchise. Daarvoor hebben wij de categorie franchise vragen in het leven geroepen. Binnen deze categorie proberen wij op de meest gestelde vragen antwoord te geven.

Ontbreekt er volgens jou een term of franchise begrip? Dan kan je dit altijd bij ons aangeven, zodat wij de algemene begrippen kunnen uitbreiden.

Vrijblijvend franchise informatie ontvangen

Ondernemer worden? Zoek en vind jouw franchiseformule!

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste franchisekansen!

Lees meer

De Nationale Franchise Gids

Bestel de Gids met informatie over alle franchiseformules in Nederland!

Lees meer

Recent bekeken formules

×