Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Franchise branche

Wat is een franchise branche?

De term franchise branche wordt vaak gebruikt om een bepaalde groep van franchise formules aan te duiden. Deze formules worden onder een bepaalde branche geschaard door te kijken naar de activiteiten deze respectievelijke formule uitvoert. Over het algemeen worden er in Nederland vijf (5) verschillende branche-aanduidingen gebruikt; dienstverlening, food, non-food, wonen en mode.

De dienstverlening branche

Binnen deze branche vallen alle franchise formules die een dienst aanbieden aan de consument. Er wordt hier dus geen tastbaar product bij verkocht. Vaak worden ook alle formules die niet onder een andere branche geschaard kunnen worden tot de dienstverleningsbranche gerekend.

De food branche

De foodbranche bevat alle formules die te maken hebben met de verkoop, levering en bereiding van voedingsmiddelen. Bekende formules binnen deze branche zijn; New York Pizza en Domino’s Pizza.

Ook kunt u gaan franchisen in koffie of thee zoals het ondernemen in koffiespecialiteiten en een Doppio Espresso formule beginnen. Alle franchiseformules over koffie en thee hebben wij voor u hier op een rijtje gezet.

De non-food branche

De non-food branche bevat alle formules die een product verkopen aan de consument welke geen voedingsmiddelen zijn. Hierbij kunt u denken aan wenskaarten, boeken, gereedschap en benzine. Bekende formules binnen deze branche zijn; BP TankstationsBruna en Expert

De woonbranche

De woonbranche bevat alle franchise formules die te maken hebben met de woningmarkt. Hieronder vallen onder andere; hypothekers, meubelzaken en stylisten. Bekende formules binnen deze branche zijn: Grando Keukens en Bad en Decorette

De modebranche

De modebranche is de laatste binnen de verschillende franchise branches. Alle formules die te maken hebben met mode vallen onder deze branche. Veelal zijn dit kleding- en schoenenwinkels. Bekende franchiseformules uit de modebranche zijn; The Athlete’s Foot en Livera.

Vrijblijvend franchise informatie ontvangen

Ondernemer worden? Zoek en vind jouw franchiseformule!

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste franchisekansen!

Lees meer

De Nationale Franchise Gids

Bestel de Gids met informatie over alle franchiseformules in Nederland!

Lees meer

Recent bekeken formules

×