Geografisch

Waarom geografisch?

Het geografisch aspect van franchising wordt nog wel eens onderbelicht. Dit terwijl het een belangrijke factor is binnen franchise. Er wordt vaak niet gedacht aan de verschillende vestigingsgebieden van een formule en welke invloed deze wellicht hebben op de formule.  Zo zijn er ook formules die enkel bekend zijn in een bepaalde regio van het land. Vestigingen buiten de regio van deze formule hebben een kleinere kans van slagen.

Daarnaast zijn meerdere vestigingen ook bijna inherent aan franchise. Ondernemers moeten hun eigen geografische gebied hebben om hun onderneming te kunnen uitrollen. Dit gebied moet aan een aantal eisen voldoen. Voor zowel de franchisenemer als de franchisegever. De onderneming moet immers wel een kans van slagen hebben. Welke eisen een franchisegever precies moet stellen aan een gebied kan onderzocht worden voor een formule. Er zijn organisaties in Nederland die zich bezig houden met dergelijke activiteiten.

 

Geografische begrippen

 

VerkoopoppervlakteVerzorgingsgebiedFranchise locatiesWittte vlekkenplanABC locaties

 

 

Wilt u graag vrijblijvend in gesprek met een ervaren geografische specialist? Neem dan contact op met FirstRetail via info@firstretail.nl of bel met 055 8200 226.

Papa John's Franchise

Ludwig & van Dam Franchise

Flynth_franchise