Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Witte vlekkenplan

Witte vlekkenplan

Een witte vlekkenplan, wat is dat?

Een witte vlekkenplan is een plan waarmee een bedrijf  inzicht heeft in de geografische plaatsen, waar kansen of mogelijkheden liggen en plannen kan maken om daar naartoe uit te breiden. Dit geschiedt door de opgestelde vestigingscriteria te vergelijken met plaatselijke gegevens  die door een bedrijf zijn opgesteld. De resultaten worden zowel in een tabelvorm als op een kaart weergegeven.

Voorbeeld

Het voorbeeld betreft een bedrijf in levensmiddelen. Op deze kaart geven de groene gebieden aan dat de gebieden onderbewinkeld zijn, daar zijn dus nog vestigingsmogelijkheden. De blauwe gebieden zijn de gebieden waar de bewinkeling in evenwicht is. De rode gebieden zijn de overbewinkelde gebieden.

De gele gebieden zijn gebieden waar wel winkels zitten maar die kunnen volgens de normen niet rendabel geëxploiteerd worden (tenzij er bijzondere omstandigheden zijn zoals toeristen op Texel). De witte gebieden zijn de gebieden waar te weinig mensen wonen en/of geen winkels aanwezig zijn. Aan de hand hiervan kan het bedrijf haar aandacht nu concentreren op de groene gebieden en geen tijd verspillen aan gebieden die toch niet kansrijk zijn.

Wilt u graag vrijblijvend in gesprek met een ervaren locatiespecialist? Neem dan contact op met FirstRetail via info@firstretail.nl of bel met 055 8200 226.

Vrijblijvend franchise informatie ontvangen

Ondernemer worden? Zoek en vind jouw franchiseformule!

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste franchisekansen!

Lees meer

De Nationale Franchise Gids

Bestel de Gids met informatie over alle franchiseformules in Nederland!

Lees meer

Recent bekeken formules