Juridisch

lady-justice-2388500_1920Juridische franchise informatie

Omdat franchise zo een aparte manier van ondernemen is, zijn er daar ook een groot aantal juridische bepalingen voor vastgelegd. Binnen deze pagina vindt u informatie en uitleg over deze bepalingen en krijgt u tevens uitleg over verscheidene juridische begrippen die vaak gehanteerd worden binnen franchise.

 

 Juridische begrippen in franchise

Waar moet u aan denken als franchisegever/franchisenemer

Er zijn een aantal juridische bepalingen waar u als franchisenemer of franchisegever absoluut aan moet denken. Hieronder een kleine opsomming.

  • Laat uw franchise overeenkomst altijd toetsen door een gespecialiseerd jurist.
  • Heeft u gedacht aan een beëindigingsregeling? Het is belangrijk dit zeer zorgvuldig te regelen om procedures van beiden kanten te voorkomen.
  • Komt de franchise formule uit het buitenland? Let dan goed op dat het Nederlands recht wel van kracht is.
  • Is er sprake van een soft of hard franchise? Deze vorm bepaalt een groot deel wat de regels/afspraken zijn binnen een formule.

Franchise Juristen en advocaten

In Nederland zijn er een aantal ondernemingen die zich specialiseren in het franchise-recht. Hieronder noemen wij een aantal van deze juristen voor u op, waarvan wij van mening zijn dat ze leidend zijn op het gebied van franchise-recht.

Ludwig & Van Dam Advocaten – Gevestigd te Rotterdam en sinds 1996 al actief op het gebied van franchise-recht. De advocaten van Ludwig & van Dam hebben zeker hun sporen verdiend binnen de franchise wereld.

LXA The Law Firm – De advocaten van LXA The Law Firm worden veelvuldig ingeschakeld voor het opstellen van franchiseovereenkomsten, het adviseren over bestaande franchiseovereenkomsten en het procederen en adviseren over franchise gerelateerde geschillen. Gevestigd te Amsterdam en ‘s-Hertogenbosch.

 

skyscraper-banner-website
franchise-season-art-class