Juridische franchise informatie

Omdat franchise zo een aparte manier van ondernemen is, zijn er daar ook een groot aantal juridische franchise bepalingen voor vastgelegd. Binnen deze pagina vindt u Juridische franchise informatie en uitleg over deze bepalingen en krijgt u tevens uitleg over verscheidene juridische begrippen die vaak gehanteerd worden binnen franchise.

 

 Juridische begrippen in franchise

 

Wet FranchiseEuropese Erecode FranchisingEuropese franchise federatiePID documentFranchise handboekFranchise overeenkomstIntentieverklaring

 

 

Waar moet u aan denken als franchisegever/franchisenemer

Er zijn een aantal juridische franchise bepalingen waar u als franchisenemer of franchisegever absoluut aan moet denken. Hieronder een kleine opsomming.

  • Laat uw franchise overeenkomst altijd toetsen door een gespecialiseerd jurist.
  • Heeft u gedacht aan een beëindigingsregeling? Het is dus belangrijk dit zeer zorgvuldig te regelen om procedures van beiden kanten te voorkomen.
  • Komt de franchise formule uit het buitenland? Let dan goed op dat het Nederlands recht wel van kracht is.
  • Is er sprake van een soft of hard franchise? Deze vorm bepaalt een groot deel wat de regels/afspraken zijn binnen een formule.

Franchise Juristen en advocaten

In Nederland zijn er maar een aantal ondernemingen die zich specialiseren in het franchise-recht. Hieronder noemen wij een aantal van deze juridische franchise specialisten voor u op, waarvan wij van mening zijn dat ze leidend zijn op het gebied van franchise-recht.

Ludwig & Van Dam Advocaten – Gevestigd te Rotterdam en sinds 1996 al actief op het gebied van franchise-recht. De advocaten van Ludwig & van Dam hebben zeker hun sporen verdiend binnen de franchise wereld.

LXA The Law Firm – De advocaten van LXA The Law Firm worden veelvuldig ingeschakeld voor het opstellen van franchiseovereenkomsten, het adviseren over bestaande franchiseovereenkomsten en het procederen en adviseren over franchise gerelateerde geschillen. Gevestigd te Amsterdam en ‘s-Hertogenbosch.

Fort Advocaten – Fort Advocaten (“FORT”) is een advocatenkantoor gespecialiseerd in vastgoedrecht en ondernemingsrecht met een leidende positie in de retail, vastgoed en hotels & leisure branche. Onze 30 experts adviseren over franchise- en huurgerelateerde zaken, vastgoedtransacties, fusies en overnames. Maar ook bij zakelijke geschillen, arbeidsrecht vraagstukken en herstructureringen.

BVD Advocaten – Advocatenkantoor met expertise in Franchise ,(maritieme) aannemerij, de bouw, retail, het onderwijs en de zorg. BVD advocaten is al vele jaren actief in de retail. Wij geloven in franchising. Het is een prachtige manier van ondernemen en samenwerken. Mits alles goed is opgezet, biedt franchise grote voordelen.

AG Hart Advocaten & Adviseurs – AG Hart Advocaten & Adviseurs is gespecialiseerd in Juridische diensten, met focus op franchise & e-commerce.

skyscraper-banner-website