Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Wat is multi-unit franchise?

Wat is multi-unit franchise?

Multi-unit franchise is een trend waar vooral de grote franchisegevers mee te maken hebben. Het zijn hoofdzakelijk de grotere franchiseformules die in de afgelopen jaren veel vestigingen hebben geopend. Een aantal franchisenemers is zo succesvol dat ze verder willen groeien door een nieuwe vestiging te openen of over te nemen van dezelfde formule. Dit heet multi-unit franchise.

Multi-unit franchise heeft een aantal grote voordelen zo is het mogelijkheid om efficiënter te werken door bijvoorbeeld het samenvoegen van de administratie, gezamenlijke inkoop en het flexibel inzetten van personeel. Ook is een voordeel van benchmarks. Hierbij worden de resultaten van de vestigingen met elkaar vergeleken op basis van een aantal financiële kengetallen, zoals productiviteit, conversie, omzet per uur en gemiddelde marges.

 

Daarnaast is er ook multi-brand franchise, in deze vorm van franchise opent een franchisenemer naast zijn al bestaande vestiging, een vestiging van een andere formule. Veel franchisegevers hebben in het franchisecontract opgenomen dat een franchisenemer geen andere formules mag exploiteren.

Vrijblijvend franchise informatie ontvangen

Ondernemer worden? Zoek en vind jouw franchiseformule!

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste franchisekansen!

Lees meer

De Nationale Franchise Gids

Bestel de Gids met informatie over alle franchiseformules in Nederland!

Lees meer

Recent bekeken formules

×