Profijt Meubel Almere

Profijt Meubel Almere

Ondernemer worden bij Profijt Meubel in Almere

Profijt_Meubel_exterieur_franchisewinkel
Profijt Meubel is op zoek naar een ondernemer in Almere.

Verkoop van een complete lijn eigentijdse meubelen voor de woon- en eetkamer.

Franchise informatie Profijt Meubel

Wilt u ondernemen in Almere? Op dit moment zoekt Profijt Meubel naar ondernemers in onder andere Almere. Met 195.191 komt Almere uitstekend in aanmerking voor een nieuwe vestiging van Profijt Meubel. Profijt Meubel ziet hier voldoende mogelijkheden voor franchising. Wilt u graag een nieuwe Profijt Meubel vestiging starten? Neem dan direct contact op.

Ondernemer worden? Profijt Meubel zoekt franchisenemers

Profijt Meubel is een succesvolle en snelgroeiende franchiseformule met 32 vestigingen door heel Nederland.

Profijt Meubel franchise is een formule van de Internationale Meubel Groep (IMG), zij zijn tevens franchisegever van de formules Superkeukens, DroomDomein, Pronto Wonen, IN.HOUSE, Keukendepot en Badkamerdepot.

Profijt Meubel franchiseProfijt Meubel franchise

Door gezamenlijke inkoop kan de formule de laagste prijzen hanteren. De formule voert een uitgekiend breed en diep assortiment voor het low budget segment. De slogan luidt dan ook ‘mooier wonen voor minder geld!’. Profijt Meubel benadert haar consument met een resultaatgerichte collectieve reclamecampagne, zoals intensieve huis aan-huis foldering.

Van, Voor en Door ondernemers

Dit is een (hard) franchise formule. Dit betekent onder meer dat de franchisenemers verplicht zijn het volledige kernassortiment te voeren. Er wordt de winkels gevraagd de pricing & signing huisstijl van de formule te volgen en deel te nemen aan de marketingkalender. En tot slot alle eigen uitingen af te stemmen op het formulebeleid.

“Uniek aan de franchiseformule is dat het beleid in verregaande mate bepaald wordt door de ondernemers zelf.”

Uniek aan de franchiseformule is dat het formulebeleid in verregaande mate bepaald wordt door de ondernemers zelf. De formule werkt met een aantal beslissingsbevoegde commissies. De belangrijkste zijn de inkoopcommissie en de reclamecommissie. Beiden bestaan uit vier ondernemers en één medewerker van de franchisegever.

De folder is een belangrijke component in de reclamestrategie. De folder van Profijt Meubel verschijnt jaarlijks 13 maal. Door de omvang van de gezamenlijke folderoplage binnen IMG kan de folder afgenomen worden tegen een zeer lage prijs van circa 2,0 cent per stuk. Daarnaast brengt Profijt Meubel een woonmagazine uit om goed te laten zien dat je echt Mooier kunt wonen voor minder geld! Social media Naast de folder wordt sterk ingezet op de aanwezigheid op internet. Dit uit zich met name in een omvangrijke website inclusief webshop en de aanwezigheid op de sociale media.

Franchisen bij Profijt Meubel

Franchisenemers kunnen rekenen op een intensieve begeleiding voor en tijdens de opening van hun vestiging. Na de opening gaan zij op eigen kracht verder, met daarbij uiteraard de ondersteuning en voordelen van de franchiseorganisatie Profijt Meubel.

Profijt Meubel franchiseAangesloten bij De Nationale Franchisegids - logo voor op website formule


Over Almere

Almere is onderdeel van de gemeente Almere, binnen de provincie Flevoland, en heeft 195.191 inwoners (bron: CBS). Het gemiddelde inkomen per huishouden is €34.900. Het landelijk gemiddelde ligt op €35.000 bruto, exclusief vakantietoeslag. Dit maakt dat Almere een relatief lager inkomen heeft, met een geschat verzamelinkomen van alle inwoners van €3.096.439.045. De WOZ-waarde van de huizen ligt in Almere op gemiddeld €182.000. Lager dan het landelijk gemiddelde van €211.000. Daarnaast hebben 4.5% van de mensen in Almere een uitkering. Dit maakt dat in totaal 8.784 inwoners van Almere een uitkering krijgen.

Almere is gebouwd als overloopstad voor zowel Amsterdam als Het Gooi. Nog steeds wonen er veel mensen die geboren zijn in Amsterdam en in Het Gooi. Veel van de inwoners hebben een relatie met deze regio’s (werk, recreatie, sociale contacten, etc.). Het gevolg is dat er een grote verkeersstroom (auto, trein) is tussen Amsterdam en Het Gooi. Ook wordt een sterke vergroting van de capaciteit van het openbaar vervoer nagestreefd. De verdubbeling van het aantal sporen van de Flevolijn is daarbij onvoldoende. Om minder afhankelijk te zijn van alleen de Hollandse Brug en de naastgelegen spoorbrug worden plannen gemaakt voor een brug of tunnel die mogelijk via het IJmeer loopt. Het stadshart van Almere Stad heeft het grootste winkelgebied van Almere en is een van de grootste winkelcentra van Nederland. Ook Almere Haven en Almere Buiten hebben forse winkelgebieden. Sinds 2006 mogen winkels in heel Almere op zondagen geopend zijn. Hoewel niet alle winkels hiervan gebruikmaken, zijn veel supermarkten, bouwmarkten en tuincentra iedere zondag open, alsmede een groeiend aantal kleinere winkels in het nieuwe stadshart. Elke laatste zondag van de maand kent Almere een ‘officiële’ koopzondag, waarop vrijwel alle winkels open zijn.

Er zijn naast Profijt Meubel ook nog andere franchiseformules waarvoor Almere interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Almere.

meubels branche informatie

Franchiseformule Profijt Meubel valt binnen de branche meubels. Tot de meubelbranche behoren onder andere woon-, slaap-, badkamer- en tuinmeubels en gemengde woonzaken. Gemengde woonzaken beschikken over een breed assortiment aan vloerbedekking, meubels, woontextiel en dergelijke. Bekende formules die aan franchising doen zijn Profijt Meubel, Garant Meubel en MeubelSuper. Nederland beschikt over een groot variatie aan meubels in diverse prijsklasse. Echter, Nederlandse fabrikanten leggen de focus voornamelijk op midden- en hoog segment.

De meubelbranche hangt nauw samen met de ontwikkelingen in de huizenmarkt. Tijdens de recessie is deze branche hard getroffen, maar komt er weer boven op. In 2014 was er voor het eerst weer sprake van een omzetstijging. In totaal besteedden Nederlandse huishoudens in 2014 € 3.852 miljoen aan meubels. De positieve cijfer zijn in 2015 doorgezet naar een omzetstijging van 8,2% ten opzichte van vorig jaar. Naast een herstellende huizenmarkt neemt ook het consumentenvertrouwen toe. herstellende huizenmarkt en stijgende consumentenbehoefte.

De afgelopen jaren is het consumentengedrag sterk veranderd. Er wordt steeds meer gekeken naar belevingsartikelen en kwaliteit van producten. Ook spelen trends veel sneller op elkaar in. Dit leidt tot het versnellen van de productcycli. Bovendien vervagen de verkoopkanalen door de komst van online. Op dit moment wordt er nog 90% verkocht in fysieke winkels, maar dit zal geleidelijk afnemen. Voor fysieke winkels is het belangrijk om op beleving in te spelen om de klant in de winkel te laten komen.

BRON: Rabobank Cijfers & Trensd, INretail, Raming Panteia op basis van CBS, Locatus

Vestigingen Profijt Meubel

Gegevens Almere

Provincie
Flevoland
Gemeente
Almere
Inwoners
195.191
Inkomen
€34.900
WOZ-waarde
€182.000

banner Invest Online FimR

 

 

 

Meer informatie  

Bent u geïnteresseerd in deze formule?

Vraag dan nu geheel vrijblijvend informatie aan.

Ja ik wil gratis informatie over
Profijt Meubel