The Read Shop Express Amersfoort

The Read Shop Express Amersfoort

Ondernemer worden bij The Read Shop Express in Amersfoort

The Read Shop Express is op zoek naar een ondernemer in Amersfoort.

The Read Shop Express is een laagdrempelige tabakspeciaalzaak met een ruim en uitgebalanceerd assortiment tabak, tijdschriften en dagbladen, een groeiend aantal A-boeken, stripalbums, kantoor- en cadeauartikelen en uiteraard alle loterijen.

Franchise informatie The Read Shop Express

Ondernemer worden in de tabak & gemak branche? The Read Shop Express is momenteel op zoek naar nieuwe ondernemers in Amersfoort. Momenteel ziet The Read Shop Express goede kansen in Amersfoort. Bent u de ondernemer die The Read Shop Express zoekt? Vraag direct vrijblijvend informatie aan.

The Read Shop Express franchise

Ondernemer worden? The Read Shop Express franchise zoekt ondernemers

The Read Shop Express franchise is een tabakspeciaalzaak die gericht is op de toekomst, gebruikmakend van vele margerijke producten vanuit de jarenlange ervaring van The Read Shop. The Read Shop Express geeft de tabakspeciaalzaak een eigentijdse uitstraling door het moderne interieur. The Read Shop Express biedt een solide basis voor een succesvolle samenwerking door transparante en duidelijke afspraken met onze leverancier.

The Read Shop Express heeft een ruim en uitgebalanceerd assortiment tabak, tijdschriften en dagbladen, een groeiend aantal A-boeken, stripalbums, kantoor- en cadeauartikelen en uiteraard alle loterijen.

Sterk, modern en solide

The Read Shop Express is een sterk groeiende franchiseformule met een duidelijke visie. Door het moderne interieur geeft The Read Shop Express de tabakspeciaalzaak een eigentijdse uitstraling. The Read Shop Express biedt een solide basis voor een succesvolle samenwerking door speciale leveringscondities en transparante en duidelijke afspraken met The Read Shop Express franchiseonze hofleveranciers.

Gemak

Gemak voor ondernemer én klanten staat bij The Read Shop Express centraal. Onze franchisenemers zorgen er met de full franchise ondersteuning van The Read Shop Express iedere dag voor dat hun klanten het gemak vinden dat zij zoeken voor hun dagelijkse benodigdheden. Het assortiment wordt afgestemd op de lokale vraag en bereikt daardoor een zeer diverse doelgroep.

Retail Development Company (RDC)The Read Shop Express franchise

RDC is een holding die is ontstaan uit de succesvolle ontwikkeling van bekende detail­handelsketens. Stimulating partners in retail is daarbij de visie. RDC voorziet, door haar grote franchise-ervaring, gelieerde ondernemers van de (slag)kracht van haar franchiseformules. RDC zorgt voor een goede backoffice, de juiste inkoop en de beste marge. Zo kunnen onze ondernemers zich optimaal richten op de klant in de winkel. RDC bestaat uit de franchiseformules The Read Shop, The Read Shop Express en Plantage Inkooppartners en telt momenteel meer dan 300 winkels.

The Read Shop Express is hiermee dé tabakspeciaalzaak voor de toekomst.

The Read Shop Express

Aangesloten bij De Nationale Franchisegids - logo voor op website formule


Over Amersfoort

In Amersfoort wonen naar schatting 153.615 inwoners (bron: CBS), en is gelegen in de gemeente Amersfoort, in Utrecht. Gemiddeld wordt er €36.900 per huishouden verdiend, dat ligt iets hoger dan het landelijk gemiddelde van €35.000 bruto, exclusief vakantietoeslag. Amersfoort heeft hiermee een totaal inkomen van nabij €2.576.542.500 over alle inwoners. De huizen in Amersfoort hebben een gemiddelde WOZ waarde van €222.000, iets hoger dan het landelijk gemiddelde van €211.000 in 2014. 3.8% van de mensen hebben in Amersfoort een uitkering, oftewel 5.837 van alle inwoners.

De economie van Amersfoort is pas vanaf 1970 sterk gegroeid. Enkele grote bedrijven en instellingen hebben er hun hoofdkantoren, zoals de verzekeraars de Amersfoortse en voedingsconcern Nutreco, naast de al aanwezige militairen, NS, en stichtingen of verenigingen als de Vereniging Eigen Huis en het Diabetesfonds. De kazernes werden vanaf ongeveer 1980 op één na gesloten. In 1990 verplaatste de Kamer van Koophandel Gooi- en Eemland, destijds gevestigd in Hilversum (lange tijd de economische concurrent van Amersfoort), zijn hoofdkantoor naar Amersfoort, wegens onoplosbare verkeersperikelen in Hilversum. In 2008 ging deze KvK op in de KvK Gooi-, Eem- en Flevoland, die Almere als vestigingsplaats kreeg. Een vernieuwing van het stationsgebied met de bouw van een groot nieuw station vanaf 1992 trok vele bedrijven naar het centrum.

Er zijn naast The Read Shop Express ook nog andere franchiseformules waarvoor Amersfoort interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Amersfoort.

tabak & gemak branche informatie

Franchiseformule The Read Shop Express valt binnen de branche tabak & gemak. Tot deze branche behoren de tabaksspeciaalzaken en de gemakszaken van Nederland. Ons land telt ongeveer 130 tabaksspeciaalzaken en 1.450 gemakszaken. Een bekend voorbeeld van zo’n tabaksspeciaalzaak is The Read Shop Express. Traditiegetrouw verkopen de tabaksspeciaalzaken en de gemakszaken vijf productgroepen: tabak, kansspelen, wenskaarten, lectuur en zoetwaren. Tegenwoordig worden er in toenemende mate ook kantoorartikelen en cadeaubonnen verkocht en worden er diensten als post, ov bewijzen en het regelen van bankzaken aangeboden.

Het totaal aantal tabaksspeciaalzaken en gemakszaken is de afgelopen jaren afgenomen. De concurrentie van supermarkten is hier deels de oorzaak van.

De tabaksspeciaalzaken en gemakszaken van Nederland zetten gemiddeld € 880.000 om. Meer dan de helft (58%) van die omzet wordt gehaald uit de verkoop van tabak en rokersbenodigheden. Het aantal rokers in Nederland neemt ieder jaar af. Dit komt mede door de overheid die roken middels wetgeving en accijnsheffing ontmoedigt.

Het percentage van rokers was in de jaren zeventig nog 50% maar is teruggedrongen tot 27% in 2015. De totale omzet van kansspelen (Staatsloterij en Lotto) stijgt. De tabak & gemak branche profiteert hiervan want ruim 65% van de contante verkoop vindt via deze branche plaats. Daarnaast profiteert de branche ook van de stijging van de losse verkoop van tijdschriften.

Naast de vermindering van het aantal rokers zijn er nog een aantal veranderingen zichtbaar. Schaalvergroting en verbreding van het assortiment zijn hier voorbeelden van. Daarnaast is 70% van de winkels aangesloten bij een formule of een samenwerkingsverband. Verder gaan deze tabaksspeciaalzaken en gemakszaken zich ook steeds meer opstellen als specialist. Door het aanbieden van unieke en eersteklas tabakswaren richten deze zaken zich steeds meer op de bovenkant van de markt.

Vestigingen The Read Shop Express

Gegevens Amersfoort

Provincie
Utrecht
Gemeente
Amersfoort
Inwoners
153.615
Inkomen
€36.900
WOZ-waarde
€222.000

banner Invest Online FimR

 

 

 

Meer informatie  

Bent u geïnteresseerd in deze formule?

Vraag dan nu geheel vrijblijvend informatie aan.

Ja ik wil gratis informatie over
The Read Shop Express