Profijt Meubel Amersfoort

Profijt Meubel Amersfoort

Ondernemer worden bij Profijt Meubel in Amersfoort

Profijt_Meubel_exterieur_franchisewinkel
Profijt Meubel is op zoek naar een ondernemer in Amersfoort.

Verkoop van een complete lijn eigentijdse meubelen voor de woon- en eetkamer.

Franchise informatie Profijt Meubel

Wilt u ondernemen in Amersfoort? Op dit moment zoekt Profijt Meubel naar ondernemers in onder andere Amersfoort. Met 153.615 komt Amersfoort uitstekend in aanmerking voor een nieuwe vestiging van Profijt Meubel. Profijt Meubel ziet hier voldoende mogelijkheden voor franchising. Wilt u graag een nieuwe Profijt Meubel vestiging starten? Neem dan direct contact op.

Ondernemer worden? Profijt Meubel zoekt franchisenemers

Profijt Meubel is een succesvolle en snelgroeiende franchiseformule met 32 vestigingen door heel Nederland.

Profijt Meubel franchise is een formule van de Internationale Meubel Groep (IMG), zij zijn tevens franchisegever van de formules Superkeukens, DroomDomein, Pronto Wonen, IN.HOUSE, Keukendepot en Badkamerdepot.

Profijt Meubel franchiseProfijt Meubel franchise

Door gezamenlijke inkoop kan de formule de laagste prijzen hanteren. De formule voert een uitgekiend breed en diep assortiment voor het low budget segment. De slogan luidt dan ook ‘mooier wonen voor minder geld!’. Profijt Meubel benadert haar consument met een resultaatgerichte collectieve reclamecampagne, zoals intensieve huis aan-huis foldering.

Van, Voor en Door ondernemers

Dit is een (hard) franchise formule. Dit betekent onder meer dat de franchisenemers verplicht zijn het volledige kernassortiment te voeren. Er wordt de winkels gevraagd de pricing & signing huisstijl van de formule te volgen en deel te nemen aan de marketingkalender. En tot slot alle eigen uitingen af te stemmen op het formulebeleid.

“Uniek aan de franchiseformule is dat het beleid in verregaande mate bepaald wordt door de ondernemers zelf.”

Uniek aan de franchiseformule is dat het formulebeleid in verregaande mate bepaald wordt door de ondernemers zelf. De formule werkt met een aantal beslissingsbevoegde commissies. De belangrijkste zijn de inkoopcommissie en de reclamecommissie. Beiden bestaan uit vier ondernemers en één medewerker van de franchisegever.

De folder is een belangrijke component in de reclamestrategie. De folder van Profijt Meubel verschijnt jaarlijks 13 maal. Door de omvang van de gezamenlijke folderoplage binnen IMG kan de folder afgenomen worden tegen een zeer lage prijs van circa 2,0 cent per stuk. Daarnaast brengt Profijt Meubel een woonmagazine uit om goed te laten zien dat je echt Mooier kunt wonen voor minder geld! Social media Naast de folder wordt sterk ingezet op de aanwezigheid op internet. Dit uit zich met name in een omvangrijke website inclusief webshop en de aanwezigheid op de sociale media.

Franchisen bij Profijt Meubel

Franchisenemers kunnen rekenen op een intensieve begeleiding voor en tijdens de opening van hun vestiging. Na de opening gaan zij op eigen kracht verder, met daarbij uiteraard de ondersteuning en voordelen van de franchiseorganisatie Profijt Meubel.

Profijt Meubel franchiseAangesloten bij De Nationale Franchisegids - logo voor op website formule


Over Amersfoort

Amersfoort is onderdeel van de gemeente Amersfoort, binnen de provincie Utrecht, en heeft 153.615 inwoners (bron: CBS). Het gemiddelde inkomen per huishouden is €36.900. Het landelijk gemiddelde ligt op €35.000 bruto, exclusief vakantietoeslag. Dit maakt dat Amersfoort een relatief hoger inkomen heeft, met een geschat verzamelinkomen van alle inwoners van €2.576.542.500. De WOZ-waarde van de huizen ligt in Amersfoort op gemiddeld €222.000. Hoger dan het landelijk gemiddelde van €211.000. Daarnaast hebben 3.8% van de mensen in Amersfoort een uitkering. Dit maakt dat in totaal 5.837 inwoners van Amersfoort een uitkering krijgen.

De economie van Amersfoort is pas vanaf 1970 sterk gegroeid. Enkele grote bedrijven en instellingen hebben er hun hoofdkantoren, zoals de verzekeraars de Amersfoortse en voedingsconcern Nutreco, naast de al aanwezige militairen, NS, en stichtingen of verenigingen als de Vereniging Eigen Huis en het Diabetesfonds. De kazernes werden vanaf ongeveer 1980 op één na gesloten. In 1990 verplaatste de Kamer van Koophandel Gooi- en Eemland, destijds gevestigd in Hilversum (lange tijd de economische concurrent van Amersfoort), zijn hoofdkantoor naar Amersfoort, wegens onoplosbare verkeersperikelen in Hilversum. In 2008 ging deze KvK op in de KvK Gooi-, Eem- en Flevoland, die Almere als vestigingsplaats kreeg. Een vernieuwing van het stationsgebied met de bouw van een groot nieuw station vanaf 1992 trok vele bedrijven naar het centrum.

Er zijn naast Profijt Meubel ook nog andere franchiseformules waarvoor Amersfoort interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Amersfoort.

meubels branche informatie

Franchiseformule Profijt Meubel valt binnen de branche meubels. Tot de meubelbranche behoren onder andere woon-, slaap-, badkamer- en tuinmeubels en gemengde woonzaken. Gemengde woonzaken beschikken over een breed assortiment aan vloerbedekking, meubels, woontextiel en dergelijke. Bekende formules die aan franchising doen zijn Profijt Meubel, Garant Meubel en MeubelSuper. Nederland beschikt over een groot variatie aan meubels in diverse prijsklasse. Echter, Nederlandse fabrikanten leggen de focus voornamelijk op midden- en hoog segment.

De meubelbranche hangt nauw samen met de ontwikkelingen in de huizenmarkt. Tijdens de recessie is deze branche hard getroffen, maar komt er weer boven op. In 2014 was er voor het eerst weer sprake van een omzetstijging. In totaal besteedden Nederlandse huishoudens in 2014 € 3.852 miljoen aan meubels. De positieve cijfer zijn in 2015 doorgezet naar een omzetstijging van 8,2% ten opzichte van vorig jaar. Naast een herstellende huizenmarkt neemt ook het consumentenvertrouwen toe. herstellende huizenmarkt en stijgende consumentenbehoefte.

De afgelopen jaren is het consumentengedrag sterk veranderd. Er wordt steeds meer gekeken naar belevingsartikelen en kwaliteit van producten. Ook spelen trends veel sneller op elkaar in. Dit leidt tot het versnellen van de productcycli. Bovendien vervagen de verkoopkanalen door de komst van online. Op dit moment wordt er nog 90% verkocht in fysieke winkels, maar dit zal geleidelijk afnemen. Voor fysieke winkels is het belangrijk om op beleving in te spelen om de klant in de winkel te laten komen.

BRON: Rabobank Cijfers & Trensd, INretail, Raming Panteia op basis van CBS, Locatus

Vestigingen Profijt Meubel

Gegevens Amersfoort

Provincie
Utrecht
Gemeente
Amersfoort
Inwoners
153.615
Inkomen
€36.900
WOZ-waarde
€222.000

banner Invest Online FimR

 

 

 

Meer informatie  

Bent u geïnteresseerd in deze formule?

Vraag dan nu geheel vrijblijvend informatie aan.

Ja ik wil gratis informatie over
Profijt Meubel